През МАРТ има празник всяка мама, и ето идва бебче за награда! ❤💙 Тема 9

• 43 982
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз ходя на тонове от 33 седмица , в 34та следящата ме АГ в частната болница ми даде документите и продължих да ходя на тонове всяка следваща седмица при доктора който ще ме изражда ( Вецев ) , той на всеки преглед проверява бебето с ехографа. Мери си нещата, казва ми как наддава от към грамове и така. Имам още две ходения на тонове и надявам се след това едно спокойно раждане.

Аз да ви питам за зърната, на мен нещо ми станаха плоски ( изравниха се ) , винаги съм си имала нормални зърна, но в последния месец стоят плоски. Също така забелязвам че на каналчето по средата на зърното се е оформила стабилна коричка, като тапа.

Това нормално ли е ? Трябва ли да започна да ги мажа или нещо ? Доктора не ми е казал нищо за тях все още.

# 616
Обичах , мен също не ме изпраща на тонове Аг-то.Само веднъж съм ходила и то края на декември заради Ковид-а.Той на ехографа всеки път пуска нещо за минута,две и от там явно преценя,че няма нужда.С първата бременност пак бях при същия лекар и тогава пък често ходих на запис на тонове.Накрая няколко дни преди термин - през ден.Имам му доверие, дано всичко е наред!
Аз също ще съм без избор на екип за раждането.

# 617
Аз до колкото разбирам целта на "тоновете" е да се засекат контракциите (ако има) и как реагира бебчето на тях. Също и при движенията му дали се ускорява или намалява пулса. Може да си измислям, но с такова впечатление останах.
Самото изследване се казва кардиотокография.

# 618
И как реагира бебето на контракциите и как реагира матката на движенията на бебето- дали наличните контракции са от движенията на бебето или независимо от тях.
И както Бабълс е написала- сърдечната дейност на бебето също, което си е важно. Доплера на ехографа е с цел следене на кръвотока през съдовете, няма общо с контракциите.
Различните Аг си имат различни подходи и методи и разбирания, важното е да казват, дали нещата са ок и ние да сме спокойни, а бебетата здрави 😊

# 619
Първата бременност я изкарах до края при репродуктивния си гинеколог. Прегледите ми бяха почти на 10 дни. Винаги всичко подробно гледаше и на бебето и на мен. Всеки месец ми пускаше кръв и урина. Бях изключително доволна. Сегашната им политика не позволяваше да ме следи след 3 месец. Въпреки това тя ме следеше до 6ти.
Преместих се уж пак в частна клиника, но по-близо. Още в началото ме пита защо не съм си взела направление, ами идвам на частно. Казах, че не искам да ме претупват. Обеща, пе няма и минах през ЗК. Повечето изследвания аз си ги самоназначавах. Гледах кт предната клиника. Бебето не го беше гледала близо 2 месеца. Хубаво, че посредата бях на ФМ. Общи взето само на раздумка ме викаше.
И с двете деца на тонове съм била само на тонове. Не са ми слагали втория колат за контракциите.
С първото имах избор на екип и бях мега разочарова. За това този път отказах. За мой късмет ми се падна готин лекар.
Прегледа след раждането, който ми се полага ще си го направя. За след тива ми е голям Х къде ще хидя. За 10г обикалене по доктори само репродуктивната си харесвах.

# 620
+1 и ние трябваше да сме се преместили в новия апартамент отдавна, но уви още се мотаем. С няколко ревливи изпълнения от моя страна ММ мааалко се стегна и уж сме на финала. Изпрахме пердета, чаршафи, но има още дреболии за докупуване и дооправяне. А той е така спокоен, че има време и ще родя март 😄

Babyboo, не си сама. Ние сме в ремонт също. Ремонт за няколко дни заминаха 3 седмици и повече. А аз съм 37+4 и на човека си му е спокойно... Ако съм почнела да раждам и докато съм в болницата трябва щял да бъде готов докато се приберем. Сиииииигурно Joy Нито леглото сме нагласили нито нищо.. Както и да е.

# 621
Здравейте! Днес получих някакво бяло течение, но не знам дали това може да е въпросната тапа, защото беше обилно и прозрачно. Някъде съм чела, че накрая на бременността се засилва бялото течение, аз досега не съм имала. Утре съм на тонове без преглед и ще попитам АГ или пък да настоявам и за преглед? Аз съм в 37+4г.с. Знам, че не е задължително да родя ден-два след тапата, но така искам да си дочака март месец. Всичко ми е готово за болницата, но не ми се тръгва още 😂. Вие имате ли такова бяло течение?
https://bg.woman-b.com/zdorovya/the-mucous-plug-in-pregnant-wome … -mucous-plug.html

ето
А раждалите момичета може ли да опишете какво представлява контракцията ?

