През МАРТ има празник всяка мама, и ето идва бебче за награда! ❤💙 Тема 9

• 44 062
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Само едно уточнение-епидуралната и спиналната упойка и двете се поставят на нива в гръбначния стълб на които няма централни или периферни структири на нервната система, които да бъдат засегнати, няма по-опасна или безопасна от двете в този ред на мисли. По- долу ще прикача страхотна кратка статия по повода, за да не се притесни никоя бъдеща мама, кое е опасно и кое не😊

https://www.hospitalburgasmed.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD% … %D0%BE%D0%B3/n550

А относно ползването на упойка/обезболяване по време на раждането, естествено или секцио, не смятам, че е смешно, срамно и те прави по-малко майка, начина който си предпочела за раждане. Майка героиня е всяка майка. Срещала съм и супер нахакани биещи се в гърдите майки родили и естествено и със секцио, еми хах никоя не е получила златна корона или да са и вдигнали паметник, че е родила по единия или другия начин.Така че момичета, ако решите си искайте упойка, ако решите недейте, ако искате дръжте да родите естествено, ако решите изберете секцио или се примирете, ако такова се е наложило в хода на раждане, НО не обсъждайте с укор избора на друга МАЙКА, каузата ни е една и тя е важна не начина. Написах толкова дълъг пост, не заради някой ваш коментар, а така ми дойде от вътре. Любов да има 😊

# 196
На мен при първото раждане ми сложиха окситоцин, защото контракциите утихнаха, а бебето седеше в родилния канал вече 10 Мин, което се оказа правилно решение, защото трябва да са съгласувани маточните контракции с напъните ми и с движението на бебето, по едно и също време. Подробности защо не се случи така, ще пиша когато и последната роди. Но това му спаси животчето!
Аз оприличавам контракцията с окситоцин като тази при "същинското" раждане ( при 10см разкритие).
 Но всеки е с различни усещания.

А водещ избор за начина на раждане при мен, е начина на възстановяване и събирането с бебето.
Иначе, както е писала и Мартини, няма лесен начин да станем мами, относно това как ще родим.

# 197
  • Варна
Кременуша, надявам се всичко да е минало бързо и леко Heart
На мен ми предизвикаха раждането (само 3 дни преносвах), предполагам различните АГ имат и различен метод.
Моля да не четат по-чувствителните дами
Скрит текст:
предния ден ме извика АГ, отлепи ми околоплодния мехур и направи 2 см. разкритие, с цел да се предизвикат контракции и да ме приемат на следващия ден (изключително болезнено преживяване). Тъй като не тръгнаха контракции,  ми спукаха водите с едно шило и започна голямото обикаляне по коридорите в болницата,  лека полека започнаха и болките. От време на време ме проверяваха за разкритие и чак като стана около 7см ми включиха банка окситоцин. Поисках обезболяващо /упойка, но ми казаха,  че нямало как да стане. Ще ви  спестя  останалата част ...
Въпреки това,  пак държа на нормално раждане,  но този път се надявам всичко да тръгне по естествен път.

# 198
Аз съм ви разказвала за моето първо раждане. Но общо взето си минах и нормално и накрая завърши със секцио. Не си спомням много силни контракции, много болезнени, да след окситоцина станаха по-болезнени, но в никакъв случай нещо което да не мога да изтърпя. Може би имам и висок праг на болка, защото повечето истории след секцио са за много силни болки и т.н., а аз дори не си спомням да ме е боляло след секциото, единствено като кашлях или се смеех ме болеше там където беше разреза. Гадно ми беше само от тръбата където ме бяха интубирали, имах чувството, че са ми разранили трахеята и постоянно кашлях от това.

# 199
Знам,че много лекари практикуват така-с предизвикване на раждане. Лекаря при който раждах предния път процедира по същия начин. Аз отидох с контракции на 5 мин и пак ми пуснаха банка-не знам по каква причина.
Имам познати с предизвикаво раждане които раждат с 2 напъна, има такива при които се е стигнало до секцио. Всичко е изключително индивидуално.
Аз също предпочитам нормално и съм с план да си сложа упойка. За мен всяка болка или боледуване което мога да си спестя-спястявам! Упойки, ваксини и тн. Вярвам в медицината и развитието й.
Сега като ви зачетох за бибите в родилно- моя син също не искаше и аз му я набутай с 300 зора около 2-3’седмици след раждането, защото почна да си смуче пръста. И сега се чудя дали да нося в родилното

# 200
  • София
Кременуша с теб сме, чакаме добрата новина 🍼❤️
Вчера гледах лекция на Дарина от спокойна мама по повод следродилния период и как да стъпим спокойни и организирани. В нея много ми хареса това как обяснява, че не трябва да се търси вина за това как е родила жената. При всяка е индивидуално и никой не може да гарантира какво ще се случи по време на раждането. Секциото също е раждане.
Аз много исках да родя нормално и първия път и сега, но няма да се случи. Първият път много се обвинявах, едвам го преживях, чувствах се провалена, за това, че не съм могла да родя нормално. Бях изпаднала в депресия и някъде около 3 месец едвам успях да се преборя с нея. Та най-голямата ми грешка беше в това да се обвинявам. Не трябва да се търси вина, както се случи Божа работа.

# 201
След първото дете осъзнах едно много важно нещо не трябва да се връзва на приказките на хора това как си раждаш, дали кърмиш или не и после в отглеждането на детето. Всяка майка си знае сама за себе си и за детето си, кое е най-доброто, какво е изживява и защо се е случило така. Ще има хора който ще се бъркат, коментират и дават акъл как, защо без да бъдат путани или да им е пойскано мнението. С първото раждане и дете много се впрягах сега гледам да не обръщам внимание. Най се дразних на това кърмиш ли, ама защо не, ама кърмата е най-полезна, после като проходи сина ми колко палав билкак щяло да ми побелее косата от него, а неговите наборчета и близки до неговия месец си сядяха мирно и кротко в количките. Аз си предпочитам,, палавото" дете

# 202
  • sofia
Привет и от мен.
Нашето бебе Ива се роди днес, мъничка е едва 2150гр, но пък много сладичка.
След забавяне в растежа от 32гс се наложи да я извадят в 37+2, фина дама, но пък вече захранена и се справя чудесно.

# 203
Честито, Люба! Heart Да е честита малката Ива, да е много здрава и усмихната! Flowers Four Leaf Clover

Бързо възстановяване на теб! Sparkling HeartFlowers Bouquet

# 204
Честито бебе Ива! Да е жива и здрава, на мама бързо възтановяване! ❤️🍀🤗

# 205
  • sofia
Честито бебенце, Люба! ❤️

# 206
Честито бебче! Да е жива и здрава! Килцата ще ги навакса! Heart

# 207
  • Варна
Честита рожба,  Люба Heart Нека малката Ива да бъде много здрава, щастлива и с късмет в живота Heart
Бързо възстановяване ти желая!

# 208
Ехааа,честито Люба!Да ви е жива и здрава госпожицата Ива, много да ви радва и да ви прави горди и щастливи родители ❤ На теб бързо възстановяване!😘
Снощи си мислих точно за теб, че си в болницата и чакаше последно инфо кога ще е секциото,но ми беше неудобно да попитам какво е станало.

# 209
Lyuba84, честито! Жива и здрава да е госпожицата! Да расте и да хубавее 🤗

Общи условия

Активация на акаунт