През МАРТ има празник всяка мама, и ето идва бебче за награда! ❤💙 Тема 9

• 43 804
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Milena Stoyanova еми то май ще се окаже, че до сега бях в тази група, мислех, че е друга, пък може и да греша..
Като каза, коса аз от сега глефам да я мажа с някакви неща, защото нали обикновенно през бременността не падат косми заради естрогена(има и изключения де) и после всичката тази стара коса докато се изчисти, ще ми се стори страшно.... За лицето се надявам да си ми остане по чисто.

# 91
  • sofia
Да ви кажа едно момиче беше до днес с мен в стаята и от вчера си беше с контракции, падаше й тапата, 1 см разкритие, цяла нощ контракции и сутринта пак 1.5см. Направо изобщо не се знае колко ще продължи, та бъдете търпеливи.

# 92
Milena Stoyanova еми то май ще се окаже, че до сега бях в тази група, мислех, че е друга, пък може и да греша..
Като каза, коса аз от сега глефам да я мажа с някакви неща, защото нали обикновенно през бременността не падат косми заради естрогена(има и изключения де) и после всичката тази стара коса докато се изчисти, ще ми се стори страшно.... За лицето се надявам да си ми остане по чисто.

Само 50тина сме вътре Simple Smile по другите, аз само чета и коментирам, ама снимка няма как да кача насред 3000 човека и публик... може и извратеняци да има в тях

Люба как си днес? Поспа ли?

# 93
  • София
Момичета ето информацията която чаках от темата за раждане в МД. Какво се случва с ковид майките.
Скрит текст:
В Майчин дом има Такова отделение. Аз родих там преди 2 седмици. Постъпих на 5 ет. но след 2 дни теста ми беше положителен и ме преместиха в инфекциозното. Въпреки че не е ремнтирано от много години, само тоалетните са нови, отделението има всичко, родилна зала, операционна  и стаи . Най- неприятното е че бебета ги взимат веднага след раждането и не може нито да ги видите нито да ги кърмите. Те са под карантина също, докакото не им излезе ПСР тест и не ги настанят в общите помещение на 7 или 8 ет. Ще ги видите като ги изписват. Може да е с вашето изписване или по-късно , зависи от състоянието на бебето. Положителното е че персонала в отделението е чудесен. Грижиха се за нас като майчици, аз бях 10 дни там. Невероятно отношение, което отчасти тушира болката от раздялата с бебетата. Аз бях с избор на екип, но другите момичета не бяха и няма разлика в отношението.

# 94
И аз съм с чисто лице и здрава коса. След първото раждане стана страшно. Лицето се понасяше, но косата. Като се сресвах хвърлях по 2-3 шепи,а и през останалото време падаше. Беше така почти 6 месеца. Чудих се как изобщо имам още на главата си.
Уж има неписано правило: големи гърди малко мляко. Мастните жлези претискали млечните канали. Около мен всички с големи нямат. И аз нямах. На 5 ден ми дойде. Но мисля, че е заради многото инжекции окситоцин, които ми биеха. Имах свръх лактация и замразявах. Имах до към 3 месец, после попнах със замразената и 4тия спря. Сега ще пия разни билки и ще се опитам, ако ли не здраве да е. Много бебета са израснали и на АМ.
Да не излезе като реклама, но аз вече 6-7 години само от една българска фирма, от Бургас си поръчвам сутиени - Валея. Другите просто не ми стават.
Моята тапа не беше голямо количество. Но и без тапа не е задължително да настъпи раждането.

# 95
Първия път тапата ми беше с големина на монета от 1 лев, плътна слуз с бледо розова нишка през средата. Изхвърлих я след ходене по малка нужда. Избърсах се и понеже често се заглеждам там, душа за всеки случай ( тия инфекции накрая пак ми бяха изправили косата) и я забелязах. Гледах около минута в една точка и тогава осъзнах какво се случва. Тогава ми дойде наум, че болките ми са контракции. Засякох ги на 2 Мин. От лекциите за бременни бях чула, че станат ли на 5 Мин, да ходя в болница. Осъзнах, че и води няма да ми изтекат.
 [Вече бях гледала клипове как при нормално раждане, 1към не знам си колко милиона, бебето може да излезе с цялата плацента и водите, без да е пукната.] Другото е история.

Нещо не ми се получи скрития текст.

