Шоколадова торта с рула - стъпка по стъпка!

  • 317 214
  • 1 104
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  • Мнения: 596
Стъпка по стъпка, и аз направих тортата!!! Много ефектна и вкусна!
Благодаря на майсторката за рецептата!   bouquet  bouquet

# 241
  • Мнения: 2 887
И аз правих тортата, но понеже досега не съм ползвала желатин имам няколко въпроса.
Като се разтвори на водна баня става горещ, колко трябва да изчакам преди да го добавя към крема? Освен това стана като парфе чак на другия ден, преди това беше като гъст крем, дали нещо съм сгрешила? разтворих го в 50 гр вода и го добавих към крем със стайна температура...

Само да добавя че използвах два вида рула и със кайсиевото вкуса беше по-хубав отколкото със шоколадовото.

# 242
  • Мнения: 2 144
И аз правих тортата, но понеже досега не съм ползвала желатин имам няколко въпроса.
Като се разтвори на водна баня става горещ, колко трябва да изчакам преди да го добавя към крема? Освен това стана като парфе чак на другия ден, преди това беше като гъст крем, дали нещо съм сгрешила? разтворих го в 50 гр вода и го добавих към крем със стайна температура...

Само да добавя че използвах два вида рула и със кайсиевото вкуса беше по-хубав отколкото със шоколадовото.

Изчакваш да се поохлади малко Peace и смесваш с крема! И на мен ми се сгъстява след 5-6 часа! Всъщност не съм засичала по часовник newsm78 , но аз правя тортата сутринта и за вечеря вече е   love001 готова! Какъв желатин ползваш? Аз на Йоткер, ....слагам го в няколко лъжици вода и след като набъбне го разтварям на водна баня. Едно пакетче мисля, че беше за една кофичка кис. мляко или по-точно 400мл. течност /на пакетчето пише/ Но от указанията там, аз спазвам само милилитрите. Както и ти обясних вече, първоначално го изсипвам в мъничка тенджерка само с няколко лъжици вода!
Ох... дали го обясних ясно!?  Thinking

# 243
  • Мнения: 2 887
Разбрах си грешката - аз го сипах във водата и директно на водна баня, не изчаках да набъбне....все пак се получи.

# 244
  • София
  • Мнения: 4 148
Реших отново да я направя ,но този път да я украся с марципан Варна,както ми помогна с рецептата ddoychinovaСлучая е рожденния ден на майка ми и реших да я изненадам.
Купих си 2коф. сметана,степче Манго за оранжев цвят,дебели банани Crazy и вместо рула- кафяви блатове за кекс.Специално си потърсих и формичка като на тортата на ddoychinova -ето тази: http://images18.snimka.bg/003503814.jpg
 и започнах.
Оформянето и подготовкато на тортата стана супер/ама нали вече я бях правила/,но с марципата.УЖАС-първо май не го изчаках хубаво да изстине и сложип пудрата захар-пое 1кг. Shocked и пак лепнеше,второ докато спретна розичките-направо ми се плачеше.Накрая с покриването-така и не можах да отлепя чаршафа от ноилона и...вече исках да я хвърлям от 6-я етаж Cry.Реших- ще намажа марципана с нош като маслен крем- страшно лесно стана,ама като почна да се стича по страните онова ми ти чудо. Tired-отчаях се,но накрая спретнах ето това: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=170946&photo=12
Ужасна торта се получи но знам че отвътре ще е страхотна-не съм я рязала ,че я занесох на майка/тя много се зарадва/, нещо такова е ,но с оранжев крем: http://images18.snimka.bg/003503815.jpg
това е моята история- май с марципановото покритие не се спогодихме и занапред ще се откажа Stop- защо ли се занимавам,като и без него тортата си е супер
 Hug
Редактирам си поста:
Тортата се оказа невероятно вкусна и много се хареса на гостите ,въпреки моето притеснение
Ето и снимка на разреза:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=170946&photo=13
Вече съм по-спокойна- поне ставаше за ядене....

