Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 771
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
И какъв е смисъла от тези обяви след като не вдигат даже и телефона. Ако вдигаха и са фалшиви щях да си помисля, че е импулсен някакъв, а така съм озадачена?

# 421
И аз това се чудя. Това го правят и при обявите за наем. Мислех, че вие може да знаете каква е идеята на подобно деяние... за мен е необяснимо да си пускаш обяви за спорта и да не си вдигаш телефона.
И какъв е смисъла от тези обяви след като не вдигат даже и телефона. Ако вдигаха и са фалшиви щях да си помисля, че е импулсен някакъв, а така съм озадачена?

# 422
Защото ти записват телефона в базата данни и изчакват достатъчно време, за да си прозвънил и други обяви и ти звънят от друг номер "Добър ден, от агенция за недвижими имоти сме, имаме пропуснато, какво си търсите?". А в този профил в ОЛХ може да има да кажем само двустайни или само апартаменти до Х пари или само в определени квартали и те знаят, че сте с този профил купувач/наемател. За днес са събрали 50 телефонни номера на потенциални клиенти после кол центъра да ги тормози.

Друг вариант е да правят дъмпинг на цените на продавачите, какви хубави жилища има на по-ниски цени, за да си смъкнат те цената, но по-скоро е за набиране на клиенти без да те свържат с лошо /обаждане от нищото без да ги свързваш с конкретна обява/.

# 423
  • София
Или обработват някой продавач да намали цената, понеже виж какви по-хубави и по-евтини жилища има.... Grinning Кой ги знае, брокерска му работа...

# 424
Здравейте, не е въпрос относно обсъждане на конкретна обява, но мисля, че хората коментиращи често тук ще могат да споделят полезна информация.

Днес излезе УВТ-то (Удостоверение за вписвания, отбелязвания и заличавания на имот) за имота, за който сме подписали предварителен договор, и на него излязоха неочаквани ипотеки. Брокерите ме успокояват, че това е заради факта, че е на общинска земя и всеки апартамент има идеални части от нея => в удостоверението излизат и чуждите ипотеки, заради общата земята.

На мен ми звучи смислено и сме се разбрали да изчакам няколко дни, за да намерят документите на конкретната ипотека, за да ги приложат пред юриста на банката, но все пак, според вас, трябва ли да се притеснявам или да имам нещо допълнително предвид?

# 425
бих се притеснявала много, повечето стари блокове са на общинска земя
УВТ-то ни излезе на окончателния договор, предварителния беше само при адвокат
брокера е трябвало да ги изчисти тия неща още като е поел предлагането на имота

# 426
Здравейте, не е въпрос относно обсъждане на конкретна обява, но мисля, че хората коментиращи често тук ще могат да споделят полезна информация.

Днес излезе УВТ-то (Удостоверение за вписвания, отбелязвания и заличавания на имот) за имота, за който сме подписали предварителен договор, и на него излязоха неочаквани ипотеки. Брокерите ме успокояват, че това е заради факта, че е на общинска земя и всеки апартамент има идеални части от нея => в удостоверението излизат и чуждите ипотеки, заради общата земята.

На мен ми звучи смислено и сме се разбрали да изчакам няколко дни, за да намерят документите на конкретната ипотека, за да ги приложат пред юриста на банката, но все пак, според вас, трябва ли да се притеснявам или да имам нещо допълнително предвид?
Няма никаква логика. Като е на общинска земя, няма как всеки ап да има ид части от нея, защото тя е на общината. Може да има идеални части от правото на строеж. Но това не би трябвало да има нещо общо с ипотеките върху апартамента.
Идете при адвокат и се консултирайте, това за мен е притеснително.

# 427
Банката хич няма да е възхитена.
Няма как да има ипотеки заради строеж на общинска земя - там има %ид.ч. от правото на строеж и няма ипотека върху имотите заради това. Ако има незаличена ипотека за конкретното жилище заради заем към ДСК от времето на соц-а, това трябва да се изчисти, т.е. ипотеката да се заличи. Адвокат, ваш, а не на агенцията, и банката ще ви кажат как става.
Всяко едно вписване на ипотека трябва да се прегледа и да се изчистят документално. Без заличаване на ипотеките аз не бих купила този имот.

# 428
често се случва, да не говорим, че излизат ипотеки, които са погасени, но просто не са заличени, не е драма.

# 429
Здравейте!
Знам, че не е много по темата, но все пак да ви попитам, може пък да ми помогнете.
Срещали ли сте обява за панорамен тристаен апартамент на висок етаж в районите Дианабат, Изток, Лозенец, Гоце Делчев, Стрелбище, Борово, Белите брези, Иван Вазов и Кръстова вада. Бюджет до 300К Е и около 100 квадрата.
Все пак знам, че тук четат и пишат и брокери, та се надявам някой да ми отговори, предпочитам на лично съобщение.
Хубав ден!

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 13:41 от maq-mi

# 430
Продава 1-СТАЕН https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a164821262008761 Какво мислите за този имот? Не ми е на сърце, но сме със силно ограничен бюджет, а не искам панел, тъй като се притеснявам какво ще се случва с тях в бъдеще. Търся ЕПК или ПК, за лично ползване, не за инвестиция.

# 431
Море, бих купила за живеене ако ме устройва локацията, квадратурата. За сам човек или двойка без деца става.  Само сега любителите на НС и на кухньохол 25 кв да не ме нападнат. Simple Smile
Когато си купувах първото си жилище също имах ограничен бюджет. Оказа се , че с него мога да си купя панел с нормални стаи като квадрати и за същите пари НС кутийка. Избрах панелката и не съжалявам и досега. Всеки с приоритетите си.

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 16:00 от brillante

# 432
Море, бих купила за живеене ако ме устройва локацията, квадратурата. За сам човек или двойка без деца става.  Само сега любителите на НС и на кухньохол 25 кв да не ме нападнат. Simple Smile
Когато си купувах първото си жилище също имах ограничен бюджет. Оказа се , че с него мога да си купя панел с нормални стаи като квадрати и за същите пари НС кутийка. Избрах панелката и не съжалявам и досега. Всеки с приоритетите си.
Нямам против панелките, просто в България не се поддържат, а са ги зарязали на доизживяване. Иначе ми харесват широките правилни стаи, разпределението...може и панел да си избера, ще видим. На НС нямам доверие, кухньохола не ми пречи, даже ми харесва, ама повечето са леш още след няколко години на експлоатация. Ако имам 2500евро за квадрат за НС бих си взела, тъкмо ще си купя и гараж, защото въпреки, че колата ми е евтина, не пречи докато спи на пътя от нея да изчезват всякакви части, на който каквото му е било нужно за колата му, така че това е огромното предимство на НС. За съжаление ме е страх от покупка на зелено, а евтините апартаменти за мен не струват повечето, игра на руска рулетка.

# 433
  • София
Одобрявам апартамента.
Аз бих огледала и входа - ако е читав и подредеден вземам.

# 434
  • София
Не ми допада кварталът. Люлин 1 е реално краят на София. Опира в Околовръстното.

Общи условия

Активация на акаунт