Раждане в АГ болница ''Свети Лазар''- тема 2

• 53 554
  • 623
  •   1
Отговори
# 585
Аз бях с Ла Вита Нова и със спешно секцио. Родилната стая, която ми показаха и до която не стигнах, е различна от операционната. В родилната има басейн, разни картини с вдъхновяващи цитати. Операционната си е операционна, но си е ок. Пускаха музика, мъжа ми беше до мен, беше предразполагащо. Аз родих през деня, имаше анестезиолог на място, която се подготви веднага. Вторият лекар също веднага се оправи и влезе. В общи линии към 11:00 ми казаха, че съм за секцио и в 14:15 вече бебето беше извадено и ме шиеха.

Мъжът ви стоя ли при вас и през следващите дни, преди да ви изпишат? На мен ми беше много важно да има по-гъвкав график на свиждания и в Свети Лазар нямат грешка в това отношение

Мъжа ми беше с мен по време на секциото и през деня, когато не тичаше по задачи Joy. Не спеше при мен, понеже не си бях взела такава стая. Но оставаше до късно, официално до 22 часа трябваше да си е тръгнал но едната вечер седя до 23.

# 586
Някой има ли скоро натурално там да сподели как е минало? Каква а разликата и главното предимство на вита нова срещу стандартния им пакет раждане? Пускат ли мъжът винаги по време на раждане? И после има ли самостоятелна стая осигурена ако предварително си я заявиш?

Последна редакция: ср, 18 фев 2026, 17:24 от PippiParaguas

# 587
Аз родих там през 2022 година с екипа на Ла вита нова, тази година ми предстои отново раждане там.
Пускат таткото да присъства, поне при нормално раждане с екипа със сигурност ще го допуснат. Типът стая се заявява предварително (при някой от прегледите преди термин), доколкото знам има самостоятелни такива, аз бях в двойна. В стаите също допускат бащите, но вече за преспиване на таткото в стаята не знам как стои въпросът. Вижте сайта на св. Лазар, преди беше описано подробно всичко и с цени.

# 588
Какво ви накара отново да изберете там да раждате спрямо други болници?

# 589
Топ отношението на екипа, зачитане на личното ми мнение, гледна точка и желания. Абсолютното информиране за всяко нещо. И не на последно място - спокойствието на Олга.
П.С.: Това ще бъде третото ми раждане. Първото, за съжаление, беше в друга частна болница, където бях сложена на легло с часове, без опция да ставам, да се движа, да пия вода и т.н. Без да бъда информирана/питана/съветвана/насочвана за нищо. Тоест имам опит и с друга болница и не си представям да не родя с Олга и екипа й.

# 590
Значи специфично бихте си избрали с нея отново? Смятате ли че си заслужава дори извън екипа Ла Вита Нова?

# 591
Аз отивам в св. Лазар заради Олга и екипа й. Извън екипа нямам мнение и наблюдение за лекарите и как се случват нещата.

# 592
Здравейте, пиша с обратна връзка за раждане в Свети Лазар, тъй като четене в този форум ми помогна да избера мястото. Още преди да забременея знаех, че ще трябва да родя секцио по медицински причини. Избрах Свети Лазар заради това, че бащата може да присъства на раждането, което беше важно за мен тъй като имах голяма доза страх и това, че исках да споделя момента с него. След това той идваше при мен и бебето през деня, та още от самото начало сме си тримата.

Като цяло съм доста доволна от болницата. Грижите са мен бяха добри, сестрите са много мили. Много съм доволна от неонатологията. Имах проблеми със засукването и получих подкрепа от тях, обясняваха ми как да го сложа, какво трябва да се случи, за да засмуче както трябва. Когато единия ден в 10 вечерта звъннах на неонатологията, защото той реве, че е гладен, аз рева, че не мога да го накарам да яде от гърда, неонатоложката ме успокои и ми помогна да не се отказвам, въпреки че беше трудно. Сега си го кърмя, което беше много важно за мен.

Относно моето постоперативно възстановяване, ранното раздвижване, което правят, е много добро. Имам предходна операция на матката, където бях раздвижена 24 часа по-късно и мога да правя сравнение. 5 часа след секциото ми помогнаха да седна, което в онзи момент беше като да пробягаш маратон. След това ме окуражаваха да се движа в леглото, бяха сложили чаша чай на стол до леглото със заръката да пия от нея, което изискваше големи усилия откъм движения та беше добра тренировка. 10 часа след секциото ми помогнаха да си стъпя на краката. След това вече се движех свободно из стаята, доста по-лесно сравнение с предната ми операция, където ходенето беше предизвикателно поне два дена след нея.

Иначе не съм свръх впечатлена от храната както бяха писали преди тук. Хубава е, но не толкова уау както очаквах. Не че е толкова важно, в крайна сметка е болница, не хотел.

# 593
Благодаря за обратната връзка. Колко излезе всичко тъй като и аз ще съм секцио? Благодаря ви!

# 594
Благодаря за обратната връзка. Колко излезе всичко тъй като и аз ще съм секцио? Благодаря ви!

Мисля, че общо 3800лв излезе, както е в сайта им.

# 595
Момичета, може ли някоя от вас, раждала наскоро, да сподели какво предоставяше болницата по време на престоя?
Раждах през 2022г., но честно казано нищо не помня. Мерси предварително!

# 596
Момичета, може ли някоя от вас, раждала наскоро, да сподели какво предоставяше болницата по време на престоя?

За бебето предоставят всичко (дрехи, памперси и тн.). Трябва само комплект за изписване.
За родилката дават нощница, лигнини, хавлия, меки пантофи. Вземете си джапанки за баня, крем за зърна, превръзки за родилки. Помпа за кърма също ми трябваше за стимулиране първите дни.

# 597

Осигуряват всичко- буквално отивате с личната си карта и някои лични принадлежности.
Но пък, ако имате желание може да ги посетите на Ден на отворени врати да си сверите часовника. Видях че тази събота имат събитие и то с участието на жена,  която е раждала при тях.

# 598
Добре е да си вземете своя нощница, на мен втория път ми дадоха една с доста дупки по нея 😁 (аз си носих мои), джапанки, лични принадлежности, сешоар, слушалки ако сте в двойна стая, зарядно, превръзки, подплънки за гърдите протектор и кремче, бельо, дрехи за изписване за вас и бебето. Ако сте секцио личен съвет е да си вземете гъба за баня за отмиване по-лесно на антисептика.

# 599
Потвърждавам горните, само да отбележа, че на мен миналата година ми дадоха помпа за кърма. Зарядното за телефон е добре да е с по-дълъг кабел, защото някои контакти са разположени сравнително далеч. Аз подцених този съвет и после съжалявах и накарах мъжа ми да ми донесе.

Общи условия

Активация на акаунт