Последна редакция: вт, 11 сеп 2007, 13:51 от vnd

# 245
  • Мнения: 337
vnd големи премеждия си имала  Peace

тортичката ти е красива и така  Hug аз като ви гледам какви шедъоври правите и направо се отчайвам.
Аз не бих могла дори като теб да я окрася, а ти наричаш това провал Simple Smile

А на вкус тази торта става просто страхотна както и да импровизираш  Peace

# 246
  • Мнения: 349
vnd ,
Първо да те поздравя с празника, и да ти пожелая още дълги години да радваш майка ти с твои торти!
Тортата ти има чудесен вид / за вкуса е ясно - Leo заслужава благодарности  bouquet/, но съжалявам за премеждията и че не си успяла да осъществиш твоите намерения. Да лепне при 1 кг захар - предполагам тестото ти е било топло, като е стопило захарта. Sad
А за обясненията - използвам това много хубаво обяснение на Меги, за което всеки път й благодаря  bouquet
За покритието - НЕ се отказвай, ти си талантлива и ще се справиш.

# 247
  • Мнения: 3 153
Леле, момичета.......май окепазих тортата! Никога не съм ползвала желатин и сега не дочетох темата, а направо го прибавих към крема, както си беше на гранули.................Дали ще стане нещо въобще от тая торта, като съм пропуснала водната баня и реално не е бил разтворен до течност ooooh! ooooh!

# 248
  • Мнения: 2 144
Май няма да ти се желира, но ако все още не си го изляла в купата, сложи друг /вече разтворен/. Ако ли вече купата ти е в хладилника, то тогава приготвяй лъжиците  Crazy

# 249
  • Мнения: 3 153
Ужас.........много съм зле ooooh! Blush

# 250
  • Мнения: 7 472
Ужас.........много съм зле ooooh! Blush

Забъркай бързо още един желатин, ако не е късно http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108793.msg1960207#msg1960207

# 251
  • Мнения: 3 153
Ужас.........много съм зле ooooh! Blush

Забъркай бързо още един желатин, ако не е късно http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108793.msg1960207#msg1960207
Късно........... седнах да дочета темата, след като прибрах купата в хладилника.... ooooh! Здраве да е....да са живи и здрави "100 грама сладки" до нас.......явно от там ще купувам.....А така й се гласях на тая торта Rolling Eyes

# 252
  • Мнения: 22 867
Но неразтвореният желатин ще се усеща на зрънца. Ако можеш да изсипеш крема и да го загрееш леко до разтваряне на желатина, който е в него, ще се оправи. Най-добре на водна баня с леко разбъркване. А за по-сигурно може и още един да сложиш, вече разтворен както трябва, ще стане по-твърда сместта. Спокойно, поправимо е.

# 253
  • Мнения: 247
Стъпка по стъпка, и аз направих тортата!!! Много ефектна и вкусна!
Благодаря на майсторката за рецептата!   bouquet  bouquet
И аз благодаря  bouquet,за тези които не могат да се справят с желатина мога да споделя и моя скромен опит.Тъй като тук трудно се намира желатин аз направих тази торта с крема на друга торта пак от този форум-торта с кисело мляко...получи се доста добър вкус.А веднъж я правих и с готов пудинг, но сипах по-малко мляко от указаното на пакетчето.за да стане по-гъст...съседките останаха очаровани и до края се чудеха как така съм налепила кръгчетата върху тортата Simple Smile Grinning Laughing

# 254
  • Мнения: 3 153
Тортата видимо стегна, но ще я оставя още поне час в хладилника (вече 3 часа е там). Дори да е на топчета желатинът ми е по-важно да стегне, че малкият има РД днес и му обещах аз да направя този път тортата...... Поръчала съм и много красиви захарни животинки за отгоре и би било ужасно да не ми се получат нещата...... Cry

Общи условия

Активация на акаунт