Раждане в АГ болница ''Свети Лазар''- тема 2

• 45 923
  • 565
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, болницата предлагаше ли помпа за кърма при нужда?

# 391
Да, имат помпа за кърма, мисля.на Медела. Мен ме питаха дали искам, но се оправих и без нея.

# 392
Момичета, болницата предлагаше ли помпа за кърма при нужда?

Да. Всичко осигуряват. Аз си носех само лична козметика и дрехи за изписването.

# 393
А знаете ли дали д- р Жорес Стойков все още работи в болницата и ако не е там- къде е в момента?

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 14:08 от KalinkataMalinkata

# 394
Ами аз мисля, че си работи в момента се следя при него в неговия кабинет, така бях и миналата година.

А знаете ли дали д- р Жорес Стойков все още работи в болницата и ако не е там- къде е в момента?

# 395
Здравейте, има ли наскоро родили майки да споделят актуални отзиви за престоя в болницата и да разкажат малко повече за впечатленията си от отношението, персонала и грижите?

# 396
Родих декември месец и съм много доволна от престоя и грижите както за мен, така и за бебо. При постъпване ме настаниха директно в стаята - бях взела единична стандарт ( освен ето има и масичка и един фотьойл и гардероб). Веднага акушерката на смяна ми даде да попълвам документи и ме сложи на тонове. Имат график, но забравих да го снимам - по часове разпределение на вицитациите и кое кога се случва - обяд, вечеря. Общо взето бебчето си ми го дадоха веднага след като се роди, после го оправиха и освен за съпану и изследвания, не са го вземали- винаги при мен. Идваха буквално през час - акушерката да ме проверява за температура, да взимат бебето за баня, да дам поръчка за обяд и вечеря. Постоянно ме подещаваха я санитари, я акушерки. Винаги питат за въпроси и обясняват. Питат и дали съм съгласна например да сложат ваксина на бебчето. Ако имаш нужда от каквато и да е помощ,  винаги съдействат. Почистват веднъж на ден стаята. Показват как се прави тоалет на бебо в деня преди да изпишат. Наистина се чувствах много много добре и спокойна при престоя си там. Питай нещо конкретно, ако се сетиш.

# 397
Родих декември месец и съм много доволна от престоя и грижите както за мен, така и за бебо. При постъпване ме настаниха директно в стаята - бях взела единична стандарт ( освен ето има и масичка и един фотьойл и гардероб). Веднага акушерката на смяна ми даде да попълвам документи и ме сложи на тонове. Имат график, но забравих да го снимам - по часове разпределение на вицитациите и кое кога се случва - обяд, вечеря. Общо взето бебчето си ми го дадоха веднага след като се роди, после го оправиха и освен за съпану и изследвания, не са го вземали- винаги при мен. Идваха буквално през час - акушерката да ме проверява за температура, да взимат бебето за баня, да дам поръчка за обяд и вечеря. Постоянно ме подещаваха я санитари, я акушерки. Винаги питат за въпроси и обясняват. Питат и дали съм съгласна например да сложат ваксина на бебчето. Ако имаш нужда от каквато и да е помощ,  винаги съдействат. Почистват веднъж на ден стаята. Показват как се прави тоалет на бебо в деня преди да изпишат. Наистина се чувствах много много добре и спокойна при престоя си там. Питай нещо конкретно, ако се сетиш.

При кой лекар раждате? Нормално или секцио? Аз бях много доволна от факта, че пуснаха мъжа ми и на раждането, и в последствие да си е с нас почти по цял ден.

# 398
И при нас беше така - мъжа ми беше от момента на постъпване, по време на раждането и остана и след това с мен в стаята.

Родих естествено при д-р Славкова.
Да кажа и какво друго ми хареса - храната беше супер, още помня закуската  и едно пилешко с императорски ориз.
Зная, че много даме ще кажат, ти не си отишла там на хотел, а за раждане, но всяко едно нещо прави впечатление.

# 399
Това първо раждане ли ви беше? Някой има ли идея доктор Славкова на какво мнение е за вбак? Знам, че Олга е там, имам час при нея да видим дали ще се харесаме и какво ще каже тя, за момента се следя при Славкова, така тръгна от първия преглед при нея, бих казала, че се разбираме и не бих я изключила като вариант за раждане, много ми се иска да пробвам вбак обаче, а не веднага на секциото. Имам време да ги обмисля тези неща, така че проучвам за момента.

# 400
Не беше първо раждане за мен, но и предишното беше естествено и нямам представа тя дали поскрепя Vbac.

Но имам приятелка, която роди след 2 раждания секцио, трето дете по естествен път при Олга.

# 401
И при нас беше така - мъжа ми беше от момента на постъпване, по време на раждането и остана и след това с мен в стаята.

Родих естествено при д-р Славкова.
Да кажа и какво друго ми хареса - храната беше супер, още помня закуската  и едно пилешко с императорски ориз.
Зная, че много даме ще кажат, ти не си отишла там на хотел, а за раждане, но всяко едно нещо прави впечатление.

Разбира се, че прави впечатление, особено ако знаеш що за боза е класическата болнична храна 😊 В това отношение Свети Лазар е космос.

# 402
Здравейте,
Може ли да споделите опит и впечатления за раждане с Д-р Веселина Славкова в Св. Лазар?
Не се следя в болницата, но обмислям раждане при нея.
Също така естествено или секцио беше при вас? И ако секцио - какво го наложи? Лекарката има ли практика да подкрепя естественото раждане?
Благодаря!

# 403
Здравейте,
Може ли да споделите опит и впечатления за раждане с Д-р Веселина Славкова в Св. Лазар?
Също така естествено или секцио беше при вас? И ако секцио - какво го наложи? Лекарката има ли практика да подкрепя естественото раждане?
Благодаря!
Здравейте,
Аз раждах при нея 2023г. Родих секцио по желание, не ме е питала за причини и не е настоявала за есетствено раждане, но по принцип знам, че води доста такива. Зависи от желанията на родилката и разбира се здравословното състояние. Аз като цяло много я харесвам като лекар - много мила, позитивна и лъчезарна. От самото секцио съм доволна, нямам придърпвания, а белегът е доста тънък и гладък. Оперира ме по Пфанещил.

# 404
Здравейте,
Благодаря!

Здравейте, при мен беше секцио при д-р Николова. Паднаха тоновете на бебето след доста тежки опити да родя нормално и се наложи да ме срежат. При д-р Славкова съм била на една от феталните морфологии. Страхотна е, държи се с пациента като с приятел и обяснява всичко на достъпен език.

Общи условия

Активация на акаунт