Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 799
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Аз си спомням пък, че една от големите агенции имаше точно такава практика - да плаши със съд, и то не само да плаши. Ходихме веднъж на оглед с тях - първо подпис, после показване ...Не съм подписвала аз, затова не знам какво е било съдържанието. Имотът още се продава, май...обекти в един апартхотел в Слатина.

# 211
Далеч съм от мисълта да шмекерувам. По-скоро ще говоря открито с брокера по въпроса, пък вече да си преценят те какво могат да направят. Все си мисля, че те имат по-голям интерес да продадат, отколкото аз да купя. Както казах, имотът не отговаря на 100% на изискванията ми така или иначе и не съм на голям зор. А20К са си 20К,  не ги намирам на пътя все пак.

# 212
  • Отвъд алеята зад шкафа
За мен смисъл от брокер има, ако ми предлага имоти, които ги няма обявени, които е посетил, които отговарят на критериите, които съм му задала. Иначе по обяви в имот.бг и аз мога да ровя, и да звъня.

# 213
За мен смисъл от брокер има, ако ми предлага имоти, които ги няма обявени, които е посетил, които отговарят на критериите, които съм му задала. Иначе по обяви в имот.бг и аз мога да ровя, и да звъня.

Абсолютно. Със адекватно съдействие при сключването на сделката и двойна комисионна ще му дам даже.
Но рядко се срещат.

Аз от 2019-2020 работа с един и същи брокер (човек, не агенцията) по различни търсения, та впечатленията ми за тези "листчета" са малко стари. Забравих да спомена това по- горе.

# 214
Нали писахте, че на по-ниската цена се предлага от инвеститор, който препродава имот на първи купувач? Защо да подписвате каквото и да било в такъв случай, казаха ли Ви, че им дължите комисион? Ако да и подпишете и с тях, ще дължите две комисионни плюс неустойка и разноски на първите. Плюс адвокатски разноски за вас. Това в най-лошия случай, при положение че купите имота и едните заведат дело и го спечелят.

# 215
Все си мисля, че те имат по-голям интерес да продадат, отколкото аз да купя.
Интерес  да продаде/отдаде  има  само собственикът. Брокерът би прецакал сделка без да му мигне окото , ако не види изгода за себе си в нея. На него му е все тая колко клиенти ще изпъди с ''номерата си''.
 Само преди няколко месеца ''клъвнах'' на обяви от големи агенции, които се оказаха продадени само преди дни. Обаче обявите не бяха свалени седмици след това. Настояваха за имейл, на който да ми пращали оферти.
 Все едно да си  гладен и да поръчаш вечеря в ресторант , а да ти изпратят на масата астролог да те консултира относно любовния ти живот. Satisfied
 Попадала съм на ''брокер'' който е част или от строителната фирма или от семейството на строителя  и е брокер
 само колкото да изкара някой лев от продажбата на построеното. Въобще не се вълнуваше  от това , че води клиенти. Заряза ни и отиде да си говори  с работниците. Трябваше да го търсим и да го чакаме да си приключи очевидно по-важните разговори около своите и техните деца и домашни любимци Rolling Eyes Close
 В последствие отговори на нашите въпроси с ''не знам'' и ''ще попитам и ще се обадя'' и не се обади.Open Mouth

Определено продажбата на имот е свързана с труд и ангажименти , но за съжаление интерес от възможно най- бързо и леко договаряне имат само продавача и купувача.
  Много съм се чудила какъв е смисъла една и съща обява да бъде публикувана от толкова различни  ''посредници'' . Е стана ми ясно - за да ни е гадно и на купувачите и на продавачите.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 13:57 от mamamari

