Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 6

• 29 517
  • 734
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
За мен въпросът за айвара не беше зададен коректно. Човекът знаеше и изкоментира, че се прави от пипер и съответно се насочи към други отговори. Да, ако беше разсъждавал, Билалов може би щеше да го насочи към чушките, но това не прави написаното правилно.

# 721
  • София
Много зле днес
ай как ме е яд за Огнян, тц тц тц, още ме държи

# 722
  • Димитровград
От девет кладенеца вода, че човекът не знае що е айвар.
Беше слаб участник, заключи 1000 лева.

# 723
  • Пловдив
Какво значение има какъв участник и колко заключил, коментирам въпроса...

# 724
Блекута, не ти разбирам възражението. Филолог, писател, поет и не знае, че чушки и пипер е едно и също?
Много несмел и муден беше. Но все пак в сравнение с човешката треньорка... водеше я с няколко обиколки 😉

И аз мисля, че въпросът за тиксото си беше съвсем ок. У нас лепящата прозрачна лена е прието да се нарича тиксо. Никой или почти никой не й казва скоч.

# 725
И аз мисля, че въпросът за тиксото си беше съвсем ок. У нас лепящата прозрачна лена е прието да се нарича тиксо. Никой или почти никой не й казва скоч.

Да я бяха сложили поне в кавички. Вероятно на хора, които не са имали професионално отношение към въпроса, име  все едно, обаче за човек, знаещ какво значат тези имена, нещата са откровено объркващи.

# 726
Съдейки по походката му и вдървената му лява ръка, мисля, че човекът е прекарал инсулт и не се е възстановил напълно. Това обяснява неясното му говорене, бавенето и т.н.
Много смело да участва в такова предаване. Радвам му се и му пожелавам бързо оздравяване.

# 727
Много зле днес
ай как ме е яд за Огнян, тц тц тц, още ме държи

Ето, да му се порадваш.

# 728
  • Велико Търново
И аз се вбесих от ситуацията.Имам някакви спомени,че Ники Кънчев е казвал какво е чул.Също няколко пъти е пускал въпрос за 50 и 100 хиляди,просто за удоволствието на зрителите,като участникът е изгорял преди това.
Така е. Само че и Ники Кънчев, и Михаил Билалов са само водещи. Правят, каквото им се каже и могат да си позволят, докъдето са им определили лимита. Не мисля, че трябва да се сравняват сезоните в различните телевизии. Дори и продуцентът да е един и същ, изключително силно зависи и от телевизията. Нека не забравяме, че докато форматът беше в БНТ, положението беше още по-зле, и то доста. А и не се знае колко наистина могат да си позволят същите тези продуценти с днешна дата.

# 729
  • софия
Аз пък съм съгласна с потребителя, който обясни за тиксото и скоча. Знаех, че това е отговора, но търсех другата дума, т.е. скоч. + че Билалов няколко пъти я насочи с въпроси за периода. Добре, че бързо отпадна, измъчи се 😁

# 730
  • Русе
За мен въпросът за айвара не беше зададен коректно. Човекът знаеше и изкоментира, че се прави от пипер и съответно се насочи към други отговори. Да, ако беше разсъждавал, Билалов може би щеше да го насочи към чушките, но това не прави написаното правилно.

Билалов го насочи достатъчно, като няколко пъти акцентира върху думата "хайвер" - "хайвер" е толкова близо до "айвар", че няма накъде повече. Какъв е този "доктор по литература", дето не може да направи връзка между две почти еднакви думи?!
Колкото до скоча и тиксото, преди време, когато за пръв път се появи и у нас тази лепяща лента, я наричахме "скоч", след това някак се наложи "тиксо". Как точно е нарекъл тази лента нейният изобретател, не знам.

# 731
Между хайвер и айвар както и да е, но май не направи връзка между пипер и чушки, а може и от притеснение да е било.

# 732
Колкото до скоча и тиксото, преди време, когато за пръв път се появи и у нас тази лепяща лента, я наричахме "скоч", след това някак се наложи "тиксо". Как точно е нарекъл тази лента нейният изобретател, не знам.

Всъщност "Скоч" е запазена марка на 3М. И значи "шотландски", точно като скоч уиски. А е наречена така, защото първата им лента била хартиена лента за очертаване при боядисване на коли (маскировъчна лента). И била намазана с лепило не изцяло, а само където е нужно. И като видял това някакъв казал "Брей, много шотландски сте го направили"  (разбирай големи сте икономайзери). И те се засмели и понеже харесали думичката си я запазили като бранд. Затова е и шотландското каре, което е част от имиджа на бранда (вижте първия ми пост със снимката).

# 733
И аз се сетих, че едно време казвахме "скоч" или скоч лепенка, но това не ми е говорило нищо като дете. Май имам някъде из нас лепенки със шотландско каре, може би са оригинални.

# 734
  • тук, на мястото си
НОВА  ТЕМА

https://www.bg-mamma.com/?topic=1416660.new#new

Общи условия

Активация на акаунт