Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 804
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
Това пестене може да излезе солено след време. На нас също ни го предлагаха, да, примамливо е, но ние не го направихме, не бих го направила и сега. Пари на ръка НЕ давам, също и колкото и да ми е неприятно и онеправдано, т.к. ме мислят за будала, не заобикалям закона и навсякъде всичко си плащам като поп, но спя спокойно.

Също така и препоръчвам не приятелки брокерки, а адвокат. Наистина не разбирам наивитета да се хвърлят всички спестявания, или да се обвърже човек с кредит за десетилетия напред и да пести едни 1000 лева от адвокат.

# 451
Адвокат ще има задължително.

# 452
  • София
Със сигурност ли ще има акт 16 след няколко месеца? Понеже бая брокери така ни убеждаваха за една сграда и от няколко месеца то стана вече година да няма Simple Smile

# 453
Аз не знам какво толкова пестите, ако давате пари на ръка, че чак се и препоръчва.. особено пък ДДС. ДДС най-много да пести строителя. Може и да не съм права де, не ги разбирам много тези врътки. После като изповядвате, ще трябва да го направите на по-ниска цена, от което ще спестите от данъци и такси, но сума от порядъка на 3000 лв (в зависимост от цената все пак). Не че 3000 не са доста пари, но в контекста на стотиците хиляди които се дават по сделката не са кои знае какво.

# 454
Някои строители така искат. Без възможност за договор на пълната цена. И е ясно, че те спестяват най-много.

# 455
Нап харесва това Simple Smile

# 456
Ако могат да го докажат, разбира се.
И се чудя кой ли купувач би рискувал сделката си, за да докладва в НАП. Защото и той подлежи на санкция, не само инвеститорът.

# 457
Здравейте,

Искам да ви споделя един впечатляващ за България проект, на който попаднах съвсем случайно. Нямам нищо общо с него и не му правя реклама, просто много ме впечатли. Естествено цената му е за малцина.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j164708676921339

# 458
И кое му е якото? Локацията е зле, до царско село няма нищо освен околовръстно, стадиони и разни шоуруми. Съсобственост с общ гараж, басейн и сутерен. Трябва съсобствениците да са доста близки, но ако единия реши да продава, мисия невъзможна ми се струва. Ако се скарат не ми се мисли. Огромни къщи, как ще ги чистят и отопляват не знам. Не знам кой би могъл и искал да плати такава цена, сигурно са 10 човека в българия, които могат даси го позволят ама надали ще искат.
На картинка изглежда яко, на практика не е. Според мен този имот е непродаваем, да се излъже някой ще трябва да му го дадат на половин цена. Ама пак се чудя къв ще го дири до царско село насред нищото. Ако имах толкова пари щях да си купя нещо на топ локация или поне с топ панорамна гледка.

# 459
Е, то ако има кой да даде 1.5 милион едва ли ще има проблем да си плаща за почистване, отопление, градинар и тн. Иначе на мен ми е странно, че са две къщи в един двор и с общ басейн. Ако си купувам къща предпочитам да е напълно самостоятелна.

# 460
Присъединявам се към последните мнения: да споделям общ басейн, а да съм броил 7-цифрена сума за имот е меко казано смехотворно. Успех на инвеститора!

# 461
Става за двама братя/сестри/братовчеди, доста хора си живеят така, една къща с етаж на всяко семейство, а има и хора с пари, защо не, вече може и да са самостоятелни. Иначе ще трябва да търпиш шумните купони на някой си. За тия пари и с този басейн тихи кротки хора няма да дойдат, пък ако не се разбирате ще ти пишкат в басейна. Иначе е хубаво, макар че спалните са малки.

# 462
Според мене басейна е малкия проблем. По-скоро общ подземен гараж и сутерен с един вход. Щото айде ще го разделиш двора и единияще вземв басейна и ще плати повече, но как ще разделиш подземния гараж/сутерен/вход? Няма как. Това единствено някакви роднини или много близки приятели могат даго ползват. Дори за родители не става, щото е огромно. А относно локацията, не съм обикалял честно казано около царско село, но не мисля че е топ локация, поправете ме ако греша. Единствено ми идва на акъла, някакъв хотел в две сгради да се направи. Гледам на мапса че зад царско село има някалъв затворен комплекс от къщи, но не го знам какво е.

# 463
Плосък покрив (покривна тераса) и външен непокрит басейн в Драгалевци??? То вярно, че парниковият ефект явно влияе на зимите, ама Драгалевци си е студено. И сняг има повече отколкото в града. То да им се чудиш на алпийските/планинските държави защо правят силно скатени покриви. Laughing

# 464
Пък това, че там имало чист въздух е егати заблудата... Прекалено е ниско за да е над нивото на смога, а е и близо до Околовръстното... Няма и никакъв горски пояс между имота и мръсна София, който да очиства нещо.

Общи условия

Активация на акаунт