Шоколадова торта с рула - стъпка по стъпка!

  • 317 207
  • 1 104
  •   1
Отговори
# 210
  • постоянно
  • Мнения: 7 166
Леле момичета вие сте  като вълшебници - направо ме изумихте.Предстои ми  да правя сладкиши/торти за  едно благотворително мероприятие тук в селото  и  тази торта  ще е номер едно в листа ми Hug
Не съм много на Ти с десертите, ако се запъна някъде ще викам за ПОМОЩ #Crazy
Току виж съм впечатлила Англичаните и ме запомнят със сладкишите  от бг-мама хахахаха  hahaha
Вили

# 211
  • Мнения: 743
Мили мами УСПЯХ, УСПЯХХХХХХХ!  newsm44 newsm44 newsm44
На външен вид може и да не е перфектна, но пък стана многоооооо вкусна!!!
Лео, благодаря за прекрасната рецепта   bouquet

Ето я 

# 212
  • Мнения: 349
vst_80 ,
Поздравления - справила си се чудесно newsm10

# 213
  • София
  • Мнения: 462
Здравейте! Simple Smile
Отдавна и се каня на тази торта,днес мисля да я направя вече (имам рожден ден  Flutter )
Искам да попитам момичетата,които са я украсявали с едни такива глазури от горе...как се правят те?

# 214
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 411
Може с шоколад да я залееш.

# 215
  • София
  • Мнения: 462
Може с шоколад да я залееш.
Какъв шоколад? Течен,разтопен...специален някакъв?

# 216
  • Русе
  • Мнения: 1 155
Аз цялата я залях с шоколадова глазура (шоколад, масло, какао и малко вода - ако не я намериш ще ти дам точни пропорции) и отгоре направих като паяжина от ледена глазура (пудра захар, масло и прясно мляко).

Ето http://www.siena.snimka.bg/album.php?album_id=82490&photo=19

# 217
  • София
  • Мнения: 462
Красота Simple Smile отивам да пазарувам и ще започвам Simple Smile
Ще те помоля за шок. глазура,ледената я знам къде е Simple Smile
И да ми обясниш как я посипа с бялата?И дали да е студена като я заливаш?
Много благодаря предварително  Grinning

# 218
  • Русе
  • Мнения: 1 155
За шоколадовата глазура

1 шоколад
6 с.л. какао
1/2 пак. масло
7-8 с.л. вода
6 с.л. пудра захар (пресята)

Водата и маслото се кипват, прибавя се пудрата захар, какаото и накрая шоколадът на парченца.

Тази глазура я заливаш, докато е гореща. Аз мисля, че с голяма лъжица или черпак поливах... не си спомням, но не се старах да покрие идеално и гладко. Отгоре като нашариш с бялата става ОК. Оставяш малко да стегне и после слагаш ледената.
И да ми обясниш как я посипа с бялата?И дали да е студена като я заливаш?

Тя си е студена ледената.  Напълних една найлонова кесийка, отрязах й ъгълчето и църках отгоре както дойде. Първо опитай някъде на друго място. Рецептата е за достатъчно количество, така че пробвай първо. Нея лесно можеш и отстрани да я слагаш, защото е по-гъста и по-малко се разтича.
Успех!   Peace

# 219
  • София
  • Мнения: 462
Тъййй...пак въпрос Simple Smile
А маслото половин пакет...ама половин пакет от колко грама?  Rolling Eyes

# 220
  • Русе
  • Мнения: 1 155
Амииииии.... мисля от малките (125 гр ли бяха) половинка   newsm78

Не ми звучи добре да е половин от големите   newsm78

-----


ох дано някой се включи да каже. По мои спомени е от малък пакет половинка  Rolling Eyes

# 221
  • София
  • Мнения: 462
Ухх, момичета, не знам каква я свърших Sad Смесих сметаната и шоколада, разтворих желатина както си трябва и го изсипах вътре...
ама много рядко стана ...като шоколадова супа Sad
 На вас така ли ви се получава?
Да го сипвам ли в/у рулата или...  33uu
 
Едит: леле какво съм направила....сега се зачетох в темата за желатина...пише да се разтваря в половин чашка кафе...аз в половин литър го джурнах...лелелеле  Confused

# 222
  • Мнения: 22 867
Ухх, момичета, не знам каква я свърших Sad Смесих сметаната и шоколада, разтворих желатина както си трябва и го изсипах вътре...
ама много рядко стана ...като шоколадова супа Sad
 На вас така ли ви се получава?
Да го сипвам ли в/у рулата или...  33uu
 

Дано си сложила колкото трябва желатин. Изчакай ако искаш малко, поразбърквай шоколадовата супа от време на време и като усетиш, че започва да се стяга, я изсипвай. Всъщност нищо не пречи и веднага да я изсипеш, тя ще се стегне в хладилника. Пак напомням - дано желатинът е колкото трябва и дай боже той да не те подведе.

# 223
  • София
  • Мнения: 462
Лабрекс...цял желатин сложих на Йоткер...ама в половин литър вода...пък имам подозрения че в доста по малко е трябвало...

# 224
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Лабрекс...цял желатин сложих на Йоткер...ама в половин литър вода...пък имам подозрения че в доста по малко е трябвало...
Ооо, водата ти е много. Аз разтварям в половин кафена чашка и директно добавям към крема.

Общи условия

Активация на акаунт