Шоколадова торта с рула - стъпка по стъпка!

  • 317 250
  • 1 104
  •   1
Отговори
# 630
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 131
bimbaaa, виж ТУК. Още в първия пост има доста глазури.

Много полезна тема  Hug

# 631
  • Мнения: 327
Момичета,много моля за помощ!За първи път ползвам желатин и нищо не излезе от тортичката CryИзчетох всички инструкции и не виждам къде греша  #Cussing out.Използвах обикновен български-10г.Ратворих го за половин час в 100мл. студена вода и стана една такава жлтеникава течност като боза.После на водна баня стана бистра течност.Изчаках да се охлади и добавих към крема.От вчера го чакам да стегне ама днеска вече разбрах,че няма надежда.Купила съм продукти за втори опит, ама не смея да я почна Sad

# 632
  • Мнения: 5 001
Купи си желатин да д-р Йоткер  Peace Peace Peace
Разстваряш си пакетчето в кафена чашка с малко водичка,колкото да набъбне,после го слагаш в съд с гореща вода и бъркаш да стане като сиропче.Веднага(нищо не чакаш да изстива) го прибавяш в крема бъркайки.После си нареждаш крема в тортата....Няма начин да сбъркаш  Peace Peace Peace


П.П. Тънкостта при желатина е,че не трябва да завира,защото тогава не се желира....

# 633
  • Мнения: 327
Благодаря за бързия отговор!Ще робвам с Йоткера+
Само да уточня-горещия желатин го слагам в студения крем ли?Веднага ли се вижда как се сгъстявя,(като при кремчетата ли,)или се чака?
Желатина не ми е завирал,само водата от водната баня-или и тя не трябва да завира?
Извини ме,че изпадам в такива детайли,амасъм профан Tiredв тая област.
Почвам да изпадам в паника-днес имам двама рожденици и никаква торта, смятах да правя две Mr. Green Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 11:25 от ШРЕКОВИЦА

# 634
  • Мнения: 5 001
Изсипвам пакетчето в една кафена чашка.
Наливам малко водичка(около половината чашка) за да набъбне.Разбърквам.
В една купа слагам вряща вода и потапям чашката.Бъркам.Като поизстине водата пак наливам вряща вода.
Забележи,че купата ми не е на котлона! Правя това точно ,за да съм сигурна,че няма да го пресека желатина....

Послепенно желатина започва да се разстопява и течността в чашката става като захарен сироп(все едно)....

Изваждам чашката и веднага прибавям течността в крема.Хубаво го разбърквам и слагам половината в купата,където е наредено рулото за тортата,слагам кръгчетата банан,отгоре останалия крем,нареждам бисквитите(които се явяват дъно на тората слд като се обърне после).Завиам с фолио и пъхам в хладилника.

Желатина стяга след няколко часа в хладилника.Не е веднага!


П.П. Хич не се притеснявай,че питаш....То с питане човек се учи....Няма как да стане иначе...Нали сме тук,за да си помагаме Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 11:28 от TheNMaster

# 635
  • Мнения: 327
След тези обяснения,ще се отчая от себе си,ако не се справя!!Благодаря!!!!

# 636
  • Мнения: 5 001
След тези обяснения,ще се отчая от себе си,ако не се справя!!Благодаря!!!!
НЯМА да сбъркаш! Ще стане!  Peace Peace Peace

Само не бързай да вадиш тортата от хладилника  Laughing Laughing
Изчакай си да минат няколко часа,за да се стегне крема....Издъж на желанието "да провериш"... Joy Joy Joy

# 637
  • София
  • Мнения: 618
Аз разтапям желатина на микровълновата за няколко секунди и ползвам български, винаги се получав. За по сигурно сложи 2 желатина ако искаш, въпреки че и самия шоколад стяга Peace
И е добре да се прибавя към крема леко охладен.Затова си направи първо желатина и след това започвай с подготовката на крема и реденето

# 638
  • Мнения: 48
Здравейте дами! Прочетох всички страници и съм във възторг от творенията ви!
Сега да споделя и моя опит с тази превъзходна торта... Направих я за Димитровден, че си имам татко именник. Той обаче не може да яде шоколад, че пие хомеопатични лекарства, и за това сътворих следното:

3 рула карамел /без шоколад отгоре/
1 л. прясно мяко
2 бр пудинг на Др. Йоткер - карамел
6 суп. лъжици захар за пудинга и още 6 за направа на карамел
Няколко бисквити Закуска - за блат
2 желатина

Разликата е само в крема - правя си пудинга както е по рецептата на пликчето /двойна доза/ и докато е още топъл в него слагам разтворения желатин /2 бр/.
Предварително си приготвям карамелизирана захар и я изливам върху домакинско холио и като изстине я начупвам на малки карамелени парченца, които изсипвам върху крема. После нареждам бисквитите закуска, които потапям в малко карамелен сироп /в съда е който правя карамела изливам малко вода и да кипне/. Престоя около 24 часа в хладилника и стегна перфектно.

Стана невероятно вкусна и много лека. За жалост нямам снимки  Sad За последните две парченца едва несе сбихме  Laughing

Благодарности на всички дами за идеите и рецептите  smile3525

# 639
  • Мнения: 3 050
Направих тортата   food002 и сега е в хладилника, използвах 2 рула (ягодови), сладко -домашно, от грозде, сметана на Данон, бисквитките, желатин на д-р Йоткер и малко сироп. С желатина работя за 1-ви път, но мисля че се справих (все пак четох всички страници на темата), но дали ще стане хубава тортата ще се разбере утре.  Peace

# 640
  • Мнения: 4 447
Тази торта е безспорен хит!  Grinning
52099 преглеждания на темата! Crazy

Лео, ти си върха!  Heart Eyes Peace

# 641
  • Мнения: 3 050
Ето и резултата   bouquet
и още снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=299343&pid=8644673

Лео благодаря ти  Hug
На вкус беше чудна  Heart Eyes и всички я харесаха. Успях да се справя с направата, но с украсата не чак толкова добре  Rolling Eyes

# 642
  • Кьолн
  • Мнения: 1 220
Да тортата е страхотна. Правих я преди година точно и много я харесват в къщи. Благодаря на Лео за обясненията получи ми се страхотна от първия път.

# 643
  • Мнения: 90
Много ми хареса тортата.

# 644
  • Cофия
  • Мнения: 1 216
Смятам утре да опитам да я направя  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт