Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 814
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Аз имам възможността да си гледам Витоша от центъра на София (на висок етаж съм) - и през зимата, и през лятото рядко се виждат най-ниските части на планината. Като подуха вятър, валне хубав дъжд и поизчисти мърсотията, тогава се виждат.
Със сигурност е по-чисто отколкото в града, особено в някои части - ниски, замърсени, около големи булеварди, но не е както се представя - кристален планински въздух.

# 466
То щото Околовръстното не е мега голям булевард Wink
Падне ли инверсията София става като тенджера с похлупак, а в една тенджера няма разлика. А ако няма инверсия и има вятър е сравнително чисто навсякъде, освен в определени ограничени точки.

# 467
Как пък не бих дала няколко милиона за общ двор и басейн. Представям си как съм приспала детето (най-накрая), а комшията си е викнал приятели и правят кОпон на покривната тераса. Или на басейна. Радост ❤ На сутринта невъзпитаното ми куче препикава азалията на комшийката и ето ти нов кОпон. Децата тичат в двора и крещят, комшията е махмурлия от снощи - кОпон 😁 и още, и още…

# 468
Ти и в отделен парцел да си със самостоятелна къща, отстоянието ще е пак толкова, 6 метра май. Абе за този имот специално може и да мине поговорката дето толкоз си я мечтаят всички т.е два за лев Grinning за 2м евро си заслужава.

# 469
Според мене басейна е малкия проблем. По-скоро общ подземен гараж и сутерен с един вход. Щото айде ще го разделиш двора и единияще вземв басейна и ще плати повече, но как ще разделиш подземния гараж/сутерен/вход?
В блок е същото, делиш общи части дори с повече хора, а не е като да няма блокове за заможни люде.

# 470
Може би идеята е да е като в САЩ ,където скъпите имоти нямат допълнителна стая за гости ,а къща за гости ( coach house/guest house). По принцип основната къща е голяма , а другата е по-малка.
Тук да са ги побългарили за да е по лесно за продажба на роднини( възрастни и млади)? Но колко такива хора има ,който ще похарчат няколко милиона за нещо такова?

# 471
  • на земята
Здравейте,бихте ли купили имот на морето в затворен комлекс с такса подръжка?
Какво ви е мнението?
Руснаци доста придават в момента,попаднах на доста обяви .
Ще де радвам да чуя мнения.
Благодаря много !

# 472
Благодаря. Реално гледката е към Витоша директно. Тук явно е бил от прекрасните смогови моменти. Когато го гледахме, планината си беше там Simple Smile.. което и много ми влияе на интереса всъщност (гледката), даже все се обвинявам, че не може да обмислям покупка заради едната гледка.

Другото, което не се вижда, че реално в коридора има още 1, аналогична ниша като тази с пералнята. И едно помещение от може би 2 метра, което е било предвидено за втора тоалетна, но е било ползвано за килер.

Благодаря за коментара, важно и интересно ми е мнението на хора, които попоглеждат обявите за имоти!
За мен също гледката е от решаващо значение. Последните няколко имота съм ги избирал задължително с просторна и хубава гледка.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 02:42 от Мъфин

# 473
  • София
Какво ви е мнението?
Руснаци доста придават в момента,попаднах на доста обяви .
Ще де радвам да чуя мнения.
Благодаря много !

Зависи от това доколко ще ползвате имота, лично или под наем, вие ли ще го обслужвате или не и т.н.
Вкъщи правихме подобни сметки на няколко пъти и стигнахме до извод, че освен ако не го ползвате лично от май до септември, май няма смисъл чисто икономически. Другото е да го отдавате под наем за летния сезон, но това е рисково напоследък.
Ако искате да инвестирате с цел някакъв доход, то по-сигурният вариант е имот в София. С парите от наем, ще почивате където поискате.

Друг е въпросът, ако емоционално харесате някой имот и целта ви не е печалба, а възможност по всяко време да отидете там.

Таксата поддръжка не е нещо лошо, напротив. На теория поне гарантира поддържани общи части, понякога и екстри като басейн, фитнес, зали за парти. Но трябва да се проучи предварително и обстойно въпросът как се поддържа всичко, има ли неплащащи от другите съсобственици, как поддържат през зимата и т.н.

# 474
  • Бургас
Какво ви е мнението?
Не, на повечето места таксата подръжка не отговаря на качеството на предлаганите "услуги". Същата тази такса на места никак да не е ниска, а и винаги има актуализации, така един ден  може да стане  почти като да си плащаш наем и с годините като нищо ще го изплатиш още веднъж апартамента /или хайде, поне половината/. Общите водомери и електромери на повечето места също са минус, както и промишления ток. Много по-трудно ще го препродадеш, ако решиш.

# 475
Товя е за свръх богати люде. А и в блоковете всичко е регламентирано от държавата, в случая всичко е общо, земята, басейна, гаража, сутерена.

# 476
ЗА и ПРОТИВ срещу апартамент в комплекс ми прилича като да коментира човек, че предпочита да си мие съдовете на ръка, а не с миялня машина, това мога да кажа аз.

# 477
Не всички хора искат да са затворени с други хора на едно място. Лично предпочитание. И няма нищо общо с миене на ръка и със съдомиялна.

# 478
Ако не си в къща с поне средно голям двор, все си затворен с други хора Wink

Единствено това, че е ваканционен имот би ме замислило - т.е. колко ще се ползва, къде е, такива неща. Миналата година мм се беше интересувал от един комплекс с такса 1 евро кв без ддс мисля, че беше, но се оказа, че в част от него настаняват украинчета на нещо като детски лагери, съответно за тях ваканция, за останалите обитатели - напрежение.
Та случаи всякакви, проверете, помислете и така Simple Smile

# 479
С изключение на къща винаги човек е затворен с някой някъде. В кооперация да не би да не са затворени, същото е.

Допълвам: Относно затворените комплекси на морето. Години наред отсядахме в такъв комплекс и бяхме много доволни. Много ни омръзна и последните 2-3 години ходим на други места. Препоръчах го на колежка и са много доволни, вече 5-та година ходиха миналото лято. Има си човек, на който да звъним ако има проблем някакъв. Единия път хладилника беше отказал, преди плаж му казах, минали проверили и бяха оставили друг хладилник. Първата година като отидохме бойлера беше отказал, върнахме се, сменили го, дори и водата затоплила. Много са гъвкави собствениците, имат си човек който е винаги в комплекса, по което и време да му звъннеш е на разположение. Така че не виждам какво страшно има. Като потребител в такъв комплекс съм доволна.

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 12:37 от blackcat6

Общи условия

Активация на акаунт