Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 007
  • 844
  •   1
Отговори
# 120
Въпрос към тези, които ползват месни заготовки на Гербер или Плазмон: при навършени 9 месеца трябва ли да се дава цялото бурканче, смесено със зеленчук разбира се, или само половината е достатъчна за дневните нужди от месо?

# 121
  • София/Севлиево
И аз с един въпрос-на обяд яде около 50-60 гр пюре,с колко АМ да дохранвам?Цялата доза е 150 мл,аз правя 120 и давам веднага след пюрето,но не я изяжда цялата,а остават около 30 мл...

# 122
И аз с един въпрос-на обяд яде около 50-60 гр пюре,с колко АМ да дохранвам?Цялата доза е 150 мл,аз правя 120 и давам веднага след пюрето,но не я изяжда цялата,а остават около 30 мл...
Оставяте да си изпива толкова АМ, колкото иска. Няма "норми".

Цитат
Въпрос към тези, които ползват месни заготовки на Гербер или Плазмон
: при навършени 9 месеца трябва ли да се дава цялото бурканче, смесено със зеленчук разбира се, или само половината е достатъчна за дневните нужди от месо?
Колкото хапва детето- "норми" и "цифри" няма.
Ориентировъчно, ако хапва "колкото е юмручето на бебето" (като количество) сте наред.
Няма "дневни нужди от месо"- води до загуба на разсъдък и ненужна паника.

Цитат
Здравейте. Имам замразени домашни кайсии и праскови. Синът ми е на 8 месеца. Кога мога да му ги дам и да ги сваря ли или може и сурови? Благодаря.
Може на 8м- но, пресни, не варени. Не е практика изобщо плодове да се варят рутинно при бебета- не знам откъде е това в Бг "мнение"... .

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 19:41 от Birdie

# 123

Здравейте. Имам замразени домашни кайсии и праскови. Синът ми е на 8 месеца. Кога мога да му ги дам и да ги сваря ли или може и сурови? Благодаря.

# 124
Здравейте днес купих безмлечна оризова каша на Слънчо. Добра идея ли е за захранване с нея?

# 125
Здравейте днес купих безмлечна оризова каша на Слънчо. Добра идея ли е за захранване с нея?

Според мен да, но преди това да си дала зеленчук.

# 126

Според мен да, но преди това да си дала зеленчук.
Да но хапна по малко от половин лъжичка

# 127
Здравейте!  Ползваме адаптирано мляко Hipp combiotic 1. Ако се направи млякото в шишето, но бебето още не е пило от него до колко време може да му се даде и кога се хвърля? До един час? Имаме нагревател, който поддържа температурата до един час, после мога ли пак да подгрея или да хвърлям млякото?

Много се извинявам, ако мнението не е точно по темата. Търсих, но не намерих актуална тема за адаптирано мляко, а и не намерих на сайта на производителя.

# 128
Доколкото знам адаптираното мляко се прави, чака се да истине и се дава, не знам да има друг вариант. Ако можеш ,,прясно” да го даваш, най-добре

# 129
  • София
Същото мляко го давам и след час. И в хладилник съм прибирала и после давам. На кутията пише да не се използва престояло, но аз го използвам
Естествено, че "прясно" е най-добре.

# 130
  • до най-прекрасния мъж
Аз давам само прясно приготвено. Правя, затоплям, пие, каквото остане, изхвърлям. Ако се налага да яде извън вкъщи нося шише с вода и кутията с АМ, не топля, пие си го.

# 131
  • София
Давала съм го макс до час. То после аз не бих пила престояло и направено, а на бебето пък да дам абсурд.
За навън термос с вода и контейнерчета с точна доза. Ако е със студена/на стайна температура няма да се разградят (не се сещам как точно да го напиша) всичките необходими вещества, все едно си пие оцветена вода с някакъв вкус. То не е описано да се направи по определен начин ей така за затормозяване на родителя. Както ние като възрастни си правим храната по определен начин, така и за бебетата и млякото важи.

# 132
Най-добре да се даде до час. Иначе няколко пъти съм го давала в рамките на час и половина, ако яденето се е проточило повечко, и не е имало проблем. Не бих прибирала в хладилник за часове и после да претоплям, но всеки си знае.
Само да се похваля, че малката изяде цяла порция телешко с картофи и моркови 200 гр., за първи път ми се случва да хапне толкова много твърда храна. Simple Smile Явно белите меса не са й толкова любими (принципно най-много май харесва пилешко от тях, после пуешко и на последно място й е заешкото), за втори път давам телешко и си облиза бурканчето.
Има ли други като нас? Simple Smile

# 133
Алиса, какви пюрета даваш? Може ли да споделиш марката на харесаните пюре с телешко?
Моята кукла и от телешкото не беше възхитена. Дадох на Гербер, но ентусиазъм до 5 лъжичка. За сега най- харесва заешко.

# 134
Алиса, какви пюрета даваш? Може ли да споделиш марката на харесаните пюре с телешко?
Моята кукла и от телешкото не беше възхитена. Дадох на Гербер, но ентусиазъм до 5 лъжичка. За сега най- харесва заешко.
Нарочно не го написах, да не се сметне за реклама, защото нямам никакъв интерес, но щом питаш - на Бебивита беше. Чиста случайност, че го имах, обикновено залагам на Хип и Гербер, по-рядко Ганчев и Овко. Много се хареса наистина. Така отваряше уста, страшен апетит! А моята е полузлояда, ако мога така да се изразя. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт