Шоколадова торта с рула - стъпка по стъпка!

  • 317 211
  • 1 104
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 22 867
Лабрекс...цял желатин сложих на Йоткер...ама в половин литър вода...пук имам подозрения че в доста по малко е трябвало...

Много ти е водата. Като сложиш желатинът в чашка чаена да набъбва, му доливаш водичка някъде до средата на чашката или малко повече, но половин литър е много, затова ти се е разредило. Ами сложи още желатин, то няма да се стегне бързо, имаш време да го разтвориш и приготвиш.

# 226
  • Мнения: 7 472
Освен да добавиш още едно пакетче желатин , не виждам какво друго да направиш  Thinking

# 227
  • Русе
  • Мнения: 1 155
Тъкмо пишех, че щом си сложила половин литър, най-вероятно желатина е Др. Йоткер. На техните опаковки пише така. Не знам дали ще стане нещо... Ще стегне, той е хубав желатин, но вкуса не знам какъв ще е. Аз бих използвала по-малко от сместа, а вместо това да компенсирам с парченца от рулото вътре в самата торта, някакви плодове, бисквити или нещо такова... За да не се налага да изсипваш цялата "супа" ( Laughing) вътре...  newsm78

Друго в момента не се сещам. Детето като спре да пее "баааааууу-бааааууууу" покрай мен, може и да се съсредоточа повече  ooooh!

# 228
  • София
  • Мнения: 462
Директно в крема ли да слагам желатина или пак да разтвавям ?

# 229
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Директно в крема ли да слагам желатина или пак да разтвавям ?
E, разбира се, че ще го разтвориш, но в много малко вода.

# 230
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 508
Може ли да напишете от къде в София си купувате желатин на д-р Йоткер? Аз търсих на много места и няма.

# 231
  • Мнения: 22 867
Може ли да напишете от къде в София си купувате желатин на д-р Йоткер? Аз търсих на много места и няма.

В Била го има, а сигурно и на други места.

# 232
  • София
  • Мнения: 462
Може ли да напишете от къде в София си купувате желатин на д-р Йоткер? Аз търсих на много места и няма.
Фантастико,Билла.
  
 Подозирам че няма да я бъде тази торта в мое изпълнение...разтворих още един желатин /сега разбирам какво имат предвид с този набъбващ желатин/ в 100 мл вода най много, джурнах го в тортата...ама те рулата от дъното започнаха да плуват..и аз ги нагласих пак на дъното и я сложих в хладилника.Ако стане чудо, ще вземе да излезе нещо като торта Simple Smile

 п.с. Отивам да пиша в темата за кулинарните гафове...отново   chef

# 233
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
п.с. Отивам да пиша в темата за кулинарните гафове...отново   chef

Споко Peace!
Ако не друго, то поне със сигурност ще е вкусно Grinning!

# 234
  • под тепетата
  • Мнения: 11 170
Ето я и в тази тема,но този път я украсих подобаващо.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=213396.60

# 235
  • Мнения: 52
Здравейте момичета!Най-после и аз реших да направя тортата с рула.Имам обаче един въпрос и искрено се надявам да ми помогнете.Купих за тортата крем на прах,който се разбива със сварено,но студено  прясно мляко.Ако е от значение ето и пропорциите - сухата смес е 140гр,към нея се добавя 300мл студено мляко.Кремът не се вари.На указанието пише,че се оставя за 1-2часа в хладилник да се стегне и е готов за мазане на блатовете на тортата.Аз мисля да не го оставям в хладилника да се стяга,а да прибавя към него поизстиналия разтворен желатин и сместа да изсипя върху рулата в купата.Въпросът ми е-ще се получи ли тортата,тъй като кремът ми ще е леко студен,а желатинът леко поизстнал?Слага ли се желатин в студена смес?
Стана малко дълго,извинете ме.Исках да съм изчерпателна,за да ме разберете точно и посъветвате.Чакам отговори.Благодаря предварително!!!

# 236
  • Мнения: 22 867
.Въпросът ми е-ще се получи ли тортата,тъй като кремът ми ще е леко студен,а желатинът леко поизстнал?Слага ли се желатин в студена смес?

Лошо става ако сложиш горещ желатин в студена смес, пресича се и става на парцали. В твоя случай не би трябвало да има проблем.

# 237
  • Мнения: 2 144
kate787 веднъж направих нещо подобно, но с кисело мляко и сметана. Бяха студени - извадих ги от хладилника и като им добавих захар бухнах вътре и поизстиналият желатин. Имай на предвид, че ми се желира много бързо сместа. Едвам успях да наредя рулата в купата и да ги "залея" със сместа. "Залея" е силно казано, защото почти ми се беше желирала сместа. Та това ми беше първият опит с тази торта. Но вече си знам : първо си нареждам рулата и после бъркам сместа. Но гледам млякото ми да е на стайна температура.
С това не искам да ти кажа, че няма да ти се получи тортата по начина по който си я замислила. Просто те предупреждавам, че се желира по-бързо!  Grinning

# 238
  • София
  • Мнения: 462
Да се отчета аз каква я свърших вчера с тортата..
На вид никаква я няма,те рулата се разплуваха в желатиновата супа,но крема като стегна и зае формата на купата Simple Smile
Иначе на вкус не е лоша...но съм сигурна че няма нищо общо с оригинала .
Тези дни пак ще пробвам с новите инструкции Simple Smile
Благодаря на всички за помощта   bouquet

# 239
  • София
  • Мнения: 282
Най-накрая и аз стигнах до тази торта! Стана супер и много благодаря за прекрасната рецепта. Ето го резултата:

Общи условия

Активация на акаунт