Раждане в АГ болница ''Свети Лазар''- тема 2

• 45 963
  • 565
  •   1
Отговори
# 435
А какво ви е впечатлението от анестезиолозите в болницата като цяло? Имам ужасно раждане секцио заради некадърен анестезиолог в друга болница. Не можа да ми постави спиналната упойка, скара му се нещо доктора, но ме приспаха, че вече беше започнал разреза доктора, което за мен беше ужасно, после не могъл да ме събуди, въобще явно с дозирането и въобще поставянето никакъв го е нямало. Сега искаме мъжа ми да присъства задължително, независимо нормално или секцио е, сякаш доста към секцио вървят нещата, затова сме се насочили към болницата, но четох и стари кофти мнения за анестезиолозите и започвам да се притеснявам.
И аз не разбрах няма анестезиолог постоянно в самата болница или само в екипа на Олга?

# 436
Аз лично не ползвах анестезиолог и не съм запозната дали има постоянно наличен или не. Дори докато аз лежах след раждането се наложи спешно секцшо на друго момиче и извикаха д- р Асенов. По мой спомен дойде доста бързо, а беше много рано сутринта, уикенд.

# 437
Как така нямат анестезиолог постоянно на разположение ?

Благодаря на всички за топлите думи. Приемам ги с любов и изпращам същата ❤

И да, нямат явно анестезиолог освен, ако няма секцио, което да е по план. Обаждаха са единия той отказа, звъняха на втория и той отказа и накрая дойде първия. Анестезиолога беше добър. Нямах проблеми с упойката, но трябваше ли да чакам и за загубя бебето си? Не мисля…. Иначе упойката беше на ниво, имала съм и други упойки. Нямах последици, повръщане, нямах болки в гърлото. При мен се наложи веднага да ме приспят, все пак я чаках почти час и те знаеха, че бебето ми вече е мъртво в мен. Всъщност за едно бебе в корема на майка му, анестезиолога трябва да е в готовност винаги, има ли раждане е задължително. Поне така знам от следящия ми лекар. Раждането не се знае как ще се развие. Да не говорим и да не повтарям, че ме заебаха да си раждам сама…
За спешно секцио нещата се случват по различен начин. Бутиковата им болница издиша.
На мен ми беше разказано съвсем друга визия, обещаният бяха съвсем с различна информация и освещаване за добра груба и бърза реакция.
Да не говорим, че те дори ги нямаше в стаята. Над 2 часа седях сама и ми прилоша, виках ги с писане на вайбър! Иначе ми беше казано: Отивам да се преоблека, сега идвам. И ме заебаха, буквално!
Засега знам, че поне две дела се подготвят влизат само от този месец в съда.. Обаче те отказват и документи да предоставят.
Там ако всичко е наред супер, обаче обърка ли не нещо… Не се знае колко живота ще погубят Sad
Да не говорим, че е мизерия. Персонала е супер малко. Не почистват стаите, трябва да викаш да ти сменят коша, оставят опаковки от спринцовките по нощните шкафчета, памуци, лепенки и прочие. Аз съм раждала и в Токуда, подобно невежество не съм и помисляла, че мога да видя в болница, която ми взе пари двойно пари и ме изпратиха без дъщеря ми.

Желая на всички да имат позитивно раждане.
Обаче обмислете варианти с болница, която има налични всички специалисти за всичко.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 18:23 от Анонимен

# 438
Никакви битови условия не могат да потушат загубата на бебе, но аз нямам подобни впечатления - бършеха пода, банята беше чиста, кошът изпразваха, не е имало техни боклуци из стаята. Може би защото сравнявам с държавна болница, където си лежах четири дни в кървавите чаршафи, на мен ми беше съвсем ок.
На мен ми обясниха, че ще съм сама в ранната даза и с напредъка на разкритието ще идват повече. В крайна сметка не бях - докторът беше почти нон стоп с мен предвид падащи тонове и силна вероятност за секцио. Анестезиолог дойде бързо, като решихме за епидурална упойка. После свикаха бързо екип, когато вече секциото изглеждаше неминуемо.
Ужасно е случилото се, просто ужасно. Но не мога да не попитам срещу Паликов и Олга ли да тези дела? Много жени се интересуват, а явно има голямо затъмнение.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 23:38 от Welt

