Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 821
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Нагледно брокерската услуга - две различни обяви на една агенция за апартаменти в два квартала, но едни и същи снимки.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16245216861685 … k=7vwunu&f1=4

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16245205498255 … k=7vwunu&f1=5

# 481
Това не е чудо невиждано - апартаментът е в Малинова долина (99% сигурно). Но е пуснато като обява и в Младост-4, за зарибяване. Като звъннат за Младост, ще им кажат, че не е точно в Младост, ама е съвсем наблизо. Laughing

# 482
Така е, като няма никаква регулация този бизнес. Куцо, кьораво и сакато стана брокер, правят си агенции, никакъв контрол. Убедена съм, че са регистрирали фирма с капитал 5лв. Отделно ще ти кажат 3% комисион, но ако искаш документ за плащането - 3.6%. И после защо хората се опитват всячески да ги заобикалят…

# 483
Здравейте,бихте ли купили имот на морето в затворен комлекс с такса подръжка?
Какво ви е мнението?
Не, на повечето места таксата подръжка не отговаря на качеството на предлаганите "услуги". Същата тази такса на места никак да не е ниска, а и винаги има актуализации, така един ден  може да стане  почти като да си плащаш наем и с годините като нищо ще го изплатиш още веднъж апартамента /или хайде, поне половината/. Общите водомери и електромери на повечето места също са минус, както и промишления ток. Много по-трудно ще го препродадеш, ако решиш.
Според мен много зависи от комплекса. Като цяло ние специално и единствено търсихме ваканционен апартамент в затворен комплекс. Вярно е, че става въпрос за чужбина и в България кражбите и проблемите са по-голяма рядкост отколкото в Испания, но дори и в България бих предпочел да сме в затворен комплекс. Освен сигурността друг голям плюс е озеленяването и поддържаните общи части. Много е приятно да има хубав басейн и красива зеленина. Та с две думи ако комплекса е хубав си заслужава да се плаща такса поддръжка. Ето и нощни снимки с гледката от двете части на терасата. Дворчето ни е малко занемарено, но се нанесохме преди няколко дни и още не сме говорили с градинарите да ни го оправят.  

# 484
Според мен много зависи от комплекса. Като цяло ние специално и единствено търсихме ваканционен апартамент в затворен комплекс. Вярно е, че става въпрос за чужбина
Ами в България това е съвсем нов бизнес и няма нищо утвърдено, има огромен проблем с намирането на читава фирма за поддръжка, и огромен проблем на фирмите за поддръжка да си намерят читав персонал, въобще няма база за сравнение, отделно че е трудно да се събере и таксата от всички собственици и какво ли не още дето създава пречки. Естествено, че зависи от комплекса, но е много голям хазарт с местни особености.

# 485
какво сте се хванали с това число 3 процента за комисион. Може да бъде един процент, може и пет, въпрос на договорка, а понякога има и сложни сделки, които костват много усилия и време.

# 486
Според мен много зависи от комплекса. Като цяло ние специално и единствено търсихме ваканционен апартамент в затворен комплекс. Вярно е, че става въпрос за чужбина
Ами в България това е съвсем нов бизнес и няма нищо утвърдено, има огромен проблем с намирането на читава фирма за поддръжка, и огромен проблем на фирмите за поддръжка да си намерят читав персонал, въобще няма база за сравнение, отделно че е трудно да се събере и таксата от всички собственици и какво ли не още дето създава пречки. Естествено, че зависи от комплекса, но е много голям хазарт с местни особености.
Това със събираемостта е добре да се провери. Наистина е важно. При мен разбрах, че събираемостта е сто процента. Имало някакви клаузи, които я гарантирали. Месечната такса хич не е ниска (330 евро), но поне поддръжката и охраната и озеленяването са на ниво.

Последна редакция: сб, 09 апр 2022, 11:30 от Мъфин

# 487
Не знам дали питам в правилната тема, но сблъсквали ли сте се с казус, при който местоположението на апартамента в кадастър е сгрешено? Апартаментът, за който ще се осъществи сделката, е разменен с този до него в скицата в официалния сайт на кадастър, както и в последния нотариален акт от 2021, когато имотът е препродаван (възможно ли е нотариусът тогава да не е забелязал?). Един вид излиза, че купувачът купува съседния апартамент. Този проблем отстраним ли е и колко време би отнело? Flushed

# 488
  • София
Коригират се грешки в кадастъра. Не е бързо. Не знам как е само за сгрешени данни на собственика, в моя случай бяха неправилно нанесени самите имоти в картата. Наложи се да се прави проект за промяна от специализирана фирма, после проектът беше приет и актуализиран в Кадастъра. Около 5 месеца мисля че отне. Ако е само с данните, може да е по-бързо. Съветвам ви корекцията да се направи преди сделката. Нотариусът в случая няма вина. Той работи въз основа на дадените му документи - нотариални актове и скица. Вината е на собствениците, които при създаване на кадастралната карта и в последващия 3-годишен срок не са си проверили имота и не са поискали корекция.

# 489
  • Пловдив
Моля за мнение за тази обява. Струва ли си, според вас, заради мястото и площта, за се купи панел? И каква е разумната цена на това жилище предвид ситуацията в момента? Покупката не е за инвестиция, а за живеене. Много ще ми е полезно всяко мнение и благодаря предварително. https://m.imot.bg/details/1c164916857857503

# 490
  • София
Чудесна локация.
Добра площ. Възможност за преустройство с още една спалня.
Голям плюс е, ако наистина са сменени инсталациите.

Но и нескъп ремонт с още по-евтини мебели, а заради тях като че ли се опитват да вдигнат цената. Струва ми се, че това би била приемлива цена на квадрат за малко жилище, но при тая квадратура и предвид панела, ми се струва височка. Обаче специално Стрелбище не съм го заглеждала от няколко месеца, а пазарът е толкова динамичен, че нищо чудно и толкова да са скочили цените.

Щом е за живеене, само вие може да си прецените колко помещения ви трябват, разпределението устройва ли ви, колко още трябва да вложите, за да отговаря на вашите нужди. И разбира се, обичайното - поддържан ли е входът, как се паркира наоколо и т.н.

# 491
  • Германия
На мен поне от снимките много ми харесва, готов директно да се нанесе човек. Иначе за цената и локацията нищо не мога да кажа

# 492
2200E за панел..Стрелбище... мноого е !
ако махнеш 1000е от кв.м. да
По добре си купи нещо за изриване на 1200е - ти ще си смениш всичко ремонт по личен избор и  цвят. макс 300е на кв.

# 493
Панелите за изриване в моя краен гетоизиран квартал вървят в момента около и над  1400/1500 евро/кв. На фона на предлагането, за мен този апартамент се откроява с локацията, състоянието си, а и е на среден етаж. Това не значи, че не преминава психологическата ми граница за панел, но аз явно съм невъзможен купувач Simple Smile

# 494
Не всички купувачи могат да се ангажират с тотален ремонт. Времето и нервите покрай майсторите струват пари, не е само цената на материалите.
Жилището е с приличен ремонт, без да е УАУ, наистина може да се влезе да се живее. За моя вкус и желания има неща, които аз лично не бих направила. Но ако не искам да се занимавам с ремонт, ще преживея тези неща.
Дали е висока цената - и аз не знам, не следя този район и близките аналогични.

Общи условия

Активация на акаунт