Тема 10- Февруарски мами 2022 г. 🌸

• 34 851
  • 433
  •   1
Отговори
# 240
И аз се записвам, 39+3. Май само аз съм ок да е по-голямо бебето, но за мен "голямо" е над 3кг. Ще видим де Simple Smile
От 2-3 дни имам отвратителни киселини, особено ако трябва да се навеждам. И от време на време нещо се стяга, но то си е така от 3 месеца поне, няма особена разлика. Утре съм на преглед, не само на тонове, и ще видим има ли някакъв прогрес. Като си помисля как се бях филмирала да не родя по-рано 😁
Иначе добре, че така стана. Уговорила съм някакви часове за лекар за децата за вторник, може пък да успея аз да ги заведа (не го вярвах). Вчера имахме задачи, днес имахме задачи, сигурно и за другата седмица ще изскочи още нещо.

# 241
Честит да е Валентин! Blue Heart. Бързо възстановяване на мама и скоро в къщи Simple Smile

Аз също се записвам като неродила хаха, но съм 38+3 и календара ме пита даже не съм ли родила Simple Smile ... при вас поне са слезнали бебеоците малко, моята си седи високо и много и е добре. Нека изчака до четвъртък така съм се настроила вече. Днес купих помпа за кърма и шишета, защото бяха решила да пробвам без.. ама след секцио прецених, че ще е по - добре да имам докато се напаснем и тръгнат нещата. На последния преглед ми казаха , че е 3300, но с по - голяма главичка беше почти 10см, та за това се съмняват, че ще успея нормално.. и вместо да се мъчим и двете, секцио е вариант.

# 242
Аз съм 39+4 и моята беба грам не е слезнала - седи толкова високо, че понякога имам чувството, че се свива цялата под гърдите ми точно на топка и едва дишам. Постоянно гледам корема в профил да забележа разлика, да си кажа "посмъкнал се е", но уви Grinning Grinning Grinning

# 243
  • София
Здравейте мами !

Аз съм в мартенската тема, но ви чета и вас редовно ❤

Първо честито на всички мами за бебчетата ❤💙❤ пожелавам на всички бързо възстановяване ❤

Идвам с молба. Дали може някоя мама която е родила скоро в Шейново, да ми пише, имам няколко въпроса.

Благодаря предварително 🙏🏼

# 244
Аз съм 39+4 и моята беба грам не е слезнала - седи толкова високо, че понякога имам чувството, че се свива цялата под гърдите ми точно на топка и едва дишам. Постоянно гледам корема в профил да забележа разлика, да си кажа "посмъкнал се е", но уви Grinning Grinning Grinning

Ето тук вече имаме разлика. Grinning Моят корем се е смъкнал още от януари, вече е доста видимо надолу, направо ме е страх да не изпадне. Grinning Но въпреки това не иска да се роди още и това е.
Иначе диаметъра на главичката му отдавна е около 10, вече може и повече, даже последния път лекаря не ми даде размерите, явно не иска да ме плаши.

# 245

Ето тук вече имаме разлика. Grinning Моят корем се е смъкнал още от януари, вече е доста видимо надолу, направо ме е страх да не изпадне. Grinning Но въпреки това не иска да се роди още и това е.
Иначе диаметъра на главичката му отдавна е около 10, вече може и повече, даже последния път лекаря не ми даде размерите, явно не иска да ме плаши.

Ние никога не сме коментирали диаметър на главата, но лекарката е казвала, че има "голяма глава" в хубавия смисъл и сме се смяли Grinning Сега видях, че на последното измерване в 37 г.с. обиколката на главата е била 9.42 sm. Имайки предвид, че съм на 2 дена от 40 г.с. и това е било преди 3 седмици, май по-скоро да не го мисля Grinning Grinning Grinning

# 246
  • Пловдив
Момичета, колко останахме, които не сме родили още? Thinking Имам чувството, че сме 5-6 само... Утре ми е прегледът и ще разбера дали ще се ражда скоро или не. Grinning

# 247
Ами аз и никога не съм си мислела, че на приложението ще стигна до там, че да ми пише, че остават 6 дена, само дано не стигна до там да разбера какво пише след като минат тези 6 дена, че не знам дали ще го издържа психически. Grinning

