Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 818
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Брокерите претендират, че задачата им е да намерят купувач/продавач, а не да реализират сделка. И за това вземат пари.
Точно както има "платен паркинг", а не "охраняем" - в него си плащаш за да паркираш, но никой няма ангажимент да ти пази колата.
А, точно! Ние на какъв случай попаднахме. "Брокер"-ът не знае кой е инвеститор, нищо за имота и дори не знае номера на гаража към имота, но още на "добър ден" ни каза 3%, защото ключът е у мен. Satisfied Друго за имота не знам, хал хабер си нямам от документи и не мога да съдействам с нищо друго, освен да ви отключа имота, да погледнете и да ми дадете 3%. Smile Паднахме от смях.

# 166
Аз като съм продавал имот, съм вадил всички актуални документи - скица от кадастъра, платен данък, данъчна оценка и т.н. Нека са готови - ако някой попита на огледа веднага съм показвал папката.
Не виждам смисъл да се отлага, да не би се минеш с 20 лева да ги презавериш после ли - те и без това важат по няколко месеца поне. Освен за тежестите, ама него и без това онлайн го поглеждат в деня на сделката.
Много хора не са си направили труда да си извадят нотариален акт.  Имах ''случка'' адреса/етажа в данъчната оценка не съвпадат с тези в нотариалния акт. Проблемите с неуредици в кадастъра са класика. Всичко се оправя , но изисква месеци и много посещения на съответните служби на неудобно място и в неудобно  за работещ човек време. Хубаво е да има проверка на документите назад  до първия собственик на земята , на която е построено жилището.  Някои брокери дори предоставят на новия собственик чертежите с ВиК, електро, газ и конструкция( носещи стени, колони, вентилация ), което е голямо удобство в предвид бъдещи ремонти.  Ако попаднете на читав и разтропан брокер може да Ви даде много ценни идеи и да Ви предостави контакти с читави майстори. Да Ви спести много време, нерви и пари.
 За съжаление в живота си само два пъти съм попадала на такива и все като купувач.  Но евала.

# 167
  • София
Каква е целта на обява confidential?
https://ues.bg/bg/bgr/offers/sales/sofia/pancharevo/house/16846
Описание, но без снимки.

# 168
Идеята е, че ще отидеш до Панчарево, ще намериш къщата и ще ги заобиколиш, и ще духат супата без комисионна.

# 169
  • София
Идеята е, че ще отидеш до Панчарево, ще намериш къщата и ще ги заобиколиш, и ще духат супата без комисионна.

Аха, вероятно ще искат и подписване на документи при огледа.

мнение:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j16437925143788 … k=7r051u&f1=1

# 170
Тези плътни необичайно високи огради не са ли забранени ?
Когато ние правихме ограда ни казаха плътната част до 50-60см и нагоре нещо , през което се вижда- мрежа, пана от ковано желязо...каквото ти душа поиска.
 За къща поне две паркоместа са абсолютно задължителни според мен.

# 171
Това с плътната част 50-60 см не е ли когато не искаш да вадиш разрешение за строеж? Ако не се бъркам в регистъра съм виждала разрешения за "строеж на плътна ограда до 2.20 м", така че си е възможно.

# 172
Всичко е възможно разбира се щом стена може да стане хотел , колко му е да се вдигне 3-4 м, до колкото виждам от снимките, стена пред прозорците на съседите  и то без да се иска отстояние от поне 3м от линията на оградата или писменото им съгласие.
Само се чудя като е толкова законово подплатено, защо са избрали материал който хем е скъп за подмяна , хем  не е за на открито защото ще почернее и ще е най-грозното нещо за пред прозорците и на едните и на другите.

# 173
# 174
  • Германия
Парцел 65 квадрата, двор 35?!? 😂😂😂😂😂 Това не е двор, това е котешка тоалетна.. или кучешка, както дойде. Абсолютен майтап! Виждала съм дворчета по 50 квадрата, направо са смешни, не благодаря! На 35 кв.м в най-добрия случай можеш да си сложиш едни маса и столове и съседите да ти гледат в чинията като ядеш.
И какво оставя за къщата, още едни 30 кв.м, че и по-малко, на етаж. Пълен майтап!

# 175
За сметка на това, цената е сериозна. Joy

# 176
  • на земята
Здравейте,какво мислите за тази обява?
Агенцията ми не е позната като,че ли е,ще звънна утре да разпитам.
Благодаря
https://www.homes.bg/offer/apartament-za-prodazhba/tristaen-154m … .-boyana/as525727

# 177
Мисля, че тази фирма е зад брокера:

https://papagal.bg/eik/206722381/f20a

Регистрирана е ноември , миналата година.
Питайте дали сградата е вързана към канализация или имат септична яма. Иначе цената е много добра. Успех!

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 18:06 от Sapien

# 178
  • на земята
Мисля, че тази фирма е зад брокера:

https://papagal.bg/eik/206722381/f20a

Регистрирана е ноември , миналата година.
Питайте дали сградата е вързана към канализация или имат септична яма. Иначе цената е много добра. Успех!
Благодаря много

# 179
Поинтересувайте се за размера на таксата за портиер/охрана  .
Не видях що за изолация и отопление е предвидено  но север в София е едно, а в Бояна- нищо общо с това в града. Разходите за отопление са доста  по-високи. За да се снижат е хубаво инсталацията да е предвидена за работа на ниски темтератури. Стаите с такова изложение имат нужда от повече ребра на радиаторите. Самите радиатори задължително трябва да са позиционирани под прозорците за да намалите конденза. Всичко това обаче трябва да се изработи преди шпакловката и латекса иначе ще се наложи къртене и отново шпакловка и латекс...Ще платите едно и също няколко пъти.
Правилния ред би бил преправяне на газинсталацията с предвиждане колко големи и къде да са радиаторите. После замазване, шпакловка и латекс и накрая закачване на радиаторите.
Котлето е на газ, но има ли газ до имота. Ако не какво е предвидено. Говорете със строителя да си изберете котлето и попитайте за електронни датчици за регулацията му и такива за безопасност .

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 09:17 от mamamari

Общи условия

Активация на акаунт