# 96
При мен пък гърдите въобще не са мръднали на големина, не съм си купувала по-голям размер сутиен. И първия път така бях,само в деня на изписването докато се приберем ,гости това онова...забавих храненето и се бяха поналяли 😆 Иначе си кърмих безпроблемно до 1г. и 3м.

Моята коса много падаше преди,а сега въобще.И друг плюс - за толкова месеци не съм усетила главоболие нито веднъж дори и по време на Ковида. А преди  това поне 2-3 дни в месеца имах адска мигрена,която не се повлияваше от нищо.

Ели,нямаше те в групата.Ако вече си била  член нямаше как да има опция да те добавя аз.Мира вече е вътре 😉
Остава да я раздвижим малко и там с постове и коментари.

# 97
Ели, ти не си в нашата малка групичка от тук 😁 изпратих ти покана за приятелство, като ме приемеш ще мога да те добавя в групата. Иначе одеве одобрих, някой беше поканил едно момиче, но забравих името 😁

# 98
  • София
Аз нямам представа как изглежда тапата. Въпреки, че с първото раждане ми изпадна с изтичането на водите. Когато се съблякох да се къпя за да тръгна към болницата изобщо не си погледнах бельото 🤭 нали бях шашната.

# 99
  • София
Искам и мен да ме добавите във фб групичката ако може 😇

# 100
Ми тя тази група много яка бе.... Аз каквато съм досадник само щракам тука да чета нови коментари, но не разпознавам, кои момичета от тук са там... Отдавна трябваше там да сме... Да си се гледаме, аз мислех, че е само за майките от определен град, защото иначе съм в другата група с майки термин март, но там са яко народ, какви ли не постове и въпроси...

# 101
Може ли да добавите и мен в групата? Ето това е профилът ми 🙂 Много благодаря 🙂

# 102
Който иска да влезе в групата във фб да ми изпрати линк към профила си на лично съобщение. Ще ви изпратя покана за приятелство, трябва да я приемете за да ви добавя в групата, защото е поверителна и скрита. Направена е с цел да сме си момичетата само от тук, а не 1000 човека, които изобщо да не се знаем кой кой е 😅

# 103
При мен косата много пада, но ми казаха, че е от ниския хемоглобин, въпреки че го вдигнах над 120, все още си пада. И пъпки много ми се появиха, даже не само по лицето. Гърдите не са ми много по-големи, с малки съм попринцип, но пък ми се появиха стрии на тях, все едно са пораснали с няколко размера, пък те не са...

# 104
Благодаря за новата темичка, Танче! Пожелавам да я изпълним с пухкави бебета, които да не бързат много ❤💙

Утре влизам в 37 г.с. и съм +10-11 кг, като от две седмици не съм качвала, в понеделник съм на преглед и ще видим дали продължавам да си трупам килца 😁 не съм хич висока и всички ми казват, че раста само на корем и бузи. Обаче, момичета, яко стрии по задните бедра и кръста. Още от преди да забременея се мажа с масла, кремове, олиа и общо взето каквото хидратиращо се сетите. По време на бременността всяка вечер се мажа с олио, а сутрин с крема на Lierac, ама него съвсем скоро го открих, та вече си имах стабилно стрии като зебра. Да чукна на дърво, по корема нямам никакви. Ще ги мисля какво да ще ги правя като родя, важното е бебчо да е здравичък.

Уж вече сме подготвили всичко за бебчо, остана само да изгладя няколко одеалца. Все си мисля, че изпускам нещо ама с времето ще разбера. Нямаме стерилизатор ама и няма да бързаме да купуваме, силно се надявам да не се стигне до дохранване, а и в началото се надявам да не ползваме биберон, все пак имам торбички за стерилизация в микровълнова. Ако има нужда, таткото ще отскочи да вземе.

Лицето ми се изчисти доста след първия триместър, но пък за първи път през живота си имам ситни пъпчици от гърба, които силно се надявам да се махнат след като родя. Косата ми расте с бясна скорост, чак е досадно 😃

Разходки правя поне 4 пъти в седмицата, някой път 30-40 мин, друг път 1-2 часа. Зависи колко ме боли кръстът, че вчера ме болеше много и успяхме 30тина минути да се разходя и после ходих да пазаря и като се прибрах бях дроб вече. Забелязвам, че ми е най-удобно да седя на йога/пилатес топка, но не подскачам, а само седя или се въртя.

Надявам се всички да се чувствате добре и бебчовците да не бързат много много ❤

Общи условия

Активация на акаунт