През МАРТ има празник всяка мама, и ето идва бебче за награда! ❤💙 Тема 9

• 44 045
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
И аз с първото дете ползвах бочко и може би след 1 година видях че пише да се разтваря, а аз не съм разтваряла. Сега мисля пак да не разтварям. Мия плана добре с топла вода и в сгвлизатора

# 166
Здравейте и от мен Simple Smile

Креми, ако е започнало всичко, надявам се вече да гушкаш бебче Heart и да сте добре и двамата!
За стерилизирането, аз мисля да стерилизирам биби и в кутийка и куфара, аз също смятам, че прекаленото изнежване не е на добре. В крайна сметка самото бебе не е в абсолютно стерилна среда.

Препарат и аз съм купила на Бочко,  ама той си е веро просто се измива във вода, така ми обясниха в магазина.

Термометър за беба взех
Има и скала при различни места за мерене, коя е нормалната температура,  пробвахме го на нас и сравнихме с Галиевия изглежда окей.

Аз вчера май се поизморих и имах доста стягане и втърдяване... това наместване в малкия таз нз колко продължава, ама е доста неприятно и болезнено...

Аз още нямам шишета... 2 дето вървят с ръчната помпа, ама те са ползвани (дадена ми е от моя приятелка) , ще ги стерилизирам и изми.. ама си искам мой .

Колко пакета превръзки за родилки мислите да пъхнете в куфара, аз мисля 1×14бр супер абсорбиращи и 1 нощни..., ама на места чета за 4 пакета...а това си е цял куфар.

# 167
И аз съм ползвала Бочко и Фрош като нормално веро и не съм ги разтваряла.Сега пак смятам така.

Биба първото не искаше, въпреки че аз много исках да му дам, че на моменти не се издържаше от рев, но той ги плюеше и се ядосваше още повече. Всякакви биби съм пробвала, имах завидна колекция от силиконови, каучукови, ортопедични, нормални, няма и няма JoyКато минаха обаче първите няколко месеца истанових че не ми трябва и така никога не сме имали и после не сме имали проблем с отъчване или пръсти също, просто не беше свикнал, че там трябва да има нещо. Сега смятам да не давам изобщо, да видим ще потръгне ли или не, ако не ще дам стига да я иска. Имайте предвид, че по принцип казват, че е добре след 20-я ден да се предложи, за да може да потръгне кърменето или храненето с шише, но доста мами не го спазват. Иначе аз също ск бях взела предния път и за болницата, но той тогава спеше доста заради жълтеницата. По-късно вече го почнаха колики вкъщи и оттогова постоянно съм предлагала докъм 3-я месец, но ги плюеше автоматично.

# 168
Аз имам на Фрош препарата-ползвам го и аз като веро, не съм разтваряла в кофи от 5л, малко повече ще ми дойде 😁
За болницата превръзки 1 пакет следродилни и 1 пакет нощни съм взела, но аз ще съм секцио и поне и др ми приятелки, които са били при същия Аг са ми казвали, че кървенето след операцията е оскъдно, той много добре ги е изчиствал.

# 169
Аз имам на фрош и не пише да се разтваря.

# 170
И аз имам точно този на Фрош. Нямам намерение да се занимавам с разтваряне, така че си мийте спокойно без.

Аз се учудих защо ще носите биберони още в болницата. С каката на много късен етап дадох и едвам сме я отучили, беше пристрастена. Всъщност се отучи заради една херпангина на година и 2-3 месеца. Тогава отказа бибата и шишето, а имах чувството, че до 4 ще е с нея. Преди това бях пробвала какво ли не, дупчех я, тя я късаше със зъбите, никакво отказване. Та при нас проблема беше, че тя искаше само една определена, каучукова на НУК, но с ОПРЕДЕЛЕНИ ШАРКИ. 😁 Затова сега мисля да я караме без, докато мога да издържа.

