През МАРТ има празник всяка мама, и ето идва бебче за награда! ❤💙 Тема 9

• 44 044
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Кременуша, стискам палци !!! Дано всичко мине леко и скоро да приключат болките и да си гушнеш малкия бебок ❤

# 181
Кременуша, да минава леко и да си видиш бебе съвсем скоро! Давайййй, че после сме ние и ще ни разказваш!!! Прегръдки

# 182
  • Враца
kremenu6a, леко раждане ти пожелавам и чакаме да се похвалиш 😊
Моето раждане не беше точно предизвикано, но бавно вървеше разкритието и ми включиха окситоцин, не мога да преценя дали без него да са били по-безболезнени контракциите, но мисля този път да се задържа вкъщи, колкото време може повече.

# 183
Креми много стиснати палци възможно най-скоро да гушнеш бебчо! ❤️ Давай!

wild_bunny не го мисли от сега. Не ти трябва да знаеш при кой как е протекло предизвиканото раждане и е излишно да ти разказваме истории на приятелки, братовчедки и т.н. тъй като всеки случай е индивидуален и различен!

# 184
Кременуша, стиснати палчета! 🤞🤞🤞 Още малко остава! Скоро ще се срещнеш с бебока! ❤️

Wild bunny, извинявай за въпроса, но защо обсъждате предизвикване? То до 16ти март има достатъчно време да тръгне само.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 14:51 от Bubbless

# 185
Креми, изпращам ти позитивни мисли и стиснати палци ! Дано всичко да мине скоро, бързо и брзболезнено ! 🍀😚

# 186
Креми, още малко остава, дръж се и ще гушкаш скоро бебче Heart

На тези, на които им се е сторило песен секциото пред нормално, ами това изненада ли е? Със или без окситоцин положението малко преди финала е зверска болка, т.е. и без окситоцин, положението отново е такова, по-скоро са намерили с какво да оправдаят това, което и без това се случва.
Wild_bunny, не го мисли отсега, но едно е раждането да тръгне естествено и да се проточи и да ти пуснат малко окситоцин, за да намаят времето. Съвсем друго е нещата да са спокойни и зорлем да се започне предизвикване, тогава вече наистина може да отнеме много време и да не е така ефективно, както ако нещата вече естествено са започнали. Аз на втория вариант също не бих се съгласила. Може би не е лош вариант да наемете квартира в града, в който ще раждаш за известно време?

# 187
Защото пътувам от ямбол, а ще раждам в Бургас и уж да не се разкарвам през ден. Много ми е объркано, но дано дотогава всичко да потръгне по естествен начин. Желая на всички успех в последните ни седмици.
Mety, ти в Дева Мария ли планираш да раждаш, защото и аз ще съм в Бургас, но в държавната болница, и сме на един термин .. Simple Smile)

# 188
Wild_bunny коя ти е аг в окръжна ли ще раждаш. Предполагам, че щом се уговаряте ще е и с избор на екип.

# 189
Защото пътувам от ямбол, а ще раждам в Бургас и уж да не се разкарвам през ден. Много ми е объркано, но дано дотогава всичко да потръгне по естествен начин. Желая на всички успех в последните ни седмици.
Mety, ти в Дева Мария ли планираш да раждаш, защото и аз ще съм в Бургас, но в държавната болница, и сме на един термин .. Simple Smile)

Аз ще раждам в Девата. Wild_bunny при кой лекар си? И все пак ми се струва найстина странно от сега да се говори за предизвикване на раждане. Днес говорих с една позната, която каза, че са й давали "вълшебно хапче", което предизвиква раждане, но не толкова полезно като вливките окситоцин. Взималао се едно предния ден и половин на следващия. Но й тя не знае как се казва. Ама всеки лекар си шета на акъла. На мен за това не ми се тръгва рано към болницата да не измислят я вливки, я секцио. С първото раждане не ми пречеше, че е дале, надявам се и сега да е така. Но при мен се получи супер, защото отидох с пълно разкритие.
За биберона аз не исках да давам. Но видях, че в неонатологията им даваха. След това някъде към 30тия ден преживяхме една адска вечер. В продължение на 4 часа това бебе не спираше да се дере. Пробвахме какво ли не. Накрая помогна само бибата. Не се е пристраснявала и като навърши 1г я махнахме. После пък почна да пие много вода вечер. А сега почти на 3 слага всичко в устата си. Даже в момента си играе с една биба на бебето. Но по-добре сега, отколкото като се роди.
Веро ползвах и ще ползвам на Бочко. Мия с него като с обикновено веро. Само и него ми идва да мисля как да разтварям.
Кременуша, когато вече си мислеш, че нямаш сили и не му се вижда края ще видиш и ще прегърнеш най-прекрасното нещо в живота си. Болката почти няма да я усещаш. Дръж се - малко остана! Заслужава си!
Танче, ти как си днес?

# 190
Кременуша,успех!😘
Гледам минало е час от както си писала,дано вече всичко е приключило , на финала си момиче ❤❤❤
Чакаме новини и ти изпращаме много положителни мисли!

# 191
Tinkata123, следя се при д-р Горанов, завеждащ гинекологията в окръжната болница. Да, днес се разбрахме да е с избор. Каквото стане накрая, доверявам се на доктора и няма да го мисля мн мн.

# 192
Кремена, успех мила! Дано всичко е наред Heart

Аз днес официално съм в 36-та седмица. Бях и на тонове и казаха, че записът е много добър. Контракциите бяха като равно поле от 0 до към 5-6. Ще видим малкият в четвъртък колко е пораснал, че напоследък и доста голям апетит имам. Не знам вие как сте, но аз си похапвам доволно.
В много болници е практика да вливат окситоцин. Даже съм останала с впечетлението, че в България си е като неписано правило. Аз лично съм избрала опцията да ползвам болкоуспокояващо - епидурален катетър. Дори светило като Олга Дукат не е против болкоуспокояващите. В крайна сметка медицината достатъчно е напреднала, за да си помогнем и в крайна сметка да не се мъчим. Но казват, че при всяка жена е различно - едни раждат леко и не толкова болезнено, за сметка на други. Та мисълта ми е, че секциото не е единственият вариант да не ви боли. Даже  поставянето на епидурален катетър крие по-малки рискове от усложнения сравнение със спиналната упойка. В крайна сметка каквото и да изберем, важен е крайният резултат - да родим прекрасни здрави бебчета. Така че да се държим и смело напред, че малко ни остана Simple Smile

# 193
Йоана и аз също имам доста голям апетит напоследък.
Днес бях на преглед, доволна съм, защото лекарката каза, че всичко е чудесно, а бебка вече е 2700. Така се притеснявах, че е малка. Знам, че измерванията не са толкова точни вече, но все пак съм една идея по-спокойна, а и като всичко се развива добре това е най-важното. В 35+3 съм.

# 194
Мен лично повече ме е страх от секциото отколкото нормалното раждане. При първото раждане не съм чела не съм гледала не исках да знам нищо(е знаех че боли а и имам нисък праг на болка) си казвах че все ще издържа и аз мога. Е при мен нещата минаха много бързо и не толкова болезнено. Хубавото е че почти веднага си на крака. И аз мисля да ражда в окръжна само че без ибор на екип

Общи условия

Активация на акаунт