Дванайсети клас(2021-2022) - Изборът

• 61 695
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • Чикаго / София
А според мен и в градския транспорт маските трябва да останат.
В магазини, театри, кина, ресторанти и хотели, училища, работни места - ми е все едно. Но в ГТ все някой кашля и плюе върху останалите. Не е задължително да е болен, просто е гадно. А е само няколко минути сутрин, не е кой знае какъв стрес.

Ти ми напомни, че освен в болниците, тук за сега ги оставят и в метрото, влакчетата и автобусите от градския транспорт.

# 106
  • София
Irka, благодаря, че го написа. Че се чувствах като някой Монк като писах горното.
В голяма част от София личните автомобили са голям проблем - задръствания, места за паркиране… на повечето паркинги вече построиха блокове. Така че и в кварталите след 15:00 часа вече е проблем да се намери място за паркиране (ако искаш да се прибереш след работа).
За сега метрото ми е много по-удобно. И колкото и да се опитвам да избягвам пиковите часове, все някога се налага. И винаги се намира някой да ти се изкашля в муцуната.

# 107
  • София
Кандидатите за СУ, записахте ли се за изпит? Моята вече пусна заявка за АЕ и плати таксата. Голямо нетърпение. 😃

# 108
  • столицата
Английският не е ли през май? Явно голям мерак е. Моето са ги стегнали в училище. По 2 теста на ден, всеки ден. Какво е това учене в 12 клас? Не остава време за подготовка за кандидатстване.

# 109
  • София
Английският не е ли през май? Явно голям мерак е. Моето са ги стегнали в училище. По 2 теста на ден, всеки ден. Какво е това учене в 12 клас? Не остава време за подготовка за кандидатстване.
Даже юни Grin Да не забравела после, покрай другите вълнения.

# 110
  • София
Момичета, някой знае ли какви точно документи трябва да се изпратят онлайн, за явяване на предварителните изпити по химия и биология в МУ-София?

Има поле за прикачване на Състезателен картон и Диплома, освен полетата за платежно и Декларация.

# 111
  • България, София
Добър въпрос.
И за нас е актуален. Въобще не съм проверявала още. То от вчера започна заявяването за изпити.

Честит празник, дами!
Бъдете живи и здрави, много обичани и обичащи, ценени и уважавани Flowers Rose

# 112
  • София
Момичета, някой знае ли какви точно документи трябва да се изпратят онлайн, за явяване на предварителните изпити по химия и биология в МУ-София?

Има поле за прикачване на Състезателен картон и Диплома, освен полетата за платежно и Декларация.

Нищо такова не искаше при нас - само лични данни, избор на изпит и избор на начин на плащане. Накрая даде контролен номер, с който да платим.
Това, което описваш би трябвало да е за етап - подаване на Заявление за участие в класирането.

# 113
Какво представлява "Състезателен картон"?

# 114
  • София
Какво представлява "Състезателен картон"?
Таблица, в която се подреждат желаните специалности. Според неговата подредба се извършва класирането.

# 115
  • София
Моят се записа само за 1 изпит, платих през е-пей и му даде да си разпечата нещо, на което пишеше някакъв номер и за кой изпит е заявен. Този картон, което е страница А4, с таблица с 1 попълнен ред, трябва да се носи в деня на изпита. Това е, нищо друго не е казал, че се иска. Май трябва аз да погледна…

# 116
  • София
Моят се записа само за 1 изпит, платих през е-пей и му даде да си разпечата нещо, на което пишеше някакъв номер и за кой изпит е заявен. Този картон, което е страница А4, с таблица с 1 попълнен ред, трябва да се носи в деня на изпита. Това е, нищо друго не е казал, че се иска. Май трябва аз да погледна…
Това е за изпита, да. После за класирането ще се прикачват документи и ще се плаща нова такса.

# 117
  • София
Здравейте, нахлувам в темата със следния въпрос: Ако се яви гимназистката на кандидатстудентски  изпит по АЕ и матурата ни също е по АЕ, а този предмет е балообразуващ за желаната специалност, какво следва като избор? За СУ питам, коя от оценките ще се включи в балообразуването? Въобще има ли смисъл да го правим?

Ако някой го интересува, отговарям на зададения си въпрос с краткото: не, няма смисъл да го правим. Защо е така дава отговор следния линк https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … it/anglijski_ezik
Ще  кандидатстваме за друга специалност, извън посочените.

# 118
  • София
Не виждам какъв точно отговор дава посоченият линк. Има специалности, при които като балообразуваща конкурсна оценка може да се ползва оценката от кандидатстудентския изпит ИЛИ оценката от матура. Ползва се по-благоприятната оценка - тази, която формира по-висок приемен бал. Т.е. ако оценката от матурата е по-висока от тази от кандитастуденсткия изпит /което е много вероятно/, твърде възможно е да има много смисъл да се направи.

# 119
  • София
При желана специалност: Психология, няма смисъл да се явява на конкурсен изпит по АЕ, защото балообразуваща е само ДЗИ, а линкът показва за кои специалности важи изпитът по АЕ. Според мен, няма опция да се избира между по-висока оценка от конкурсен изпит и ДЗИ, за специалностите, които не са посочени в линка, който съм дала.

Общи условия

Активация на акаунт