С какво ви дразнят свекървите? – 135

• 40 174
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Все тая, темата е за друго.

# 106
И все пак ,в духа на темата в различните региони са разпространене различни обръщения.Във Варна също масово е "маминка".В Русе пък
"стара майка ",явно  като аналогия с" гранд маман"

# 107
Аз цял живот съм от Варна и съм чувала само 2 човека да казват на баба си така. И 2та са без баща и гледани от майка си и   нейната майка, та така си го обяснявам това с Маминката. 🤷‍♀️
Иначе изобщо не е в духа на темата, ама айде.
Моята свекърва ме дразни, че постоянно повтаря на детето какво ще му купи/вземе/подари тн, а то това не се случва. не ме дразни, че нищо не му взема. Дразни ме, че го лъже. Той още е малък и не разбира, но то това е от както се е родил вече 1 година, няма тенденция да спре и детето в един момент ще има очаквания и разочарования накрая. Казах на ММ, той също е съгласен, че не трябва да му се говори постоянно така, ама тя жената знае повече от нас и кои сме ние да и казваме тя на внука си как да говори. 🤷‍♀️😁

# 108
  • София
Казали сте ѝ да не го лъже и въпреки това тя продължава, така ли?

# 109

Моята свекърва ме дразни, че постоянно повтаря на детето какво ще му купи/вземе/подари тн, а то това не се случва. не ме дразни, че нищо не му взема. Дразни ме, че го лъже. Той още е малък и не разбира, но то това е от както се е родил вече 1 година, няма тенденция да спре и детето в един момент ще има очаквания и разочарования накрая. Казах на ММ, той също е съгласен, че не трябва да му се говори постоянно така, ама тя жената знае повече от нас и кои сме ние да и казваме тя на внука си как да говори. 🤷‍♀️😁

Може би просто не знае какво да каже на едногодишно. Като порасне и почне да си иска, тя сама ще спре.
Моят свекър по същия начин на 9 месечният ни син: "Хайде, дядо, порасни. Пък като почнеш да ходиш, дядо къде ще те заведе..." Е, порасна, проходи  - никъде не го водеше. И аз се дразнех - не съм светица.

# 110
Мъжа ми говори с нея на тези теми, че тя иначе се засяга от мен. То на нея всичко по 150 пъти трябва да ѝ се казва.
Явно решението наистина ще е да започне малкия да си търси обещаното. Тя за всичко, което ѝ се казва е такава. Държи тя да определя как да се случват нещата и напук прави. Като дете на 50г 🤷‍♀️ явно е характер, няма да я променяме на тази възраст, дано само детето не е недоволно накрая 😁

# 111
Най-витаминозно в такива ситуации е да изчакаш детето да порасне, то ще я "излекува". И на нас ни се обяснява "няма ти да ми казваш как да си гледам внучето, като е у дома, аз командвам" и това всеки път като сътворят някоя чутовна глупост за битовизъм, щото не могат да паднат по гръб и да вдигнат телефона да попитат, тя трябва да е отгоре, да командва. Ми хубаво, взЕми това 3-годишно, то ще ти разкаже играта. Аз стоя с пуканките отстрани. 😏

# 112
  • София
Мъжа ми говори с нея на тези теми, че тя иначе се засяга от мен. То на нея всичко по 150 пъти трябва да ѝ се казва.
Явно решението наистина ще е да започне малкия да си търси обещаното. Тя за всичко, което ѝ се казва е такава. Държи тя да определя как да се случват нещата и напук прави. Като дете на 50г 🤷‍♀️ явно е характер, няма да я променяме на тази възраст, дано само детето не е недоволно накрая 😁
Ако продължи така, в един момент детето ще се усети само. Явно държи да го научи, че не на всички близки родини може да се вярва. Щом иска да влиза в тази роля, нейна воля.

П.П. Само не го лъжи от нейно име, за да я защитиш.

# 113
  • София
От друга страна , никакво доверие на детските градини и персонала в тях, само и единствено бабите и  лелите дават нужното на децата. Ама тия хора за какво са учили? И защо няма места в софийските градини , като са толкова неквалифициран персонал, че и нископлатен?! И когато започне класиране,сън не спим да го следим.
Защото в София има концентрация на хора и деца в градинска възраст, които са повече от местата в ДГ. Това една причина, а основната - държавните ДГ са много по-евтини от частните. Икономически е по-изгодно да дадеш рушвет еднократно на директорката и после детето 4 години е осигурено, отколкото да плащаш всеки месец една солидна сума. Затова винаги съм била ЗА вдигане на таксата на ДГ.
Кой какво е учил, може да се използва и за добро, и за лошо. Да цитирам една майка от класа на сина ми: "При учителите имат висок рейтинг онези, които могат да водят родителите за носа". Ако не знаете, ще се изненадате колко особено майки недоволстват под сурдинка от даден учител, но дотам, дори да са прави.
Скрит текст:
Колежката ми има първолак, не стига че плащат немалки суми, но учителите имат (за мен) необосновани изисквания към толкова малки деца. А когато се оплаква от организиран тормоз към нейното дете - класната обяснява как не може да стои и междучасието при тях и се опитва да обвини детето, че си измисля + разводняване на ситуацията, само и само да не се оплачат по-нагоре.

# 114
Въпросът беше по-скоро риторичен. Имам ученик и съм наясно със системата и можещи и неможещи учители.

# 115
  • София
Да, отклоних се от темата. Но учителите и особено помощник-възпитателите не са някакви ангели, особено след години такава работа.
От сегашната си гледна точка бих посъветвала майките да постоят вкъщи възможно повече. Което не означава непременно лепнати за детето през цялото време, но да се редуват с бабите.

# 116
  • Наблизо

vdgvdg, и моята е същата и като я конфронтираш смоталява нещо и до там.Въобще не признава,тя сама си вярва че не лъже и не е сгрешила..какво остава да разбере вас.
Остави нещата,то детето само ще я сложи на място..

# 117
Аз цял живот съм от Варна и съм чувала само 2 човека да казват на баба си така. И 2та са без баща и гледани от майка си и   нейната майка, та така си го обяснявам това с Маминката. 🤷‍♀️
Иначе изобщо не е в духа на темата, ама айде.

Тя в случая все едно на себе си говори, защото то не я разбира. Така че не може да се каже, че го лъже. Но ако продължи така и като порасне и детето запомни баба му какво му е обещала, ще я преджобва от вратата, така че, споко.

А ти за да не се ядосваш, просто не я слушай и не обръщай внимание, какво е казала, че ще му донесе, пък да го мислиш донесла ли го е.

# 118
Моята е същата, на думи де що неща накупи на детето и накрая нищо, но ако я попиташ все е забравила, все не помни. Лошото е, че пред мен говори едно, пред съпруга ми обратното, по този начин ни създава интриги, надявам се осъзнава каква лъжкиня е майка му, но не си го признава, редовно търси с какво да я оправдае(пред мен) и от там скандалът е сигурен, а тя милата все се опитвала да ми угоди, но не успявала, дразни ме факта, че зад гърба ми си прави каквото иска с детето, в тях е мръсно, не чисти, лъже, че е изчистила, а прах да се подпишеш.

# 119
  • София
Е, какво е в тях е лично нейна работа.

Общи условия

Активация на акаунт