През МАРТ има празник всяка мама, и ето идва бебче за награда! ❤💙 Тема 9

• 44 188
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • sofia
Така си е. Усещам как започнах да се втелявам за всяко нещо, а не трябва.
Ами те почти всички предлагани на пазара легълца са ПДЧ. Мебелите ни вкъщи също са ПДЧ и за пръв път чувам това твърдение. Нашето легло за бебка е по поръчка от цех за мебели и отново е пдч.

# 466
Какъв процент от вещите ви вкъщи са от различен от ПДЧ материал? Това вече е прекалено според мен Simple Smile не се вглъбявайте

# 467
Ако става въпрос за леглото, което е 3 в 1, с люлеещ механизъм, ние сме с такова. Много ми е удобно за сега ( ползваме го от Петък 😁). Ще кача снимка от нета. Нашето е абсолютно същото. Мястото отгоре чекмеджета съм постлала с одеяло и непромокаема подложка. Там сменям пелените и обличам.

# 468
ПДЧ-то не е проблем сами по себе си, оставете го няколко дни да се измирише. Отделен въпрос е, че има и некачествени мебели с лепила и миризми, които нямат измирисване. Играхме го този филм веднъж и накрая ги продадохме на един човек за гаража. Със следващите нямахме такъв проблем, измирисаха се сравнително лесно за 1-2 седмици може би, не помня вече.

# 469
Моя близка продава такова, бяло с матрак на Пиер Карден за 300лв. Ако искате ми пишете на лични, ще питам за подробности.

# 470
И ние сме с кошарата на Лорели 3в1 с люлеещ механизъм. Имаме я от баткото, като той я е използвал по-малко от месец 🙄 сега само си изпрах протектора на матрака, забърсах кошарата и шкафчетата и съм подредила нещата на бебето. Доволна съм от кошарата, а и е хубава масивна, не е някоя която все едно всеки момент ще се разпадне.
Аз тази вечер си досъбрах багажа за болницата, стана супер много багаж ... ама все пак ще раждам в държавна болница и ще съм там 5-6 дни 🙄 дано да пуснат мъжа ми да ми качи багажа поне 😁

# 471
Момичета, препоръчайте ми глобули с лактобацили, ако сте ползвали. От кои сте доволни? И дали мога да ги започна, докато пия антибиотик?
От 5 мес пия пробиотик, но това не е достатъчно. От толкова време съм с бактерии на едното или на двете места (различни) и се усещам доста суха.
В момента пия антибиотика заради Ешерихия коли и на двете места. В сряда ще ми махат серклажа и вероятно ще се свърши с тях. Но сухотата си седи.

# 472
Със сина ми бяхме с тази на Лорели, но по малкия вариант без повивалник, защото имахме вече скрин върху който да стои повивалника. Тоест само креватчето, което след време може да се трансформира в бюро... Много доволни бяхме, от началото, докато не мина на единично легло си беше в кошарата. Подарихме я обаче, на познати,защото бяхме решили, че с второто дете няма да има място след ремонта за нещо, което не се мести лесно(както е сгъваемата кошара) та сега, ще сме си с нея...

# 473
На мен док след като лекувахме кандидата ми изписа Лактажин. Но честно казано не знам има ли смисъл по време на антибиотика като знаем, че той миже да унищожи нормалната флора. Аз от антибиотика си докарах кандидата, след това за нея слагах глобули и чак след като свърших и тях Лактажина да нормализираме положението. Най-добре говори с АГ.

# 474
Момичета, препоръчайте ми глобули с лактобацили, ако сте ползвали. От кои сте доволни? И дали мога да ги започна, докато пия антибиотик?
От 5 мес пия пробиотик, но това не е достатъчно. От толкова време съм с бактерии на едното или на двете места (различни) и се усещам доста суха.
В момента пия антибиотика заради Ешерихия коли и на двете места. В сряда ще ми махат серклажа и вероятно ще се свърши с тях. Но сухотата си седи.

Аз с рецидивираща бактериална вагиноза преди бременността (3 пъти за година и половина,  първия път мн тежка - чак цитонамазката ми беше влошена ) позлвах първоначално Гинофлор ваг.таблетки, предписани от АГ, но не бях доволна. Те са си лактобацили, държат се в хладилник. После в аптека ми дадоха Вагизан млечна киселина - глобулки. Толкова съм доволна - няма БВ, няма притеснения, слагах и профилактично по време на бременността (АГ разреши, а и на тях пише че може). Вече цяла година крепя чиста микробиология.

# 475
Добро утро, момичета! Аз се събудих от силни менструални болки.. когато са постоянни, а не на интервали трябва ли нещо да се притеснявам, да се замислям за болница? Боли ме точно все едно ще ми дойде менструацията всеки момент...

# 476
Палмичка, говори с АГ най-добре. Чувала съм много положителни отзиви за Вагизан млечна киселина в комбинация с Омнибиотик 6. Вагизан не съм пробвала, но  от Омнибиотика съм изключително доволна, пия го от повече от година и веднъж за този период не съм имала кандида, през бременността ми излезе е.коли МБ, нямах никакви симптоми, АГ ми изписа Полижинакс и увеличих дозата на Омнибиотик, на 18тия ден МБ беше чиста вече. Миналата седмица пуснах пак и стискам палци все още да е чиста.

Танче, най-добре се обади на АГ да те посъветва какво да правиш, може би е най-добре да отидеш да те погледнат, според мен. Може и моментът да е дошъл 🥰

# 477
Аз този филм с бактериалната вагиноза съм го играла 2 пъти вече. Първият път ужасно тежко, направих и алергия от антибиотика, докарах си от него и кандида... Вторият път от едно "профилактично" лечение с глобули йод, които Аг ми беше изписал на чиста като сълза милробиология. Така превантивно...  И аз с кой акъл се съгласих. Пълен кошмар...  Някои лекари отричат третирането на бак. вагиноза с антибиотици и препоръчват приемането само на стимулиращ флората глобули. Аз се лекувах с хомеопатия. За мен това беше спасението. По-хубави резултати на МБ след това не съм имала и слава богу после не се появи отново.

# 478
Добро утро, момичета! Аз се събудих от силни менструални болки.. когато са постоянни, а не на интервали трябва ли нещо да се притеснявам, да се замислям за болница? Боли ме точно все едно ще ми дойде менструацията всеки момент...
С големия случвало ли ти се така?
Съпостави ситуациите.
Според мен не  би трябвало да започва раждане, но пък един телефонен разговор с АГ би те успокоил .

# 479
Таня, от известно време редовно ми се появяват менструални болки, понякога са много леки, друг път не мога да стоя на едно място от тях. В повечето случаи в началото са постоянни, после стават на интервали и накрая минават. Доколкото знам, шийката се изглажда и скъсява, затова се появяват, но пък съм и чувала, че при някои жени такива веднъж им се появяват и раждат след това. Така че явно при всеки е индивидуално и за твое спокойствие може да отидеш при АГ да провери за разкритие. Може да изчакаш да станат по-силни, защото аз веднъж така тръгнах с болки и докато стигнах в болницата и те минаха, от тогава съм решила да чакам да станат силни и тогава да ходя чак.

Общи условия

Активация на акаунт