Дванайсети клас(2021-2022) - Изборът

• 61 786
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
  • столицата
Голям наплив за лекари. Дано успеят децата ви  и да станат лекари с голямо "Л"!

# 301
Дано,  и вярваме в тях, че ще ги приемат в МУ.

# 302
  • Варненска клюкарка
Винаги е имало голям наплив към МУ. За едно място се борят към 10 човека. През годините за софийския са стигали и до 14-15 за едно място. Според статистиката цедката е особено голяма при момичетата, защото те обичайно са повече и с по-високи резултати на изпитите, а сега с този ДЗИ по БЕЛ влизащ в балообразуването става още по-сложно.
Усрех на децата! Пожелавам им да са уверени в силите си, спокойни доколкото това е възможно и нека трудът им да бъде възнаграден справедливо!

# 303
В темата на 12-и клас миналата година качиха баловете. Ето документа, не знам дали се вижда:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vQoYxqWVceWS3nXT … azOOk31ou/pubhtml

Щом повечето деца казват, че изпитът е бил труден, значи задачите са добри. Представете си ужас при 1000 кандидата, 200 пълни 100т. или 6.00, както там се смята.
Може ли някой да ми обясни защо при второ класиране при някой специалности се получава отрицателна разлика ( в червено) ?

# 304
  • София
Предполагам, че младежи, които на 1-во класиране не са кандидатствали за въпросната специиалност, са подали заявление за кандидатстване при второ класиране. Съответно може балът им да е по-висок от мин. на 1-во.

# 305
Извинявам се за глупавия въпрос, но на второ класиране отново ли се редят желанията?

# 306
Предполагам, че младежи, които на 1-во класиране не са кандидатствали за въпросната специиалност, са подали заявление за кандидатстване при второ класиране. Съответно може балът им да е по-висок от мин. на 1-во.
Това предполагам е възможно да се случи само на 3-то класиране, а на второ не - подобно на кандидатстването след 7 клас.

# 307
В темата на 12-и клас миналата година качиха баловете. Ето документа, не знам дали се вижда:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vQoYxqWVceWS3nXT … azOOk31ou/pubhtml

Щом повечето деца казват, че изпитът е бил труден, значи задачите са добри. Представете си ужас при 1000 кандидата, 200 пълни 100т. или 6.00, както там се смята.
Може ли някой да ми обясни защо при второ класиране при някой специалности се получава отрицателна разлика ( в червено) ?

Не знам дали ще ме разбереш, но ще се опитам да го обясня:
Имаш примерно трима приети
1 с бал 17
2 с бал 16.25
3 с бал 15

1 и 3 се записват, а 2 подава заявление за второ класиране (не му е първо желание това демек). Минималния бал на първо класиране е 15 (на кандидат 3).

На второ класиране 2 е приет в същата специалност. Ако всички са записани, а само този кандидат е подал заявление, свободното място е 1 бр.
И тъй като системата класира отгоре надолу неговия бал ще е минималния за класирането, тъй като мястото е 1 бр.
И така се получава, че на второ класиране балът е по-висок от първо.

За СУ конкретно желания не се пренареждат до 3 класиране вкл.
На допълнителния прием през септември се пишат нови желания и той е само за неприети и некласирани никъде кандидати.

# 308
  • Варна
За изпита на МУ пред IЕГ Варна днес

# 309
  • София
Успех на децата в МУ, много народ. 🙄
Успех и на моята, и на Борис днес 😃 петдесетина деца бяха.

# 310
От вчера в профилите на децата са качени оценките по биология от МУ Плевен

# 311
  • Русе
А СУ кога ще ги качат....

# 312
  • България, София
Успех на кандидатите за МУ Варна!

# 313
Дано всички имат с какво да се похвалят.

# 314
  • Варненска клюкарка
Синът ми каза че преди изпита вече се е срещал с голямата задача по химия. Каза, че е от сборника за подготовка на МУ Варна, от раздел органична химия и наистина е големичка - към 3 листа размер А4. Не е търсил коя е точно, че общо органична и неорганична, както и смесени са общо 204 задачи, но в следващите дни ще разбере, и може да я сложа тук, ако някой се интересува... Правилно разписана, голямата задача ще донесе 31 точки от макс. общо 72.
И аз щях да снимам навалицата пред РЗИ, но успях само да сваля набора на паркинга и да потегля, защото зад мен дойдоха още коли. Вниманието ми беше раздвоено, заради идващите коли, но забелязах че съотношението момичета - момчета беше почти еднакво и това ми изглежда малко странно. На изпитите във филиала на  ИУ и Първа ЕГ е имало повече момичета. Хрумва ми че повечето момчета може да са заради специалност Военен лекар (другата седмица е изпита във Военноморското, защото се учи паралелно и в двата университета) но нямам обяснение защо някъде са преобладаващи от един пол. Дано да е случайно а не някакви схеми. В РЗИ  май и на другите места извън сградата на МУ изпитът е започнал със закъснение. Тестовете са ги печатали в МУ и са ги разнасяли до другите сгради в които са се провеждали изпитите.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 08:51 от Беллора

Общи условия

Активация на акаунт