Милано и Северна Италия - тема 14

• 46 305
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Имате ли някаква идея по колко дни на град ще отделите?
Кои места желаете да посетите?
Всичко може.
Първоначалната ми идея беше да имаме три нощувки в Торино, а останалите да бъдат в Милано, като последният или и предпоследният ден посветим на Бергамо. Впоследствие - като направих бърза справка в Booking и в Airbnb за ориентировъчна цена на нощувките (и се ужасих), силно се притеснявам дали въобще ще имаме възможност за допълнителни разходки, в случай че не открия по-бюджетен вариант за настаняване. Но, и към настоящия момент, нищо освен задължителните посещения в Политехниките в двата градане и обявените дати и часове за полетите - 27.09, 07:20ч - към Торино и 07.10, 19:45ч - от Бергамо, не е "измислено", а камо ли сигурно.
за Торино мога да препоръчам това местенце, ако ви е в бюджета. Собственикът е ...архитект, много услужлив, с перфектен английски:

http://www.torinomonamour.it/

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 16:19 от bibi

# 676
Биби,
има лични данни и данни на резервацията в това, кото си постнала.

# 677
Биби, благодаря! Simple Smile
Ще имам предвид предложението ти.

# 678
  • Milano
Преди малко казаха по новините, че ще отпаднат маските в транспорта от 01.10.22г...след 2,5г.🥳🥳🥳

# 679
Реджи,маските по улиците задължителни ли са?Доколкото разбирам от предишните постове -не.И къде в Италия освен в транспорта са задължителни?
И последно да попитам нови стачки на транспорта предвиждат ли се и кога?

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 09:14 от macapisa

# 680
  • Milano
По улиците - не. За момента са задължителни в транспорт, болници, амбулатории и т.н., но и там ще отпаднат, с изключение ако отиваш на свиждане.

За стачките - набързо, че отивам да гласувам.
Има линк на 1-ва стр.за подробности.
Евентуално кажи дати.
Общо:
- на 01.10 стачкуват нискотарифните - Раян, Изиджет, Волотея цял ден, Вуелинг - 4ч.;
- на 21.10 - стачка на авиодиспечерите от 08ч до 20ч;
- от 21ч.на 08.10. до 21ч на 09.10 влаковете на Тренорд (понеже е неделя няма гарантирани часове) плюс персонала на железниците в зона Милано, т.е. може да има проблем и с някои влакове на Трениталия.

Мики, разбира се че съм го гледала мача.🥳🥳🥳🥳

# 681
  • Варна
Давам отзиви за Itabus- дори не стигнахме до ползване на резервираното пътуване. Летяхме в четвъртък рано сутринта, а още в сряда получих ъпдейт със закъснение от един час. Това изобщо не ни устройваше и букирах наново с Flixbus. Сега разбирам защо има противоречиви мнения в мрежата. Да, цената е в пъти по-ниска, но, ако няма надежден график, не си струва. Този път бяхме само за концерт и нямахме възмжност да се съобразяваме с подобни закъснения.

# 682
Вероятно и нови гранични изисквания няма да има? Laughing или?
Че ми се яде пица нещо.

# 683
Благодаря,Реджи!

# 684
Реджи,маските по улиците задължителни ли са?Доколкото разбирам от предишните постове -не.И къде в Италия освен в транспорта са задължителни?
И последно да попитам нови стачки на транспорта предвиждат ли се и кога?
Вчера се върнахме от Бергамо и Милано. В автобусите и влаковете почти никой не е с маски. Навсякъде кашлят и кихат и на никого не му прави впечатление.
В самолета май само съпруга ми и още трима четирима да бяха с маски.

# 685
Здравейте, има ли  автобус  от летище Бергамо  директно до Стария град на Бергамо и вечер до колко часа пътуват? Пристигаме в 22:15 и се притеснявам дали ще успеем да се придвижи с автобус до Стария град.

# 686
  • София
Автобус номер 1, но не знам до колко часа е. Спирката е в дясно, излизайки от летището.

# 687
Здравейте, има ли  автобус  от летище Бергамо  директно до Стария град на Бергамо и вечер до колко часа пътуват? Пристигаме в 22:15 и се притеснявам дали ще успеем да се придвижи с автобус до Стария град.
22.41, после в 23.08 часа
23.38 e последния автобус от летището

# 688
Евентуално кажи дати.
Общо:
- на 01.10 стачкуват нискотарифните - Раян, Изиджет, Волотея цял ден, Вуелинг - 4ч.;
- от 21ч.на 08.10. до 21ч на 09.10 влаковете на Тренорд (понеже е неделя няма гарантирани часове) плюс персонала на железниците в зона Милано, т.е. може да има проблем и с някои влакове на Трениталия.

Може ли да ми кажете, тъй като на 21 октомври имаме полет с Уизеър, за какво да се подготвим щом има стачка на авиодиспечерите??? Благодаря предварително за разяснението.

# 689

Евентуално кажи дати.
Общо:

Може ли да ми кажете, тъй като на 21 октомври имаме полет с Уизеър, за какво да се подготвим щом има стачка на авиодиспечерите??? Благодаря предварително за разяснението.

Общи условия

Активация на акаунт