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 15:40 от Free2020

# 622
И аз да се включа …
Аз от началото на месеца съм през ден на тонове, заради скъсена и изгладена шийка, и контракции (всичко това след Ковид Angry )
Успях да задържа до днес, като контракции последните пъти на записите нямах
На днешното посещение при АГ, пак правихме тонове и ми отчете по-силна контракция. С док, определихме дата за секцио, но той не е убеден, че ще задържа до тогава (по-скоро си е мислел за понеделник - този, който идва Flushed Persevere направо се н****х от страх ), но понеже съм го изненадала с това колко добре са ми били предните записи е склонен да изчака още малко с мен, с уговорката, че не е 100% сигурно.
Иначе Беболина е добре и вече е 2.800кг. Gift Heart

С нервите, хич не съм добре. Stuck Out Tongue Winking Eye От миналата седмица съм много раздразнителна и всички ме дразнят. И ММ се държи много спокойно, ама сега като му казах, за частта с идващия понеделник, не остана много спокоен… JoyJoy
И аз след неравна и дългогодишна борба с WC и хемороиди, тези дни ходя често и някак по-лесно се случват нещата (за някои това си е симптом за предстоящо раждане).
Също така тези дни много ми се гади сутрин, а нощем се събуждам от жестоки киселини.
Болки долу ниско си имам, но не мога да ги определя като менструални, и ме боли срамната кост - едвам ставам и стъпвам, особено след залежаване е ужас Confounded
А днес след прегледа, корем на камък и нерви опънати

И да завърша с нещо сърдечно… Heart
Честито на вече мамите от нашата група, да са живи и здрави бебоците, и много да ви радват InnocentMisc Baby Bottle. Събирайте сили, че скоро ще се срещаме по паркове и градинки HugHug

# 623
Аз единствено съжалявам, че не си следих цялата бременност при лекаря, при когото ще раждам. Много съм доволна от него, той сам всеки път ми казва кога ще ми е следващия час и преди като ходех просто на преглед (тогава задължително гледаше всичко на ехограф, кажи речи правеше ФМ на всеки преглед) и после за тоновете, като започнах 9 месец на ехограф го гледа през седмица. Пита си ме как съм и други въпроси и мен ме пита всеки път дали имам някакви въпроси. Аз само веднъж се бях сдухала, заради проблеми вкъщи и не се сетих какво да питам. Даже и днес не се сетих нещо да го питам, но то не е важно и свързано с бебето и бременността толкова. Може вие да знаете, така че ще питам вас. Термина ми си беше 28.02., но предишната следяща АГ го смени на 03.03., когато трябваше да ми издава 45 дневния болничен, че нещо така и било по-лесно, не разбрах защо. Обаче при лекаря, при който ще раждам си го пишем 28.02. и той според него преценява кога какво ще се прави и при евентуално преносване (дано не се стига до там) кога да се предизвиква раждане. Все забравям да го питам има ли значение, че по ЗК термина ми е сменен, единствено се сещам, че за болничния от болницата би било проблем и трябва да си е с датата по ЗК. Вие какво мислите?
Иначе при мен признаци за раждане няма. Всичко е наред от днешните тонове.

# 624
Sim само мога да вметна, че на една приятелка личната лекарка издаде 45-дневния с ден разлика от действителната дата и после болничния от родилното го върнаха от НОИ, та общо взето не пропускай никъде да обясниш за промяната на термина. На лекаря също можеш да споделиш, информативно да знае.

Относно споделянето на датата за секцио, аз датата ще я знам след 7 март, а то дотогава може и само да тръгне, но дори да я знаех по-рано нямаше да казвам на никой, освен  може би на една приятелка. Даже се чудя и ММ дали да я знае, защото само ще ме мислят през цялото време. Иначе има суеверие, че не се казва на майката на жената, за да не се мъчи родилката и всичко да мине леко.

Аз съм при една и съща АГ и сега и предния път. Не я заменям за нищо на света, всеки път подробно гледа бебка, ехографа, който има е супер, а и тя самата е от много добрите лекари. Предния път в 9 месец ме викаше всяка седмица на преглед и тонове, сега на тонове не ме е пращала още, но щом така е преценила, доверявам се на нейната преценка. Даже прегледите продължават да са през 2-3 седмици. Сега съм на преглед чак на 7, когато ще съм 38+3.

Днес цял ден имам менструална болка в кръста, но много слаба. Корема също ме приболва ниско, но нямам никакво стягане, та не мисля, че е индикация за нещо.

