Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 37 012
  • 844
  •   1
Отговори
# 135
Мога ли да правя пюрета с обикновен блендер?

# 136
Алиса, какви пюрета даваш? Може ли да споделиш марката на харесаните пюре с телешко?
Моята кукла и от телешкото не беше възхитена. Дадох на Гербер, но ентусиазъм до 5 лъжичка. За сега най- харесва заешко.
Нарочно не го написах, да не се сметне за реклама, защото нямам никакъв интерес, но щом питаш - на Бебивита беше. Чиста случайност, че го имах, обикновено залагам на Хип и Гербер, по-рядко Ганчев и Овко. Много се хареса наистина. Така отваряше уста, страшен апетит! А моята е полузлояда, ако мога така да се изразя. Grinning
Простете, не е никаква реклама, да споделите, от кои марки сте доволни.
Това ще спести на много хора време и пари.

Цитат
Мога ли да правя пюрета с обикновен блендер?
да, защо не?

# 137
Какво е мнението за това пюре на хип. Някой захранвал ли е с него?

# 138
Аз захраних сина си със тези пюрета на хип.
Първо започнах със тиква на хип.
След това със пащърнак,бял морков,оранжев морков,сладък картов и така лека полека.
Сега вече сме на кухня.
Той вече е на 1 г.и 4 м.
Когато не му хареса нещо от кухнята все още яде от тези пюрета само че по големи количества.
Малкия обича тези пюрета.

# 139
Аз захраних сина си със тези пюрета на хип.
Първо започнах със тиква на хип.
След това със пащърнак,бял морков,оранжев морков,сладък картов и така лека полека.
Сега вече сме на кухня.
Той вече е на 1 г.и 4 м.
Когато не му хареса нещо от кухнята все още яде от тези пюрета само че по големи количества.
Малкия обича тези пюрета.
Аз доста мислих дали да е с каша или пюре (купено) това което му направих от картоф не му хареса особено

# 140
  • София/Севлиево
Баткото го захраних с морков на Хип,бебето пак с морков,но на Гербер.Засега съм накупила на Гербер,Хип и чист картоф на Слънчо.Каши също на Слънчо съм взела безглутенови-ориз и елда.

# 141
А в готовите пюрета слага ли се АМ
И кой пюрета са по хубави хип или гербер?

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 21:54 от Eli Queen 702083

# 142
А в готовите пюрета слага ли се АМ
И кой пюрета са по хубави хип или гербер?
Аз взимах и на двете марки. Важен е състава. Гербер ми се струват една идея по-редки от Хип.

# 143
А слага ли се АМ

# 144
Аз не слагам АМ. Захраних с гербер, защото са по-малки количества, но много бързо преминахме към 1/2 хип. Няма голяма разлика в зеленчуковите пюрета, състав и толкова. По-скоро са важни кашите в буркан в едните може да са блъскани със захар и консерванти (не се сещам за марката, но съм срещала такива), а примерно на хип ето тази е предишно плодове и малко бисквитки.

# 145
Аз не слагам АМ. Захраних с гербер, защото са по-малки количества, но много бързо преминахме към 1/2 хип. Няма голяма разлика в зеленчуковите пюрета, състав и толкова. По-скоро са важни кашите в буркан в едните може да са блъскани със захар и консерванти (не се сещам за марката, но съм срещала такива), а примерно на хип ето тази е предишно плодове и малко бисквитки.

Взела съм на хип. Едно с морков и едно с тиква днес ще дам тиква.
Реших да не правя домашно защото не му се хареса особено и нямам много доверие на нашите зеленчуци пръскани са и кой знае какво още има по тях.

# 146
  • София/Севлиево
Аз слагам мъничко АМ.Днес е ред на тиквичката след моркова,който много се хареса ,и картофа,на който малко се мръщи.Надявам се тя да му хареса,че докъм 20 март ще кара само на тези три зеленчука (на 7.03 ще му слагат две ваксини и докторката каза около 10 дни след това нищо ново да не давам,то на 8.03 исках да го захраня,но заради това почнах по-рано,че пък 20.03 е много близо до 1.04,а пък от няколко места чух/четох,че е по-добре малко по-рано да се захрани, отколкото след 6-ти месец,че много се алергизирали тогава,а големия имаше и АБКМ,и лека непоносимост към глутен-това от кръвни изследвания в Германия го разбрахме,но с диета за около 2-3 години нещата отшумяха и сега яде почти всичко).

# 147
А педиатъра каза да давам по 2 3 лъжички ако бебо иска още да му дам ли?

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 10:16 от Eli Queen 702083

# 148
Аз слагах АМ в пюретата преди да захраня с месо и жълтък. Иначе няма достатъчно протеин.

Ели, даваш 2-3 лъжички първият ден и така увеличаш. Първите дни количеството е малко, за да видиш дали детето няма да е с алергия към някоя храна.

# 149
Аз слагах АМ в пюретата преди да захраня с месо и жълтък. Иначе няма достатъчно протеин.

Ели, даваш 2-3 лъжички първият ден и така увеличаш. Първите дни количеството е малко, за да видиш дали детето няма да е с алергия към някоя храна.
Според мен се води по детенцето.
Ще наблюдаваш каквото му харесва ще му даваш.
Те си казват.Ако не им харесва плюят пюрето.

Общи условия

Активация на акаунт