# 248
И мен това ме плаши. В Шейново, където мисля да раждам, казаха, че предизвикват най-рано в 40+6. Flushed

# 249
Момичета, някоя родила в Шейново, ако може да сподели впечатления? Откъм база, отношение, организация?

# 250
И мен това ме плаши. В Шейново, където мисля да раждам, казаха, че предизвикват най-рано в 40+6. Flushed

Да, а мен ме притеснява, че следящата ме АГ като ми издаваше 45 дневния болничен ми смени термина за началото на март, защото нещо викаше на нея да и е по-удобно да издаде болничния, пък и сигурно да се застрахова, че няма да и се налага да ми издава още един, ако пренося с няколко дена, но дано не ме прецака с това нещо да чакам повече. Тогава се съгласих, защото постоянно имах силни контракции и се чудехме какво да правим, че да добутам до 37 седмица, в Шейново постоянно се чудеха дали да не ме приемат заради тези контракции и аз, и всички като цяло бяхме с нагласата, че ще родя по-рано, пък то какво стана. Сега няма и следа от предстоящо раждане. Мъжът ми само ми вика, накрая да не го родиш на 1 април и ми идва да го убия с неговите коментарчета. Дано да се засечем в Шейново тези дни, така по-скоро да е и да не стигаме до предизвикване.

# 251
Здравейте момичета,
Първо честито на всички вече родили мами! Бъдете здрави и благословени и вие и вашите бебета!

Термина ми е 06.03., но отначалото съм си с вас.
Днес доктора ми определи дата за секцио 04.03.
Малко ме притеснява, че бебчето вече не наддава... Миналата седмица беше 3539 гр., а днес го измериха 3593 гр.
В момента съм в 38+1 г.с.
Отначало вървеше 2 седмици напред.
Нормално ли е според вас?

# 252
Аз днес съм на тонове и в сряда при АГ ако не съм родила, но като гледам нещата ще се видим с АГ😀 вчера за първи път разбрах що е то контракция и какво представлява това стягане на корема 🥳 надявам се да си родя до термин, че изтича и 45 дневния и направлението за хоспитализация, а вече не ми се занимава с документи, а искам да си гушна детето. Има мами които вече ще правят 40 дена, а аз още си чакам да не съм 2в1 😀

# 253
Аз сега се сетих да попитам вече родилите - на някоя правиха ли й тест за упойки? На последните тонове в МД реших да мина през спешното да си взема един комплект документи за постъпване и там се заговорих с едно момиче в 8-ми месец, която също чакаше за тонове. На нея й бяха пуснали и тест за упойки - не знам по каква линия, каза че няма алергии (или поне не знае да има). Попитах едната акушерка - тя каза, че някои жени си пускали по тяхно желание, но не било задължително условие за прием. Стана ми малко странно...на мен са ми правили такъв тест за други операции, но е било преди години. Вие пускали ли сте? Епидуралната също е упойка, та се чудя има ли смисъл да ида до някоя лаборатория....сега гледам, но в Кандиларов примерно дори не намирам такова нещо как може да се казва....

# 254
Аз сега се сетих да попитам вече родилите - на някоя правиха ли й тест за упойки? На последните тонове в МД реших да мина през спешното да си взема един комплект документи за постъпване и там се заговорих с едно момиче в 8-ми месец, която също чакаше за тонове. На нея й бяха пуснали и тест за упойки - не знам по каква линия, каза че няма алергии (или поне не знае да има). Попитах едната акушерка - тя каза, че някои жени си пускали по тяхно желание, но не било задължително условие за прием. Стана ми малко странно...на мен са ми правили такъв тест за други операции, но е било преди години. Вие пускали ли сте? Епидуралната също е упойка, та се чудя има ли смисъл да ида до някоя лаборатория....сега гледам, но в Кандиларов примерно дори не намирам такова нещо как може да се казва....
Оули аз чакам още, но на своя глава си направих тест за упойки. Те са 12 за раждане, за всеки случай който може да се развие. В болницата ми иначе казаха, че като ме приемат само трябва да кажа, че ще искам епидурална в моя случай и да направя бърза консултация с анестезиолог, но за мое спокойствие си отидох на алерголог.

Общи условия

Активация на акаунт