# 625
Честито на родилите! ❤🥰
Като сме почнали да мрънкаме, да си измрънкам и аз 😃 От няколко дни много ми се засилиха подготвителните контракции, отделно бебо почна да притиска някакъв нерв ниско долу някъде в слабините и на моменти така ме боли, място не мога да ди намеря. Не мога да спя нощем от разни болки, пак ниско долу в корема тип менструални, отделно кръста и опашната кост много ме болят Sad а съм 35 седмица някъде все още (честно казано дори не знам точно, защото до последно съм с 2 термина - 22 март според ПРМ и 1 април според предполагаема ову, та и това ме побърква 😂).
Днес си стегнах багажа за родилното и сега пуснах да изпера последните чаршафки за бебето, които досега не бяха изпрани... та общо взето му се вижда края. Много съм изтощена вече, с 14-месечно дете вкъщи ми е много трудно, нямам търпение да родя и да стана пак подвижна. Изобщо не ме плаши да имам 2 деца, напротив, иска ми се пак да се почувствам в собственото си тяло, тези 14-15 кг които качих ме побъркват. По всяка вероятност ще си го донося до термин, ако е като батко си, та имам още 1 месец и направо не знам как ще издържа 😂
Иска ми се да мине 8 март, да не вземе да се роди тогава, че е момченце все пак, ще му се подиграват после в училище... и тогава вече да се ражда! 😃
Айде и аз си помрънках...

# 626
Жирафчето, същата съм за килограмите, просто искам да се почуствам себе си, лека, подвижна.... Само при мисълта за още 1 месец и ми става зле.... Особено, че предстои рождения ден на детето, еми ще се чуствам толкова тромаво и всички ще задават глупавите си въпроси... Ако изобщо отида или мъжа ми да го заведе... От друга страна знам, че ще страдам сама вкъщи, детето да празнува да духа свещички, а аз...
Ако съм в болница добре... Нямам избор, но иначе... И от вчера от прегледа не спирам да мисля, не е ли малко бебето... Докато отсъства докторката кой ще ме поеме ако зараждам... Хиляди въпроси...
При теб бебчето колко тежи? Ние с теб яено сме с близък термин

# 627
Жирафче, точно като теб се чувствам. Понякога се чувствам много зле, че не мога да играм и обгрижвам малкия, който е на 2г и 3 м, защото много ми тежат тези кг и много ми пречи корема. Искам вече да ми олекне.
Влизам в 9я на 07.03 и се надявам на 09.03 да съм родила 😂😂😂

# 628
О моето е голямо. 2,500 беше преди 3 седмици, сега не знам и не ми се мисли колко е 😅 моето първото се роди 4 кг, казаха ми и сега да не очаквам да е по-малко, едричко си върви. Което е странно, защото нито аз, нито мм сме едри/високи/пълни, нито пък сме били големи бебета като сме се родили. Но... децата ни са големи, това е 😃 Поне вече знам, че мога да раждам големи бебета, даже почти без разкъсвания, така че не ме плаши това.
Жирафчето, същата съм за килограмите, просто искам да се почуствам себе си, лека, подвижна.... Само при мисълта за още 1 месец и ми става зле.... Особено, че предстои рождения ден на детето, еми ще се чуствам толкова тромаво и всички ще задават глупавите си въпроси... Ако изобщо отида или мъжа ми да го заведе... От друга страна знам, че ще страдам сама вкъщи, детето да празнува да духа свещички, а аз...
Ако съм в болница добре... Нямам избор, но иначе... И от вчера от прегледа не спирам да мисля, не е ли малко бебето... Докато отсъства докторката кой ще ме поеме ако зараждам... Хиляди въпроси...
При теб бебчето колко тежи? Ние с теб яено сме с близък термин

# 629
И на мен вече доста ми тежи, а съм в 36+5, имам постоянно киселини и някакви болки и боцвания тук там, чувствам се тромава като хипопотам, но всеки път като си кажа, че едвам издържам, веднага почвам да си мисля как сега имам възможност да довърша още някои работи /работя от вкъщи по училищните проекти/, да обърна внимание на големите деца и да се наслаждавам на моментите, докато още сме 2в1 с бебето, защото много бързо ми мина тази бременност. Освен това си казвам, че нямам право да се оплаквам, защото чета и една съседна тема /бебеправенето/ и само факта, че съм успяла да забременея и да чакам бебче е достатъчен да ме лиши от това право. Та тези неща малко ме озаптяват да не прекалявам с оплакването и мрънкането. Smile Признавам, разбира се, че нямам търпение да родя и да ми минат всичките тези оплаквания и неволи, съпътстващи бременноста. Първата беше супер лека, до края тичах като кон  и само имах киселини последния месец, тази обаче ми разказа играта.

Ели пак ще се повторя, ехографа не е кантар. Главично ли е вече бебето? Когато е главично и се е наместило в таза, ехографа ги изкарва по-малки. А и в крайна сметка важното е да мине 2500, каката ми се роди 2600 в 39 седмица, много мъничка, но много здрава и развита. Знам, че е трудно, но опитай да не се притесняваш.

Общи условия

Активация на акаунт