# 439
Никакви битови условия не могат да потушат загубата на бебе, но аз нямам подобни влечат бившия - бършеха пода, банята беше чиста, кошът изпразваха, не е имало техни боклуци из стаята. Може би защото сравнявам с държавна болница, където си лежах четири дни в кървавите чаршафи, на мен ми беше съвсем ок.
На мен ми обясниха, че ще съм сама в ранната даза и с напредъка на разкритието ще идват повече. В крайна сметка не бях - докторът беше почти нон стоп с мен предвид падащи тонове и силна вероятност за секцио. Анестезиолог дойде бързо, като решихме за епидурална упойка. После свикаха бързо екип, когато вече секциото изглеждаше неминуемо.
Ужасно е случилото се, просто ужасно. Но не мога да не попитам срещу Паликов и Олга ли да тези дела? Много жени се интересуват, а явно има голямо затъмнение.

Когато раждах преди 2 години там беше на различно ниво всичко. Но тогава родих за 2 часа и седях две нощувки само. Нямах по-дълъг поглед над болницата тогава. Но сега просто всичко беше пълен Хаус из мен. И аз не бих обърнала внимание на нещо дребно, но то не беше само едно..
Ама и докато седях 5 дни там и трябваше да оправям след тях, някак си ми направи впечатление

Свързалите се жени с мен казаха, че са конкретно към тях.
Те също споделиха за други случай на негативно отношение.
Една сподели, че Олга дори не дошла на раждането. Била израждана от нейната дула.
Друга отделно от това сподели, ме са натискали корема й, вече с последния стадии. Раждането е било ужасно дълго и болезнено с часовете. Като не са предприели нищо, за да и помогнат и пак е била сама. Това са раждания в последната година. Отделно от дето две, които смятат да ги съдят.

Явно се говорят тези неща само в частни разговори. Аз лично преди да родя там тази година, отново рових и четох. Всичко е само позитиви.. Отидох с цялото си доверие, вяра и благодарност, че ги има… А си тръгнах разбита на парчета и изживяла най-големият си ужас в живота.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 19:05 от Анонимен

# 440
Съжалявам за загубата! Няма утеха за такова нещо. Предполагам и вие ще водите дело, поне това ми се струва логично. Радвам се, че разказахте и споделихте слабите страни на болницата и на екипа конкретно, за мен това беше доста полезна информация.

# 441
Съжалявам за загубата! Няма утеха за такова нещо. Предполагам и вие ще водите дело, поне това ми се струва логично. Радвам се, че разказахте и споделихте слабите страни на болницата и на екипа конкретно, за мен това беше доста полезна информация.

Твърде скоро ми се случи и още не съм в психическа кондиция за решение дали ще им търся съдебна отговорност.
Отделно от това трябва да проведа лечение и да знам дали съм напълно здрава и как е матката ми.
Всички се случи на 02.02.2025, твърде рано е за душата ми да скача в огъня. Трябва да ми време и сили, за да събера поне малко душата си  ❤
Толкова много вярвах в тези хора, че още не мога да приема колко глупаво нямах дори една критична мисъл към тях.

# 442
Не си и помисляй да се обвиняваш! Те са тези, които носят вина. Аз също миналата година ходих и на ден на отворените врати, и с Олга се срещах - всички уверяваха, че при нужда екип за секцио се събира бързо. По думите им всичко беше цветя и рози и нямаше никакъв шанс за такива точно случаи на чакане и фатален край.
Единствената причина да не родя с тях беше, че по време на първата ми консултация с Олга, тя видимо се дразнеше на въпросите ми и бързаше да ме отпрати. При положение, че си бях платила за срещата с нея, а тя нямаше търпение за 10 мин разговор. Та просто тя самата ме отблъсна, но иначе болницата звучеше много обещаващо. Не си имала как да предвидиш, че ще те зарежат сама.
Помисли за среща с психолог, ако имаш възможност. Няма нищо срамно в това и след такова преживяване според мен е важно да ползваш всяка опция за справяне и приемане на случилото се.
Желая ти физически всичко да е наред и ти благодаря, че намери сили да споделиш с нас тук, за да се знае, че има и такива случаи, защото около този екип е създаден един фалшив ореол за перфекционизъм, което може да подведе и други жени да им се доверят безусловно.

