Работа, CV-та, HR-и, съвети - 77

• 56 862
  • 1 571
  •   1
Отговори
# 1 260
Дупката не е проблем, ако е под три месеца, а (ако не се лъжа) след три години се заличава и сама.

# 1 261
  • София
Всъщност аз питах за датите, благодаря за насоките на Нищо лично.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 21:38 от Bom-Bi-Bom

# 1 262
Дупката не е проблем, ако е под три месеца, а (ако не се лъжа) след три години се заличава и сама.

Бихте ли разяснили? За период без трудов стаж ли става дума? Защо 3 м. да не е проблем, а иначе - да?

# 1 263
Мислех, че става дума за здравни осигуровки. Ако е за стаж там дупката няма никакво значение - просто за пенсия ще работиш ден повече (ако е ден дупка). Там си стои, но всъщност се броят дните стаж, а дупката няма значение.

# 1 264
няма заяждане, точно пък с нея, където е винаги максимално точна, изчерпателна и помагаща
питаме си, защото не знаем
и на мен ми е странна драмата на счетоводството с дупките и кога точно свършва единият договор, за да пусне новия

# 1 265
Не се заяждам с никой, нито ще напускам нещо си. Попитах принципно.
Постоянно се говори за дупки и прекъсвания и се подчертават като нещо нежелателно, били те и за 1 ден. И някои хора (пак говоря по принцип) наистина считат това за важно някак си да не се допуска или да се знае изрично.
Затова просто попитах какво е значението, за да се споменава изрично като факт.
Явно никакво реално.

# 1 266
За мен няма значение. Има хора, които много държат да нямат прекъсвания. Защо? Не знам. Тяхна си работа.
Аз просто споменах, че ще има прекъсване, което не може да се избегне. И не съм имала нищо друго предвид.

# 1 267
За счетоводството драма е застъпването, а не дупките Simple Smile
Големите дупки са проблем за лицата за здравните осигуровки, доколкото трябва да се занимаваш да подаваш приложение 7 и да внасяш суми.

# 1 268
Аз винаги имам дупки от няколко дни до няколко седмици. Обяснили са вече достатъчно добре преди мен е или не проблем това, да не повтарям едно и също.

# 1 269
Аз имам "дупки". Даже умишлено си договарям да почна от еди-кога си, за да имам малко почивка. Не пречи, не знам защо някои хора държат да нямат.
Проблем са големите периоди без работа, над  1 година примерно, понеже понякога трябва да бъде обяснявана на интервю. Другото е, че за това време човек трябва сам да си внесе здравните, които са около 25 лв/мес.

# 1 270
Ако си на платена борса,нищо не внасяш.И стаж за пенсия се запита и здравните ти вървят

# 1 271
Е, ти не отиваш на борсата, когато имаш прекъсване между старата и новата работа от месец, да речем...

Или, ако си напуснал по собствено желание, имаш 4 месеца на минимално обезщетение на борсата. После - нищо, плащаш си здравните или ти прекъсват правата.

# 1 272
И за няколко дни може да отидеш.

# 1 273
Да, по собствено желание нямаш право на борса, дори минимално обезщетение. Просто примерно искаш да си починеш, можеш да си го позволиш, ако имаш спестени пари.

# 1 274
И по собствено желание имаш право на борса- 4 месеца на минимално- 12 лева на ден,което ти се води стаж за пенсия и ти вървят здравни.

Общи условия

Активация на акаунт