Тема 10- Февруарски мами 2022 г. 🌸

• 34 830
  • 433
  •   1
Отговори
# 255
На мен при приема ми направиха тест за упойки..

# 256
Здравейте момичета,
Първо честито на всички вече родили мами! Бъдете здрави и благословени и вие и вашите бебета!

Термина ми е 06.03., но отначалото съм си с вас.
Днес доктора ми определи дата за секцио 04.03.
Малко ме притеснява, че бебчето вече не наддава... Миналата седмица беше 3539 гр., а днес го измериха 3593 гр.
В момента съм в 38+1 г.с.
Отначало вървеше 2 седмици напред.
Нормално ли е според вас?

Преди 4.03 няма ли да те преглежда АГ, щом има изоставане е редно да следят води, плацента, пъпна връв. При някой мами има забавяне и тогава се стига до спешно секцио по - рано, но ги наблюдават доста стриктно.

# 257
Аз сега се сетих да попитам вече родилите - на някоя правиха ли й тест за упойки? На последните тонове в МД реших да мина през спешното да си взема един комплект документи за постъпване и там се заговорих с едно момиче в 8-ми месец, която също чакаше за тонове. На нея й бяха пуснали и тест за упойки - не знам по каква линия, каза че няма алергии (или поне не знае да има). Попитах едната акушерка - тя каза, че някои жени си пускали по тяхно желание, но не било задължително условие за прием. Стана ми малко странно...на мен са ми правили такъв тест за други операции, но е било преди години. Вие пускали ли сте? Епидуралната също е упойка, та се чудя има ли смисъл да ида до някоя лаборатория....сега гледам, но в Кандиларов примерно дори не намирам такова нещо как може да се казва....

При приема ме питаха дали ще искам епидурална, аз им казах че най-вероятно да ( друг е въпроса че май не ме хвана много), и също им казах че не съм правила тестове, а приемащия лекар каза, че ако на зъболекар когато са ми слагали упойка не е имало проблем,  значи всичко е наред.

# 258
Здравейте момичета,
Първо честито на всички вече родили мами! Бъдете здрави и благословени и вие и вашите бебета!

Термина ми е 06.03., но отначалото съм си с вас.
Днес доктора ми определи дата за секцио 04.03.
Малко ме притеснява, че бебчето вече не наддава... Миналата седмица беше 3539 гр., а днес го измериха 3593 гр.
В момента съм в 38+1 г.с.
Отначало вървеше 2 седмици напред.
Нормално ли е според вас?

Преди 4.03 няма ли да те преглежда АГ, щом има изоставане е редно да следят води, плацента, пъпна връв. При някой мами има забавяне и тогава се стига до спешно секцио по - рано, но ги наблюдават доста стриктно.

Точно за това се притесних.
На 28ми имам преглед.
За сега каза, че пъпната връв и водите са добре.

# 259
Накрая меренето не е особено точно. На мен пък обратно, изкара ми, че за 2 седмици бебето е качило над килограм. Лекарката измери отново и имаше 500 грама разлика (първо мерене 3500, второ - 3000, разлика 2 минути). Тя е доста добра с ехограф, апаратурата и е нова. Със стар апарат ще е още по-неточно. Ако кръвотокът, тоновете и всичко останало е добре, не бих го мислила толкова.

# 260
Към още неродилите момичета.
Имам спрей за пъпчето на А Дерма. Ще приложа снимка. Тъй като нашия падна чак на 12 ден, а ми беше много гадно, че не пада го купих и 2 дена след ползването, пъпчето падна. Та е ползван 2 дена и реално вече не ми е нужен. Ако някоя е заинтересована да ми пише на лично.

# 261
Li92, ако са прегледали водите и пъпната връв и няма нещо притеснително не трябва да се притесняваш. Моята докторка пък ми беше казала, че зависи и от потенциала на бебето. Смисъл то качва до определена седмица и в един момент може да намали качването към самия термин. Така, че не е задължително условието, че всяка седмица, ще качва по 200гр. примерно. Пък все пак накрая им става тясно и колко да продължи качването. Другото, което е че в последните седмици ехографите не ги хващат точно, колко са. Давам пример с моите измервания. В 37г.с. измерва към 3100гр. в 38+4 на самото раждане ми измерва 2800гр. и то 2 или 3 пъти го мери и все 2800гр. показваше. След 3 часа след, като родих бебето си беше 3400гр. Така, че ако другите неща са наред (околоплодни води, плацента, тонове и т.н.) няма защо да се притесняваш. Мисли си за хубави неща, как скоро, ще се гушкате с малкия човек. 😊❤

# 262
Li92, ако са прегледали водите и пъпната връв и няма нещо притеснително не трябва да се притесняваш. Моята докторка пък ми беше казала, че зависи и от потенциала на бебето. Смисъл то качва до определена седмица и в един момент може да намали качването към самия термин. Така, че не е задължително условието, че всяка седмица, ще качва по 200гр. примерно. Пък все пак накрая им става тясно и колко да продължи качването. Другото, което е че в последните седмици ехографите не ги хващат точно, колко са. Давам пример с моите измервания. В 37г.с. измерва към 3100гр. в 38+4 на самото раждане ми измерва 2800гр. и то 2 или 3 пъти го мери и все 2800гр. показваше. След 3 часа след, като родих бебето си беше 3400гр. Така, че ако другите неща са наред (околоплодни води, плацента, тонове и т.н.) няма защо да се притесняваш. Мисли си за хубави неща, как скоро, ще се гушкате с малкия човек. 😊❤

Мнгоо благодаря! ❤️
Определено се успокоих.
Наистина, най-важен е щастливият финал и нямам търпение да гушна нашето дълго чакано щастие!

# 263
В голямата февруарска ФБ група постоянно виждам постове за отворен вит. К и размени на една опаковка между майките.
Това защо се прави? И той ли липсва по аптеките?
Аз не съм родила още и реално никой не ми го е изписал, но ако е толкова кът да започна от сега да търся?
Вие купували ли сте?

# 264
Да и той липсва по аптеките. Аз ще изчакам, защото може да не го изпишат от болницата, а все ще намерим от някъде, ако трябва. Също опаковката е голяма, а за бебе не трябва много и останалото количество се съсипва, така че е хубаво това с даването на други.

# 265
  • Пловдив
Някои момичета споделиха, че още в болницата им дават на бебчетата вит. К и след това не било необходимо да се дава пак.

# 266
На мен една майка от групата ми изпрати. Годността е един месец, а се дават по 2 капки и струва 20 лева, което щом можем да си го препратим е доста по добрият вариант. На епикризата пише да дам на 30 ден ще видя педиатъра какво ще каже.

# 267
Някои момичета споделиха, че още в болницата им дават на бебчетата вит. К и след това не било необходимо да се дава пак.
При мен беше така.

# 268
При нас дадоха в болницата и после педиатъра ще й капне като стане на 30 дни, така че не винаги трябва да се купува

# 269
При мен беше така.
.

И при мен

Общи условия

Активация на акаунт