Шоколадова торта с рула - стъпка по стъпка!

• 318 031
  • 1 104
  •   1
Отговори
# 945
едно мааааааааааааалко отклонение, а някои пробвал ли е да желира с един продукт, който се казва японски желатин...аз понеже имам много проблеми със желирането на тая торта
Откъде си го купила този японски желатин? За пръв път чувам такова нещо...  newsm78 да не е някакъв рибен продукт  Joy

# 946
Сега направих тортичката.В момента е в хладилника.Изглежда апетитно   chef

# 947
И моята е в хладилника!Сложих и втори крем "Тирамису" на д-р Йоткер със сметана от ягоди и замразени ягоди!Сега започнах да се чудя обаче дали кремът няма да стане воден от тях,но се застраховах и сложих 3 желатина.Купата ми е по-голяма и рулата и те бяха 3.Ще ви пиша за резултата по-късно!

# 948
едно мааааааааааааалко отклонение, а някои пробвал ли е да желира с един продукт, който се казва японски желатин...аз понеже имам много проблеми със желирането на тая торта
Откъде си го купила този японски желатин? За пръв път чувам такова нещо...  newsm78 да не е някакъв рибен продукт  Joy
от Метро, казва се Кантен от доло пише Агар-агар?? newsm78..отзад пише наричан още японски желатин или агар.....мисля да го сложа в тая торта пък ще докладвам...ето една статия:
http://www.bonapeti.bg/index.php?product=7&art_id=12

# 949
  • София/Сливен
Това е продукт от водорасли. Агар се използва и в лабораториите като хранителна среда за посявките на бактерии (поне докато бях студентка, нищо чудно да са измислили нещо друго, все пак това са 18-20 години)

# 950
  • TX
М е г и , където те засека винаги ще казвам, че си вълшебница в кухнята   bouquet

# 951
дали  ще се получи ако я залея с шоколад?

# 952
дали  ще се получи ако я залея с шоколад?

ако въпроса ти е , след като я обърнеш дали ще е добре да я залееш newsm10 ще стане бижутерско даже

# 953
Да, агар-агар се ползва като желатин от веганите. Има и други водорасли, които се ползват с тази цел.

# 954
Да, агар-агар се ползва като желатин от веганите. Има и други водорасли, които се ползват с тази цел.
ами аз не съм веган, но ми хареса много тоя желатин...е не успях да го употребя правилно, но в мен е грешката...желатина е доста по-приятен на вкус и се разтваря лесно...но описанието е недостатъчно и неточно на опаковката с 30 секундно загряване нямаше ефект, май трябва акто др. да се разтваря Peace

# 955
Днес направих тортата и сега е в хладилника, но обърках нещо. Разтворих  едно пакетче желатин в кафена чашка хладка вода, разбърках хубаво и после веднага го изсипах в сместа от заквасена сметана и шоколад, без да го правя на водна баня Crazy Ужас, сигурно изобщо няма да стегне. Ами така е, като не чета внимателно. Преди да сложа желатина, опитах сместа и ми се стори кисела от сметаната, чудя се няма ли да стане със сладкарска сметана?

# 956
Днес направих тортата и сега е в хладилника, но обърках нещо. Разтворих само едно пакетче желатин в кафена чашка хладка вода, разбърках хубаво и после веднага го изсипах в сместа от заквасена сметана и шоколад  Crazy Ужас, сигурно изобщо няма да стегне. Ами така е, като не чета внимателно. Преди да сложа желатина, опитах сместа и ми се стори кисела от сметаната, чудя се няма ли да стане със сладкарска сметана?

Gia Marie Carangi , дано ти се е разтворил желатинът, обикновено това става на водна баня, а преди това се накисва в малко студена вода да набухне. Трябва да стане гладка смес, да не стои на зрънца. Но ти ще видиш какъв е резултата. Ако ти е кисела сместа, може да добавиш захар, а може да използвамш и сладкарска сметана, не пречи, аз лично предпочитам да я правя със заквасена точно заради леката киселинка, по-свежо ми е така. Peace

# 957
labrex, честно да си призная не се разтвори, ама като за първи път не очаквам чудеса. Следващия път ще използвам сладкарска сметана, че в нашето семейство има човек който не понася нищо кисело.

# 958
  • Кукуландия
Здравейте!

Отдавна точа лиги по тази торта и най-накрая и дойде времето.  Grinning Малко глупав е въпроса, но се чудех дали ще има проблем, ако престои около 24 часа в хладилника? Мисля да я сложа в найлонова чантичка, за да не поеме от ароматите в хладилника  newsm78

# 959
Може, аз като я обърна и направя глазурата, я покривам с една по-голяма купа, може и в кутия за торта, не е проблем, издържа по една седмица, но обикновено не се задържа толкова дълго  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт