Шоколадова торта с рула - стъпка по стъпка!

• 317 205
  • 1 104
  •   1
Отговори
# 195
  • у дома
Извинявай но можеш ли да ми кажеш как направи украсата моя син е голям фен на Мечо Пух и много би се зарадвал

# 196
  • София
 И моя милост се престраши да я направи Crazy
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3930158
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3930160
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=170946&photo=11
Ама нали все нещо ми малее,сложих три рула ,ама не увеличих клема....та станаха малко суги най-горните рула....
Сложих и повечко шоколад,два реда банани с ред бисквити по средата....Много е вкусна ,ама и МНОООГО сладка защото и с шоколадов топинг я украсиж.Абе откъм сладост е перфектна
За другия път ще знам-с повече крем ще ми допадне повече....
Благодаря Лео,много лесно се справих.Това е втория сладкиш ,направен от тук.Първия беше карамеления,от втория опит стана,а с тортата,като изчетох цялата тема Crazy- справих се от раз Peace

Последна редакция: нд, 02 дек 2007, 17:40 от vnd

# 197
Извинявай но можеш ли да ми кажеш как направи украсата моя син е голям фен на Мечо Пух и много би се зарадвал
Това са готови близалки от Пикадили -мисля,че бяха испански.Има ги с различни герои на Дисни.Само ги забучих отгоре.И моя син е фен на Мечо Пух Party

# 198
Шоколадова торта с рула - нова форма:

разрязана
Популярната версия  за торта с рула , но изпълнена в съд с правоъгълно сечение.
Бананът е добро допълнение към крем ганаш /както е в рецептата/
Покритието - марципан "Варна', за допълнително подслаждане.  Hug
Leo,
благодаря ти
smile3525

Последна редакция: нд, 22 юли 2007, 16:13 от ddoychinova

# 199
ddoychinova направо е страхотна  bouquet  bouquet супер идея и за друга форма + банан  Hug

newsm74 newsm74 newsm74

# 200
ddoychinova направо е страхотна  bouquet  bouquet супер идея и за друга форма + банан  Hug

newsm74 newsm74 newsm74

Подкрепям. Peace

# 201
Аууууууу, страхотно изглежда!!!
Аз дано се реша да я направя!
искам да питам - отгоре искам да я покрия с крема на Лео само че с бял щоколад, дали ще е добре и ако използвам течна сметана мога ли вътре да прибавя шокалад или немогат да се смесват?

# 202
  • София/Сливен
Може да стане разбира се. Погледни по-напред - моята футболна топка е с течна сметана. Разбих хубаво сметаната на твърд крем, после сложих течния шоколад и накрая желатина. Малко е по-светъл крема, защото използвах 1 литър сметана и 1 кофичка (400 гр) течен шоколад.

Може и така: течната сметана да я загрееш малко, слагаш настъргания шоколад да се разтопи, охлаждаш няколко часа, после разбиваш на крем и продължаваш със желатина.

# 203
L е о, Синеоч, contesa ,
Благодаря ви много   bouquet - идеята й е в разнообразието  Hug
contesa , напълно подкрепям Меги и аз съм я правила с течна сметана /тази е със заквасена/ и я харесахме.

# 204
  • София
Хайде и аз да се запиша в тази темичка - напарвих тортата и сега е в хладилника, после ще докладвам какво е станало. Вместо банани обаче сложих боровинки и крема го направих плодов, а не шоколадов, иначе рулата са си шоколадови.  Simple Smile

# 205
  • София /Абсурдистан
И аз се записвам, нямате милост и това си е  Mr. Green

# 206
Аз да докладвам : направих я и я ометохме преди да се усетя да я снимам  Mr. Green
Направих я обаче със сладолед  - използвах две рула - едно плодово и едно шоколадово, вместо крем сладолед на прах разбит с мляко  и прибавих желатина, по средата сложих бискити напоени с мляко, същите използвах и за дъно, намазах и отгоре, като обърнах със сладолед  Hug Много сполучливо, но имах проблем с отлепването - другият път ще сложа фолио, а и с желатина не сполучих много - къто го изсипах в сладоледа, к`во бърках, какво не незнам, ама повечето желатин остана на дъното и го нанесох отгоре на тортата
Ще пробвам и със сметаната   bouquet

# 207
Здравейте и от мен!
Аз направо луднах по тази рецепта, а и нашто тати е маниак на тема шоколад и мисля, че ще му хареса  Laughing. Това е рецепта точно като за мен, бърза и не толкова трудна /надявам се, защото не ми се случва често да се изявавам в кухнята:oops:/ Обаче имам няколко въпросчета  Embarassed
Може ли да се сложат вместо бисквитите пак рула или няма да стане  newsm78
Решила съм и да сложа и фолио в съда, че каквато съм каръчка, а и вързана в ръцете сто на сто ще ми се залепи  ooooh! та въпроса ми е от това прозрачното фолио ли е, което е за съхранение на продуктите или от това алуминиевото за готвене - извинявайте за тъпия въпрос, сигурно ще ми се смеете, но в началото като прочетох се сетих първо за алуминеивото, но май не е то  Embarassed Embarassed Embarassed

Влюбена съм и в тези чаршафи които правите, но тях със сигурност няма да ги пробвам - изглежда ми наистина трудно и непостижимо за моите възможности  Embarassed - ще се наслаждавам на вашите красоти

# 208
vst_80,аз съм слагала и рула по средата и май стана по-хубава отколкото с бисквити.А за фолиото-прозрачното,което е за съхранение.

# 209
rodito благодаря много за бързата реакция  smile3525

Общи условия

Активация на акаунт