Захранване - въпроси и отговори - тема 12

• 36 567
  • 844
  •   1
Отговори
# 825
  • до най-прекрасния мъж
А месото от заготовките как го давате? Например на Плазмон е 30 % месо в 80 гр, тоест, мога ли да дам цяло бурканче на хранене, след като захраня постепенно, разбира се и стигна до препоръчителните количество от 20 гр месо на ден. Реално, в едно бурканче са 24 гр. месо и другото е пълнители.

И на мен ми е интересно...

Аз захраних с Гербер й с по две-три лъжички и стигнахме сега ПОНЯКОГА до бурканче...
Аз започвам от днес. Ти как даваш - само месо или добавяш по няколко лъжички към зеленчуците, докато стигнеш бурканче? Ние сме стигнали до 150 мл зеленчуково, но понеже не я засища, спрях на това количество и додавам 65 мл мляко, за да издържи до СЗ. Днес към тези 150 мл зеленчуково ще добавя 1/4 бурканче заготовка, то реално ще е към 6 гр месо и после се чудя през ден или 2 на 2, за да си ползвам заготовката.

# 826
Аз давах 2 поредни дни месото, после ден зеленчуци и пак 2 поредни дни месо.

# 827
Аз също делях едно бурканче със заготовка за 2 дни. Ден със жълтък и пак 2 дни с по 1/2 бурканче месо. След това вече цялото количество. Но аз никога не съм се вторачвала в грамажи, таблици и т.н. Давам, а той яде колкото иска.

# 828
Здравейте, бебето ми е на 7+ м. и започнах да захранвам с глутен, като започнах с овес, като смесвам с безглутенова каша, количеството на овеса е 1/4 от порцията. Четох, че първата седмица трябва да е 1/4, след това 1/2, 2/3, докато се стигне до цяла порция. Само, че много бавно ми се вижда. Дали мога през това време да давам и глутен от друг вид, примерно ръж, пшеница? Също през времето на захранване с глутен, мога ли да въвеждам и продукт от друга група, примерно месо?
Интересно ми е като цяло вие как подходихте, при захранването с глутен?

# 829
Аз давах няколко дни овесена каша към безглутеновата, после ръж няколко дни и накрая пшеничена каша. Първата седмица не давах нищо ново, после вече въвеждах нов вид храна.

# 830
Аз давах няколко дни овесена каша към безглутеновата, после ръж няколко дни и накрая пшеничена каша. Първата седмица не давах нищо ново, после вече въвеждах нов вид храна.

А като грамаж, каква част от общата порция беше глутеновата каша?

# 831

А като грамаж, каква част от общата порция беше глутеновата каша?
Замествах една с.л. на ден. Примерно 3 с.л безглутенова и 1 с.л овесена. После сварих ръжени ядки и добавях по 1-2ч.л. към безглутеновата. После си дадох цяла порция пшеничена.

# 832
  • Пловдив
Аз дадох 2-3 пъти бисквити от спелта и след това директно бял хляб. Не съм въвеждала по етапно, нито съм следяла грамаж.
В семейството няма непоносимост към глутен и не съм подхождала толкова поетапно, както виждам, че някои мами правят.

# 833
Може ли предложения за закуска 8+ въведен е глутен..

# 834
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, има ли някой този уред за пюрета?
Скрит текст:
Бих искала да помоля за инструкция за ползване в частта кое колко време се вари и колко вода се сипва. Имам го, но нямам инструкция, а в нета не намирам.
Благодаря!

# 835
Момичета, череши мога ли да дам на бебчо (7м.) и как да ги предложа - на пара или сурови? Белят ли се от люспата?
И какво мислите за ягодите, че сега им и сезонът?

# 836
Момичета, череши мога ли да дам на бебчо (7м.) и как да ги предложа - на пара или сурови? Белят ли се от люспата?
И какво мислите за ягодите, че сега им и сезонът?
За ягоди е много рано.
Малкия е на 1 г.и 7м и аз съм питала и не ми ги препоръчват нито тях нито череши .
Но всеки родител си е различен.

# 837
Нашата педиатърка каза,че може череши,защото им е сезон сега,за предпочитане домашни.Моята е на почти 7м.

# 838
Моят син е на 1 година. Давала съм няколко пъти домашни череши. Ягоди не съм и няма да дам тази година. Не искам да рискувам.

# 839
Синът ми е на 11++. Преди няколко дни му дадох череши. Само махнах костилката и му давам като държа с ръка, за контролирам какво парченце ще отхапе. Ягоди с дъщеря ми дадох след 18 месечна възраст от пюре защото не беше сезон. Сега също смятам да не давам поне до 18 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт