Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 6

• 29 585
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Ей това е гугъл жокер.Най важните думи без отговорите.Браво на момчето.
Страхотен! Направи показно как се прави тази работа! Браво!

# 541
  • Велико Търново
Абсолютно!

deaf, а ти твърдеше, че било невъзможно. Даже "Н-Е-В-Ъ-З-М-О-Ж-Н-О"! Дано си осъзнал заблудата си.

# 542
  • Русе
Добър е този играч.
[/quote

Обаче не е чувал петрол да се добива в Каспийско море. Азербайджан?]

# 543
В последните предавания няколко човека ни показаха, че има как да се ползва гугъл по предназначение, стига въпросът да е подходящ и човекът отсреща да е подготвен.

# 544
Въпросите са много коварни. Днес и аз не знаех за игра на карти, беше един от първите въпроси.
Случайно знам за чая мате, у нас имаме такава кратунка, която дядо ми е донесъл от Аржентина, когато е бил на гости на брат си, трябва да е било преди около 60 години.

# 545
  • Велико Търново
Poni69, "Гледай си работата" ли? Странно ми звучи, че не я знаеш. Останала съм с впечатление, че сме на близка възраст, а ние доста играехме.

# 546
Точно "Гледай си работата" за пръв път я чувам. Ние играехме на Черен Петър и на война с карти за белот. Може би съм ти кака.

# 547
Толкова игри с карти има,нормално да не ги знаете всички.Ние с мъжа ми сме от двата края на България и често обсъждаме детски игри,които другия дори не е чувал.А сме близки набори.

# 548
Може и да е известна с друго име.

# 549
  • Велико Търново
Да, Черен Петър и на война също сме играли.
""Гледай си работата" пак се играеше с обикновени карти - като за бридж. Целта е да се съберат 4 еднакви карти (4 дами, 4 попа, 4 аса и т.н.) като победител е събралият най-много четворки. Картите се раздават на всички играчи и първият (не помня как се определяше) започва да иска съответните карти от другите. Ако този, от когото се иска, няма исканата карта, казва "Гледай си работата" и започва той да иска. Интересно е, защото трябва да се следи кой от кого какво е искал, успял ли е вече да събере дадените карти и т.н. Логично - не е игра за двама. Най-добре е да са четирима, но и трима или петима може. Повече от 5 пък вече пак става почти невъзможно.

лещичка, сега се сещам, че всъщност тази игра май я научихме от едни деца в Сандански. Така че - да, може би имаш право.

# 550
Сега се сетих, че преди няколко години играхме такава игра с детето на една приятелка, която ми го беше оставила за кратко отглеждане. Но детето беше доста малко и така и не ми разясни свестно правилата, оставих я да спечели. Тя хитруваше, разбира се.

# 551
Гледай си работата ми беше любима игра като малка Simple Smile като събереш 4 еднакви правиш "компот" Laughing

# 552
  • Велико Търново
Нямам повече спомени от това, което съм написала. Май ще трябва да питам сестра ми - тя може да се сети още неща. Със сигурност "компот" обаче не го свързвам с играта. Може по друг начин да сме му казвали.

# 553
Ами при нас като събереш 4 еднакви карти ги отделяш в компот, излизат от играта, и накрая искахме вече компотите докато един не събере всички карти. Предполагам има вариации на играта Grinning

# 554
И аз съм играла тази игра с деца от Северозападна България, които я знаеха.

Общи условия

Активация на акаунт