Дванайсети клас(2021-2022) - Изборът

• 61 785
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
Има, затова и споделих, че от химията сме доволни, а от биологията не. По статистики резултатите на редовните дати са по-високи.

# 286
  • BG
По био 38% двойки, по химия 43%.
Ние сме с абсолютно еднакви оценки и по двата предмета.

# 287
Да се запиша и аз тук. Моят син в събота беше в ТУ и изкара 39 точки, като една задача не си е дорешил, та съответно грешен отговор, иначе щеше да е максимален резултата и само се ядосва като се сети. В СУ в неделя не се е справил с 2 задачи, а за други две твърди, че са били като от ТУ от изпита, ще видим. Много много е уморен, ходих да го прибирам след изпита от спирката на метрото, че нямал сили да слезе на едната, та се повозил до другата. Прибра се и беше като застрелян, нямаше сили дори да хапне, и на изпита в ТУ след това изведнъж му паднаха батериите. Сега почива и събира сили. Пак ще ходи на изпитите, за да поддържа форма. За ТУ този резултат му е топ, само дето той твърди, че и матурата е много важна. Аз още не съм гледала балообразуването, но щом той казва сигурно го е прочел някъде.

# 288
  • София
Матурата е важна по-скоро за кандидатстването в СУ, ако ще се явява на математика - профил. Оценката се умножава с по-висок коефициент, отколкото оценката от изпита.
В ТУ и оценката от изпита, и оценката от матурата се умножават с един и същи коефициент.

Моят син се яви на два изпита - в събота и в неделя, а в понеделник, вторник и днес има пробни матури от 8ч. в училището - по български, френски и математика (профил). Леко натоварени са му последните 5 дни. Simple Smile

# 289
И нашите тези три дни имат пробни матури.

# 290
Да, Виви, по математика профил ще е.

# 291
  • столицата
Днес съм явно на някаква странна кандидатстудентска вълна и без да имаме  конкретен интерес се зачетох в балообразуването на няколко бг унита:
ЮЗУ - изобщо не разбрах сумират ли посочените оценки или избираш една от всички изброени в табличката /БЕЛ, история, мат, англ и тн/.
Школата в Симеоново - там пък балът е сбор от:
1. общия успех от дипломата;
2. оценката по български език и литература от дипломата;
3. оценката по история от дипломата;
4. средния успех от държавните зрелостни изпити.
и ако нямаш оценка по история втори етап какво правиш? Ако пък ти вземат оценката от първи как я сравняват с тази от профил история напр. Явно доста университети все още не са разбрали, че набор 2003 е "специален" и пионер Sad

# 292
Ако искате, моля споделете, в кой момент се оформи окончателното решение на учениците къде и с какво да продължат образованието си. Има ли такива, които още от първи гимназиален етап са взели окончателно решение. Независимо какво е, кога е взето решението.

# 293
  • Русе
Ако искате, моля споделете, в кой момент се оформи окончателното решение на учениците къде и с какво да продължат образованието си. Има ли такива, които още от първи гимназиален етап са взели окончателно решение. Независимо какво е, кога е взето решението.
 От първи до 10 клас заявяваше ясно и сигурно какво иска с няколко отклонения в различни посоки за кратко. В 10 клас рязко измени посоката в съвсем друго направление. В 12 вече твърди че нищо не иска да учи, а да работи и да има финансова независимост. Така че нищо вечерта, не е каквото е било сутринта.
   Надявам се до есента да размисли и да видим къде може да съчетаем дълго отглеждани интереси и влечения с това, което е хартисало и се предлага у нас и по света. Между другото не иска да излиза извън страната напоследък. Освен ако не е за някаква много изгодна оферта.Smiling Imp  Вдигнала съм ръце и само се моля да завършват тези няколко седмици класна и оформяне, за да не си опъвам нервите и да си направи ако може сносно матурите. Понеже няколко индивида от тяхната гимназия са деца на колеги и са в съседните класове. Положението е аналогично с нашето. Даже Светослав като погледнах току що в Школото, че са съм по точна, е в първата половина по успех. В края на първата половина де, не е като да е отличник. Така че е повсевместно около нас.

# 294
  • София
Светкавица, синът ми реши какво и къде (изкуствен интелект в Холандия) ще кандидатства през септември миналата година, т.е. точно преди да започне 12 клас.

Вчера и днес в гимназията правиха пробни матури. Оказа се, че по философия положението е леко катастрофално и ще трябва да се понапрегне. Откъде я измъдри тази философия, не знам. Да се оправя.

# 295
Здравейте!
Моля да ми препоръчате за София учител/школа, който дава адекватна подготовка за актуалния формат на ДЗИ по БЕЛ!

# 296
  • София
Нека първо да излязат резултатите от матурите, че да можем да преценим колко е била адекватна подготовката на експерименталния випуск. Simple Smile

Амбър, не изчезвай така. Бях започнала да те мисля. Само аз и неколцина други имаме право да се затриваме за дълго. Heart

# 297
На страницата на МОН е публикуван проект на Решение на Министерския съвет за утвърждаване броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища и научните организации на Република България през учебната 2022 – 2023 година със съответните приложения.

# 298
  • Варненска клюкарка
Излезе разпределението за изпитите на МУ Варна. Записаните са пръснати буквално из целия град. Синът ми ще е в учебна зала в РЗИ, а негови съученици са в медицински колеж, факултет по дентална медицина, факултет по фармация, има в сградите на МУ, ИУ и на Първа ЕГ, в учебни зали в болница св.Марина и Бог знае още къде... Не открих инфо за броя на записалите се за изпитите, друга година са към 1200-1400.

# 299
В сайта им пише 1300. Ние сме в Икономическия университет.

Общи условия

Активация на акаунт