# 171

Пише😁
Щом не разтваряте и аз нява да го ползвач така, звучи затормозяващо

# 172
Моя син беше изключително ревливо бебе,все си мисля,че няма повече накъде.Ревеше денонощно...нямаше момент да е в будно състояние без плач.И никой не искаше да го държи и гледа,все си мислиха, че правят нещо нередно.А той и в моите ръце пак ревеше 🤷‍♀️ Спеше по 15-20мин и  2-3ч рев и това 24/7 месеци наред.Залъгалка никога не пое.Разходките в количка навън също бяха придружени само от реване и пищене.И друг път съм разказвала...
Та мисълта ми е ако сега предложа залъгалка и поеме въобще няма да се замислям кога ще се откаже от нея 🙉
То причини много други имаше за да не помислим за второ дете толкова години, ама и това беше фактор 🤭

Препарат и аз на Бочко съм взела, не мисля да разтварям въпреки,че пише.

Кременуша, мисля те!❤
Дано се включиш скоро с добри новини 😘

# 173

Пише😁
Щом не разтваряте и аз нява да го ползвач така, звучи затормозяващо

А, да права си. Нещо съм се отнесла. Joy Вече го ползвах като обикновено веро Simple Smile

Креми се загуби. Надявам се всичко да е наред и да минава по мед и масло! Няколко пъти влизам да видя дали е писала. Heart

# 174
  • София
Късмет на Кременуша всичко да е наред.❤️
Аз днес бях на тонове, добре бяха имах само една контракция за 30мин,но като ниво стигна 10(100) по скалата. Предишните пъти бяха макс 5-6(50-60). Аз поръчах препарат на френдли за ръчно миене,но не пише в сайта дали трябва да се разтваря. Поръчах и пликове за стерилизация на томи типи 5бр, ще стерилизирам помпата в плик и ще я прибера в куфара. Искам коластрата да му дам, а не да я хвърлям. Бибероните ги взех, защото не искам и малкия да почне да си цока пръста като кака си. Нея я отучих на 3-4г. доста трудно. Днес ми дойде и слинга за бебеносене. Вие ползвали ли сте? Аз с каката ползвах до към 7-8 месец и ми беше много удобно. После го дадох на една приятелка, която така и не ми го върна. Та сега си купих май тай, защото по-лесно се връзва.
Скрит текст:

# 175
Имам подарък еластичен слинг, ще ми се да го ползвам, всички познатини приятелки, казват, че хем е удобно, хем бебчетата са по-спокойни, а и така имаш две свободни ръце. Навита съм да го пробвам с бебо, пък дано ми се получи 😁

# 176
Благодаря, че ме мислите. В предродилна съм, вече със 7см разкритие. Ще пиша като мога. Моля ви само да ми стискате палци да минава, че вече съм много часове с болки.

# 177
Днес и аз бях на консултация при АГ, в момента бебка е около 2,500 гр. В 36 г.с. доктора ме вика пак на 28.02 и да уточним официално кога ще влизам в болницата. Каза ми ориентировъчно, ще към 10.03 иска да.ме приема в отделението и да предизвиква раждане, защото термина ми е на 16.03 и съм от друг град, за да не се разкарвам. Това с предизвикването дали е гадно нз.. първо раждане ми е и настоявах за нормално раждане. Бебето също се е обърнало с главичката надолу, а плацентата ми е ниско долу. Каза, че с тази плацента е даже по-добре да е нормално раждане, отколкото секцио. Някой преминал с предизвиквано раждане?

# 178
Креми, успех! Стискам ти палци, всичко да мине по най-безболезнения за теб начин и ти и бебо да сте добре и да се гушнете възможно най-бързо! Давай, момиче 😊

# 179
Стискаме палци, Кременуша!

Доколкото аз знам има доста болки при предизвиканото раждане. Две мой приятелки бяха на окситоци и казаха, че всичко след секциото е било песен, в сравнение с контракциите от лексрството. При тях не се получи и желаното разкритие и всичко беше напразно. Аз съм се заканила, че естествено с окситоцин няма да родя..по-добре секцио да бъде.

Общи условия

Активация на акаунт