Раждане в АГ болница ''Свети Лазар''- тема 2

• 54 116
  • 635
  •   2
Отговори
# 630
Да, колкото мнения, толкова по-добре. Просто повторено няколко пъти “със сигурност нямаше да оцелее/м” е много силно и крайно, неподплатено с нищо освен с опита ви в друга болница, твърдение.

# 631
Защото имам наблюдения от болницата и ги споделям. Темата е за това, нали така?

разбира се, но прави впечатление включването Ви...

# 632
Аз раждах в Св. Лазар преди месец. Приеха ме за спешно секцио вечерта и екипа се сформира толкова бързо, че ме чакаха всички готови в залата. Изключително съм доволна от целия екип, анестезиолога беше много внимателен и операцията мина добре въпреки, че много ме е страх. Бебето ми имаше леки затруднения с изплакването и беше в кувиоз на кислород за няколко часа. Доволна съм от грижите, вниманието и тн. Относно апаратурата, не съм специалист по медицинска апаратура, нищо не ми се видя остаряло. Мисля, че болницата си отговаря на нивото на компетентност, което е - 2ро. Майчин дом и Токуда са най-високото ниво - 3то и е нормално тежките случаи да ги карат там.

# 633
Ами, това съм усетила, това съм споделила. Позволих си да се изкажа по-крайно, защото се запознах с няколко тежки случая от там, които не са завършили добре, именно поради липсата на организация на екипа, т.е.аз не съм единствената.
Sunny12, радвам се, че си имала положително преживяване и нещата са завършили добре за вас.

# 634
Нормално ли родихте? Случката при ВБАК ли е?
Аз не знам дали съм споделяла в тази тема, но бях решила да раждам в Св.Лазар. Обаче, когато  се наложи да взема болничен в 5ти месец, това, което видях, не ми хареса. Те за един болничен не можеха да се организират, на регистратура момичето не може да се свърже с лекарите, акушерката не можеше да хване бебето за тонове (било бягало...), апаратурата е доста остаряла, неонатологията е зле, въобще не са подготвени за спешни случаи, анестезиолозите закъсняват. Като цяло, останахме с ММ с впечатление, всеки един път, като ходех за продължение на болничния, че това е просто един хотел, но не и болница. В последствие решихме, че в никакъв случай няма да рискуваме и да раждам там. Тогава открих д-р Апостолова и то беше дошло вече време за проследяване на тонове (бях в 32 седмица). Просто болница Токуда няма място за сравнение с други болници в България за раждане. Имах трудно раждане, детето не изплака, наложи се спешна реакция на неонатолозите и то такава за секунди, в последствие беше в кувиоз 2 дни. Ако бяхме в Св.Лазар, можеше и двамата на не оцелеем, защото съм сигурна, че нямаше да се справят, защото нямат подходящи екип и апаратура, щяха сигурно да ме местят спешно в Токуда или Майчин дом. Дори и да бях родила все пак, вероятно синът ми или щеше да е с увреждания или нямаше да оцелее (това съм на 100% сигурна, че щеше да стане в Св.Лазар), защото първо, че организацията им е под всякаква критика, второ - нямат спешни екип и апаратура. Аз имах най-големия късмет на света да попадна в болница Токуда и на екипа на болницата и д-р Апостолова дължа живота си и този на детето ми. Бременността ми беше напълно нормална и не е имало никакви индикации за това, което се случи при раждането. Св.Лазар е един модерен хотел за раждане, но едно раждане винаги носи риск, а те не могат да се справят с него.
Още повече - след като родих, проучих още по-обстойно и четох за доста случаи, в които се е наложила спешна реакция и такава не е имало, ца което сега семействата имат тежки последствия.

# 635
Родих естествено, да. Какво е ВБАК?

Общи условия

Активация на акаунт