Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 727
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Къде на шега, къде насериозно, но като майка на породени деца, ако планирате второ скоро време, тези 5 етажа без асансьор ще са наистина проблем. С едно ще се справите, с две вече всяко излизане ще бъде приключение Simple Smile. Бъдете щастливи от покупката си и безпроблемно и щастливо очакване на новия член на семейството. Simple Smile

# 301
Да и на фона на това, линка, който пуснах вчера гласеше - "Сега е момента да се купува", а на мен ми изглежда, че в момента цените са буквално в тавана. Разбирам, че в момента хората губят от обезценяване на спестяванията им и са принудени просто да купят нещо, за да си затворят парите инак ще ги загубят съвсем, повишеното търсене пък предполага ненормално надуване на цената. Ние в момента не търсим нищо, но следя обявите за селските къщи, извинявайте, но за такива курници, дори съборетини искат десетки хиляди левове, че просто гледаш и се чудиш това истина ли е?!

# 302
За мен и вас 300 хиляди може да са много, но за останалите купувачи с кредити по 30 години явно не са… в момента тристайните имоти са по 400 хиляди. Търсим от година и с всеки месец губим, защото не сме купили. Просто цените се увеличават със скандална скорост!
Абсолютен факт! Косата ми се изправя от цените в момента, които продължават да растат. Аз също търся 3 или  (идеално) 4 стаен, но като гледам 4те стаи ще си останат мираж при бюджет от 200К евро. Че ми трябва и паркомясто/гараж в тия пари 😭

# 303
Като се сетя, че в началото на търсенето ни 150 Хил. Евро ни се струваха сууупер много… сега само дупки са по толкова. Много е зле и очакват да се запазят цените, защото лихвите на кредитите няма да ги увеличат. Има огромно търсене. Просто няма защо да ги намалят.

# 304
Има 4стайни в този ценови диапазон , но квартала е друг вероятно.
Все е нещо или асансьора или локацията...или бюджета.

То каквото и да  вземе човек, ще глътне поне още 1/4 от този бюджет за ремонти и мебели и дано стигне , че и тези цени са полудели.
Като прибавим комисионни и такси сметката съвсем набъбна.
Съгласявам се с Лора поне компромиса да не е от към квадратура, че съвсем ще нагарча.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 13:36 от mamamari

# 305
Ако сте с кредит, според мен е важно имотът да ви върши работа без сериозни компромиси поне за периода на кредита. Съществува риск от спад на цените и ако ви се налага да сменяте жилището след 5 години примерно, защото вече ви е тясно, не се знае за колко ще можете да го продадете.

# 306
Има 4стайни в този ценови диапазон , но квартала е друг вероятно.
Все е нещо или асансьора или локацията...или бюджета.
Да, не са ми ок тия.
Павлово, едно заради квартала, но тия 105кв за 4 стаи са по-малко кв.м. от друг тристаен, който съм харесала.
Овча купел не, освен това е последен етаж (а не ми се ще)
Манастирски ливади-ужасно обзавеждане и най-вече подове, странни криви тавани, тоест пак як ремонт ме чака..
Гледам, гледам и уж много се предлага, но като се вгледаш..

# 307
  • София
black_mamaba, живея от 15 години в блок без асансьор, в центъра. Живеем на 3-етаж над гаражи, т.е. реално е 4-ти. Двете ми деца израснаха в този апартамент. Никога не са ми били проблем стълбите и дори не се бях замисляла за това, докато не прочетох коментарите в последните страници. Торби с покупки качвам редовно и деца съм водила, заедно с торбите, и куфари с багаж съм сваляла. В блока има общо помещение на приземния етаж, което се заключва и там ми седеше количката. Колелата ни седят в гаража. В блока живеят предимно възрастни хора и на едно от събранията някой подхвърли идеята за монтиране на външен асансьор, защото при нас има такава възможност. Повечето съседи бяха против, защото щял да вдига шум.
Не сме имали проблем с качване на диван, хладилник и т.н., защото повечето фирми предлагат качване до етажа срещу заплащане.
Преценете си плюсовете и минусите спрямо вашите приоритети! За мен лично, местоположението, изложението и квадратурата са по-важни от етажа, но за други хора ще е различно.

# 308
  • София
Явно с всичко се свиква. Disappointed Relieved та ако няма друго, купувайте Grinning

# 309
  • София
Аз също не се бях замисляла, че да живея на пети етаж без асансьор е проблем, докато не започнах да чета темата Simple Smile
Качвам си торбите с покупките без проблем, мебели не се купуват толкова често, така че се преживява, а има много тесни асансьори, които така или иначе са неизползваеми, ако искаш да качиш хладилник или диван например.
Живея на последен етаж вече десет години и това ми беше основно изискване, с което нямаше да направя компромис. Няма шанс да ми тропат на главата, това ми абсолютен повод за отказ от покупка.

# 310
  • гр. Варна
Ремонтът също ще се оскъпи - всички материали ще се качват и свалят пеша, майсторите ще ви одерат кожата за хамалската работа.
Материалите се вдигат наведнъж (50лв).

# 311
За основен ремонт чисто логистично няма как да се вдигнат наведнъж. Примерно плочки, лепила, санитария, бои, настилки, кухненски шкафове, уреди, мебели се доставят и са нужни в различен етап на ремонта. За всяка доставка си плащаш. Правя ремонт в момента и мога да ви дам офертната цена, която ми дадоха (септември месец) : 210лв без ДДС на брой единица разтоварителна дейност до 3-ти етаж.
Сваляне и извозване на отпадъци:367лв без ДДС.

# 312
Ха, каква е тази разтоварителна единица - един чувал цимент - 210 лв. без ДДС?

# 313
Така е дефиницията. Има се предвид еднократно разтоварване. Примерно доставят се плочките-една единица.
На друг етап се доставят настилките: таксува се още една единица.

# 314
  • гр. Варна
За основен ремонт чисто логистично няма как да се вдигнат наведнъж. Примерно плочки, лепила, санитария, бои, настилки, кухненски шкафове, уреди, мебели се доставят и са нужни в различен етап на ремонта.
Бях споделил (относно шумоизолация под), че апартамента над нас от м. декември е с нови собственици,
които започнаха и вече приключиха основен ремонт. В общи линии това им бяха етапите>
- изкъртване.Сваляне и извозване боклук (наведнъж) 50лв + 100лв
- вдигане на плочки, лепила, санитария, бои, настилки... (наведнъж- 50лв) Доставката бе с камион.
- бялата техника сами си я вдигаха с нещо подобно, но имаше някаква хидравлика>
Скрит текст:
- мебелите не знам кога и как са ги вдигали

Общи условия

Активация на акаунт