# 216
  • София
Все си мисля, че те имат по-голям интерес да продадат, отколкото аз да купя.
Интерес  да продаде/отдаде  има  само собственикът. Брокерът би прецакал сделка без да му мигне окото , ако не види изгода за себе си в нея.
Скрит текст:
На него му е все тая колко клиенти ще изпъди с ''номерата си''.
 Само преди няколко месеца ''клъвнах'' на обяви от големи агенции, които се оказаха продадени само преди дни. Обаче обявите не бяха свалени седмици след това. Настояваха за имейл, на който да ми пращали оферти.
 Все едно да си  гладен и да поръчаш вечеря в ресторант , а да ти изпратят на масата астролог да те консултира относно любовния ти живот. Satisfied
 Попадала съм на ''брокер'' който е част или от строителната фирма или от семейството на строителя  и е брокер
 само колкото да изкара някой лев от продажбата на построеното. Въобще не се вълнуваше  от това , че води клиенти. Заряза ни и отиде да си говори  с работниците. Трябваше да го търсим и да го чакаме да си приключи очевидно по-важните разговори около своите и техните деца и домашни любимци Rolling Eyes Close
 В последствие отговори на нашите въпроси с ''не знам'' и ''ще попитам и ще се обадя'' и не се обади.Open Mouth

Определено продажбата на имот е свързана с труд и ангажименти , но за съжаление интерес от възможно най- бързо и леко договаряне имат само продавача и купувача.
  Много съм се чудила какъв е смисъла една и съща обява да бъде публикувана от толкова различни  ''посредници'' . Е стана ми ясно - за да ни е гадно и на купувачите и на продавачите.
Факт. Говоря от опит. Но все пак собственикът не се ли интересува, защо този имот не се продава, какво става с обявата, огледи, отзиви и т.н.?

# 217
Ако е дал ключ на агенцията, дори няма да разбере дали има огледи, вероятно ще разчита само на честната дума на брокерите.

# 218
tuali

най-лесно е да се обадите на брокерите и да ги помолите на снимка да Ви изпратят това което сте подписала, кажете че ви е необходимо за личната ви документация. Принципно те са длъжни да ви дадат копие/ екземпляр и на Вас!

п.с. Така ще прочетете какво сте подписали и ...т.н.

# 219

Тези митични "необявени имоти, които само ние ги предлагаме" са митове. Кой продавач би се съгласил имотът му да не се рекламира най-широко, за да се постигне най-добрата цена, а да се предлага тайно от някой брокер само на тесен кръг клиенти? Вие ако продавате имот, бихте ли наели брокер, който ви каже "аз няма да го обявявам по сайтовете, ами ще ти го продам директно за повече пари" - и как ще разбереш каква му е реалната цена, ако не създадеш интерес и конкуренция между максимално широк кръг купувачи?

# 220
Тактиката е да ти кажат това, за да ти създадат елемент на спешност. Казват бързо, сега е момента, докато офертата е само за нас, после се обявява излиза навсякъде за всички и едва ли не цената ще скочи двойно.😄

# 221
Ами има го и другият вариант, в който имаш добри клиенти и първо го показваш на тях, преди да се пусне реклама.
Собственикът обикновено иска определена цена. Ако иска възможно най- висока се прави оупън Дей/ уикенд и се събират оферти.

# 222
Аз съм от хората, които не искат имотът им да се обявявя в имот бг. Има и други такива клиенти. На сайта на агенцията е обявен. Има много други проактивни начини да се продаде имот, а не да чакаш някой да ти звънне от обявата. Има си клинтски бази данни поне в големите агенции и имотът се предлага на всички клиенти с такова търсене.

# 223
  • София
Скрит текст:

Тези митични "необявени имоти, които само ние ги предлагаме" са митове. Кой продавач би се съгласил имотът му да не се рекламира най-широко, за да се постигне най-добрата цена, а да се предлага тайно от някой брокер само на тесен кръг клиенти? Вие ако продавате имот, бихте ли наели брокер, който ви каже "аз няма да го обявявам по сайтовете, ами ще ти го продам директно за повече пари" - и как ще разбереш каква му е реалната цена, ако не създадеш интерес и конкуренция между максимално широк кръг купувачи?
Точно.

# 224
Аз съм от хората, които не искат имотът им да се обявявя в имот бг. Има и други такива клиенти. На сайта на агенцията е обявен. Има много други проактивни начини да се продаде имот, а не да чакаш някой да ти звънне от обявата. Има си клинтски бази данни поне в големите агенции и имотът се предлага на всички клиенти с такова търсене.

Да, зависи от имота, ако продавате пентхаус на два етажа или някаква дизайнерска къща опрелено imot.bg не е мястото, от другата страна е спектъра е малък апартамент в панелна сграда.

Общи условия

Активация на акаунт