С какво ви дразнят свекървите? – 135

• 40 139
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Като искаш независима фамилия , майчино име , откажи се от фигурата на бащата и живей волна и доволна.
Хм, по тази логика, след като децата получават фамилията на бащата, да вземе той да ги гледа като сам родител волен и независим? А, ако можеше и да забременява, щеше да е безценен.
Скрит текст:
Що за нелепи сравнения правиш, по дяволите?!

# 556
  • France
Аз съм съгласна мъжете да бременеят, а в замяна да кръщават децата ако искат и Таратанчо/нка. Ама те нещо се офлянкват.

# 557
Какво да бременеят, аз на моя с първото веднъж като ми направи изречение му предложих да му прехвърля майчинството след 6-я месец, и без това заплатите ни са почти еднакви, чисто финансово няма значение кой ще е, ама погледът му беше безценен. Да не е луд. И той като дамата по-горе, какво точно прави една жена по цял ден по време на майчинство, ама нещо не му стискаше да провери лично.

# 558
  • France
Мани-мани, на думи са много храбри. Моичкият беше се изцепил, че ако почна да работя ще му се стъжни живота. Щото наистина трябва да поеме нещата на 50% Rage

# 559
  • Най-красивата страна
Аз като влизах да раждам,мъжът ми беше по-уплашен от мен.
И въобще не му беше до името на бебето.

# 560
Моя мъж пък поел някаква самоинициатива да направи забележка на майка си за реакцията относно бъдещите деца. Обяснил и да си подбира думите, че не е приятно за никого така да се реагира.
Тя жална, жална споделила, че и тя МНОГО пъти била нараняване (от мен явно), но винаги му го спестявала... А той как така не можа да и спести на нея.. Тя просто си била такава, вече нямало да говори, дума нямало да и излиза от устата щом била така нападана. 🤔

Май е на 15 години 😀 да видим до кога ще си мълчи 😁

# 561
Бо_ряна спомена име на писател и се сетих за една смешна история в моето село. Баба ми имаше приятелка. Нейният син се казва  Васил.  Та на този  Васил му се роди син.  Кръстиха го  Орлин ( като писателя  Орлин Василев)   Една  друга приятелка на баба  я попитала как се казва  внучето  на  баба  Нена.
 Моята баба  забравила  необичайното за селото ни  име  и  изтърсила  "Щъркелчо се казва".  Като  ни разказваше баба за случката, направо се заливахме  от смях.
 По темата и  сегашните модерни имена след някоя година ще бъдат ретро, така, както модерните преди време сега звучат  ретро. Да са живи и здрави децата и  да ги има, и самите деца  един ден да си ги харесват. Аз моето не го харесвам. Предпочитам името на баба ми.Но майка ми на инат го модернизирала и  съответно развалила.

# 562
  • София
От колега съм чувала, че жена му сама предложила да кръсти на баща му. Не зная доколко да вярвам, интелигентни хора са, но зависи човек къде и с какви разбирания е израснал. А името е старо и на мен лично не ми харесва.
Майка, както е относително свободолюбива и не робува на традиции, казваше: "Кръщавай на тях, да ти е мирна главата". Обаче в крайна сметка тя се сдоби с адашка

# 563
  • Пловдив
Аз съм голямо магаре и мен никой не може да ме принуди. Но докато бях бременна с първия мъжът ми кротко ме помоли и каза, че баща му би се радвал. Кротко, мило, много възпитано ме помоли! И аз го кръстих на свекъра. Ха да беше поставил ултиматум.....

# 564
Аз от самото начало заявих, че на никой никога няма да си кръстя детето. Ще си има негово име и него път. Тези традиции са ми толкова глупави... Ама много глупави.

# 565
  • София
Аз от самото начало заявих, че на никой никога няма да си кръстя детето. Ще си има негово име и него път. Тези традиции са ми толкова глупави... Ама много глупави.

Аз не смятам, че са глупави. Просто традиция. Както и с краденето на булката на сватбата. Или 7те постни ястия на Бъдни вечер.
Всеки си решава да спазва или не някаква традиция. Мен, освен ако не дойдат от ИД да ме заплашат с разстрел, НЯМА НАЧИН да си кръстя детето с име, което не харесвам. Камо ли пък с ултиматум, че ще ме остави в противен случай. Я, шут в г..а!
Но, ако някой иска и Паралелепипедчо да си кръсти бебето, щом му харесва и иска да спазва традицията.

# 566
И аз така заявих. После, романтично реших да го кръстя  Явор на Яворов, че ми беше ( и все още е) любим поет. И две-три седмици преди да се роди Говендър Мой си помислих, че дядо ми много ще се зарадва, ако го кръстя на него. Не е казвал и дума за това. Никой нищо не ми е казвал. Но баба и дядо ме отгледаха от бебе и реших, че какво толкова, Димитър е нормално име, а най-любимият ми дядо евър ще се зарадва. И така, кръстих Говендърчето Димитър.
За дъщеря ми, подобна история. Най-добрата ми приятелка не може да има деца и реших да кръстя  дъщеря ми на нея. Името на Нахалницата е двойно, но се получи много красива (за мен) комбинация, която има страхотно значение - в превод означава "безценен подарък". Точно такава ми е, нищо че  е нахална тийнка, на която по три пъти на ден ми идва да извия вратленцето.

# 567
Традициите не са глупави. Има нещо много хубаво в тях - продължаването на рода. Естествено не трябва да е насила, но и тези модерни имена са пак напук и като дърво без корен.

# 568
  • София
Е, родът се продължава и без детето да е кръстено на някого.
Иначе за мен тази традиция не е глупава, но е обидна.

# 569
Какво е точно обидното, ако не е насила? Да носиш името на дядо си/баба си.....? Или да се казваш Мъдьо на дядо си Ташко 😜

Общи условия

Активация на акаунт