# 443
Да, тази болница не става. Раждала съм в друга частна болница, тогава секцио, но няма нищо общо с Лазар. Хигиената в другата болница беше на ниво, има бутон за повикване, има и телефон с който да звъниш на акушери, неонатолози и др. Тук идваха от дъжд на вятър да проверяват дали всичко е наред с родилката и бебето докато се протичаше самото раждане, а и след това. Мъжът ми беше постоянно до мен и той се свързваше основно с тях по телефона.
Все пак се радвам, че ми натиснаха корема, защото и при мен най-вероятно щеше да се усложни положението.
Между другото, преди да родя, бях сънувала няколко пъти, че на бебето му падат тоновете, но веднага ме приготвяха за секцио. Е, в този случай нямаше как да подготвят, според мен, не и толкова бързо, за да не е фатално. За това, моят съвет е да търсите голяма болница, в която всичко да е подготвено за критични ситуации. Важното е всички да излязат живи и здрави.
Също да отбележа, че и Олга не се държи много добре, спрямо родилките. Или просто е бил частен случай това отношение, към мен, но надали.
Аз се радвам, че с детето ми сме живи и здрави и осъзнавам колко огромен риск съм поела, като съм решила да родя там. За това, мислете добре. Не желая да Ви отказвам, ако сте решили да раждате там. Просто притеглете плюсовете и минусите за себе си, кое Ви е по - важно.

# 444
Мисля, че за всяка майка най-важното е здравето на детето ѝ и нейното. Просто Олга е единствената, която предлага определен тип подход и поема случаи, на които право да си кажем, на други не им се занимава.
Съгласна съм, че е създаден ореол около екипа им, малко се говори и сякаш хората се страхуват да разкажат какво се случва, а не би следвало да е така.

# 445
Мисля, че за всяка майка най-важното е здравето на детето ѝ и нейното. Просто Олга е единствената, която предлага определен тип подход и поема случаи, на които право да си кажем, на други не им се занимава.
Съгласна съм, че е създаден ореол около екипа им, малко се говори и сякаш хората се страхуват да разкажат какво се случва, а не би следвало да е така.

Да, във фейсбук групата за вбак надали, ще откриете негативен коментар за тях, защото те са в групата. А, тези, които имат лек намек за различно мнение, биват нападани от агитките и самите тях. Тук до някаква степен се запазва анонимност и повече се споделя.

# 446

Да, във фейсбук групата за вбак надали, ще откриете негативен коментар за тях, защото те са в групата. А, тези, които имат лек намек за различно мнение, биват нападани от агитките и самите тях. Тук до някаква степен се запазва анонимност и повече се споделя.

Мен ми казаха, че съм поставено лице.
Казах им, че мога да докажа мнението си и щях да кача епикризата си. Ама смекчиха тона..

Просто са безкрайно зомбирани.
Има някакви различни визии, но веднага се скача в защита.

Истината е, че Олга Дукат и Паликов не им е това работата. Вече си е чист бизнес и нямат никакви емпатия, нито човещина. Първия път просто беше прекалено бързо и не видях тяхната липса на капацитет. Сега обаче след случилото се се свързват с мен все повече хора.
От цялата си душа се надявам да не се пролее повече нито една сълза заради тези хора….

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 22:43 от Анонимен

# 447
Това е непростимо, просто непростимо! И престъпно!
Момичета бягайте от тази болница. София е най- големия град в България, пълен с много добри специалисти, не рискувайте живота си. Сигурна съм Бог ще възнагради болката на изстрадалите.

# 448
Какви страшни коментари. Няма ли добри специалисти наистина в тази болница? Няма ли красиви истории - лесни раждания и тн ?

# 449
Какви страшни коментари. Няма ли добри специалисти наистина в тази болница? Няма ли красиви истории - лесни раждания и тн ?

Какво имате впредвид под лесно раждане? Къде сте чула жена да е родила бързо и безболезнено? То това е малко като еднорога, чували сме, ама никой не го е виждал. Въпросът не е за лесното раждане, а за последиците по - време и след раждането.

Общи условия

Активация на акаунт