Дванайсети клас(2021-2022) - Изборът

• 61 793
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
За военен лекар от както е въведена специалността момчетата не запълват бройките и оставащите се разпределят за момичета. Това го проследих от класиранията през годините.

# 316
  • София
Mного хубаво интервю https://dnes.dir.bg/na-fokus/nay-vazhnoto-za-maturite-evgeniya-k … t-mon-pred-dir-bg

В тази връзка министър Николай Денков коментира, че организирането на тези от три до четири пъти повече изпити поставя въпроса дали  това е най-добрият вариант. Възможна ли е някаква последваща законодателна промяна в тази връзка?

- Всичко е възможно, ако депутатите преценят, че са необходими промени в тази посока. Но нека, преди да коментираме, да видим какво ще се получи тази година. На дневен ред излезе въпросът дали е целесъобразно да се организира зрелостен изпит по даден предмет за един човек от цялата страна, но ние ще спазим закона и ще проведем всички изпити през тази година. Анализите, изводите и предложенията ще дойдат впоследствие.

Каква е връзката на тези допълнителни и по желание на ученика зрелостни изпити с приема във висшите училища?

- Нека отделим завършването на училище от кандидатстването във висше училище. Диплома за средно образование се получава само след изпълнени едновременно две условия - успешно завършен XII клас и успешно положени зрелостни изпити. Именно това съдържа и дипломата - резултати от обучението във втори гимназиален етап и резултати от положените ДЗИ. Оттук насетне какво от вписаното в дипломата ще послужи на зрелостника за кандидатстване в университет в България или в чужбина, се определя от изискванията на конкретното висше училище. Едно училище може да иска оценката от матурата по математика, друго - по БЕЛ.

# 317
  • София
Излязоха резултатите от изпита на моята в събота, доволни сме много. 😃

# 318
Браво! Все такива новини да има в темата. 🙂

# 319
  • sofia
Добре, че написа, та да си погледне оценката моя. То на този изпит, ако нямаха шестици за какво изобщо са ходили на училище Simple Smile
Аз дудна за матурата по бел и другата, ама всичко било точно!

# 320
А СУ математиката кога ли ще я качат? Вече побърквам детето само да проверява и ми се дразни.

# 321
  • София
Добре, че написа, та да си погледне оценката моя. То на този изпит, ако нямаха шестици за какво изобщо са ходили на училище Simple Smile
Аз дудна за матурата по бел и другата, ама всичко било точно!
😂😂😂Нали, дай Боже и по Бел да сме доволни, че и тя ще участва в балообразуването.
В Уасг ще е повече зор, че там изпита е по-различен.

# 322
  • Разпиляна във въображението
Здравейте! Извинявам се, че нахлувам в темата, но търся мнение на родители с деца, избрали Философия като профилиращ предмет. Като цяло съм раздвоена от избора, изненадана. Тя няма никаква ориентация какво ще учи след 12 клас. Та като цяло интересно ли е, трудно/лесно, децата окончателно към какво са се насочили след завършването. Ще съм благодарна за каквато и да е информация.

# 323
  • София
Много зависи от учителя. Приятели на сина ми в СМГ са много доволни точно от философията като профил на база на дискусиите, ерудицията и подхода на преподавателя. Същевременно ако някой преподава скучно и е прекомерно взискателен може и да не е супер преживяване. Това важи със същата сила и за всички други профили.

# 324
  • София
А СУ математиката кога ли ще я качат? Вече побърквам детето само да проверява и ми се дразни.

Още не са.
Вместо да побъркваш детето, хвърляй по едно око в темата. Тук някой не може да не пише веднага след като качат оценките. Simple Smile

# 325
  • София
Има оценки в СУ!

Моят си каза, че се е о.../плескал, да го кажем културно, но пак ще му е достатъчно. 5.80. 109 с по-висока оценка. Добре е, нека страда. Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 15:05 от aunt Ogg

# 326

А, къде са качени?

# 327
  • София
В профила на кандидатите.

# 328
  • sofia
Има оценки в СУ!

Моят си каза, че се е о.../плескал, да го кажем културно, но пак ще му е достатъчно. 5.80. 109 с по-висока оценка. Добре е, нека страда. Simple Smile

Е, как ще е оплескан такъв резултат?!
Браво на младежа!

# 329
  • Русе
Моето се е о... плескал. 4.
370 над неговия. На кантар е с влизането. Много съм разочарована от него, честно...

Лельо Ог, браво на твоето. Страхотен резултат.

Общи условия

Активация на акаунт