Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 85

• 67 501
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Според мен е много полезен макар, че в групите чета че доктор Цветков не прави нищо от нещата поне не на първи/втори трансфер

# 466
Здравейте, борбени момичета. Намирам се в чуденка в момента. Днес бях на преглед при д-р Персенска. Каза ми, че на 12.05 ще правим биопсия и имунологични изследвания. Назначи ми от днес Естрофем 2х1, а от 07.05 утрогестан 2х2. Когато отидох на регистратурата да запазя час за 12.05 ме записаха за биопсия при д-р Персенска и ме пратиха след това в кабинет 15 да запиша час за имунологични изследвания за същия ден. Обаче аз чета, че може да се правят имунологични биопсии и такива за имплантационен прозорец. Т.е са различни. Да не би от регистратурата да са се объркали, тъй като на рецептата ми пише час за биопсия и час за имунологични, но не е конкретизирано. На някоя от вас правени ли са им пакет имунологични изследвания и биосия в един и същ ден или само две различни биопсии? Ще бъда благодарна за вашите отговори.

# 467
На мен д-р Персенска ми прави имунологична биопсия. Каза, че не вярва на тази за имплантационен прозорец и няма смисъл от нея. Ендометриалните биопсии са три вида: имунологична, микробиологична и за имплантационен прозорец. Вероятно освен имунологична биопсия иска и други имунологични изследвания.

Здравейте, борбени момичета. Намирам се в чуденка в момента. Днес бях на преглед при д-р Персенска. Каза ми, че на 12.05 ще правим биопсия и имунологични изследвания. Назначи ми от днес Естрофем 2х1, а от 07.05 утрогестан 2х2. Когато отидох на регистратурата да запазя час за 12.05 ме записаха за биопсия при д-р Персенска и ме пратиха след това в кабинет 15 да запиша час за имунологични изследвания за същия ден. Обаче аз чета, че може да се правят имунологични биопсии и такива за имплантационен прозорец. Т.е са различни. Да не би от регистратурата да са се объркали, тъй като на рецептата ми пише час за биопсия и час за имунологични, но не е конкретизирано. На някоя от вас правени ли са им пакет имунологични изследвания и биосия в един и същ ден или само две различни биопсии? Ще бъда благодарна за вашите отговори.

# 468
  • Пловдив
На мен д-р Персенска ми прави имунологична биопсия. Каза, че не вярва на тази за имплантационен прозорец и няма смисъл от нея. Ендометриалните биопсии са три вида: имунологична, микробиологична и за имплантационен прозорец. Вероятно освен имунологична биопсия иска и други имунологични изследвания.

Това са две различни изследвания,имунологичната биопсия се взема материал от лекувашия лекар а имунолигичните изследвания се взема венозна кръв от имунолозите.Няколко пъти съм правила и имунологичната и за имплатационния прозорец и отделно правих контроли на имунологичния пакет.

# 469
Да, Персенска не обича да прави биопсия за прозорец. Преди години, когато настоях за прозореца, тя се ядоса и направо ми направи и трите вида, защото са 3 - и имунологична, и бактериална, и за прозорец. Май близо 600лв бяха. Не ми е обяснявала, че не обича, но ми стана ясно. Сега, 6 години по-късно, ще правим направо ЗЕТ. Питах я да правим ли някакви изследвания, тя каза не  и мисля да не се натискам, пък дано се получи и без тях.

# 470
Така е, Персенска не обича да прави излишни изследвания. И при мен сега след 5 години като почнахме опитите за второ не ми направи биопсия. Само хормони, тсх, микробиология и цитонамазка и почнахме стимулация. Свежия трансфер с 1 бластоцист миналия месец беше неуспешен. Сега се готвя за ЗЕТ. Чудя се дали да я питам за имунологична биопсия или поне надраскване и pbmc (ако все още се прави надраскване).

# 471
Някой знае ли дали в неделя поставят РВМС? Ако трансфера е примерно в сряда - в понеделник или неделя трябва да се направи?

# 472
До колкото знам PBMC се поставя по схема и ако имате насрочен трансфер и се пада поставяне в неделя, ще го поставят.
Някой знае ли дали в неделя поставят РВМС? Ако трансфера е примерно в сряда - в понеделник или неделя трябва да се направи?

# 473
До колкото съм разбрала, трябва да се постави 2 дни преди трансфер, но как се брои не съм сигурна...

# 474
Ами на мен ми казаха, кога е трансфера и кога да дойда за лепилото. Не се е налагало да смятам дни.
До колкото съм разбрала, трябва да се постави 2 дни преди трансфер, но как се брои не съм сигурна...

# 475
То и на мен ще ми кажат, но се опитвам да разбера по-рано, за да зная дали да си пусна отпуска...

# 476
Здравейте момичета, не съм пациент на "Надежда", но искам да стана, може ли да ми кажете каква е процедурата , когато се местиш от друга клиника, какви документи се изискват и какво се прави, преди да подам за 3ти път документи към ЦАР? Също така имам 3 замразени ембриона, мога ли да преместя ембрионите от сегашната ми клиника в "Надежда"  и там да правя трансфер,да спомена, че съм по фонда и заповедтта ми не е изтекла?Благодаря ви!

# 477
То и на мен ще ми кажат, но се опитвам да разбера по-рано, за да зная дали да си пусна отпуска...

При трансфер в събота, PBMC ми поставиха в сряда. 3 дни по-рано, не два. Принципно процедурата е бърза, но последния път чаках 2 часа, защото първи трябваше да минат пациентките на др Стаменов, а той беше в операция май.

# 478
Благодаря, Monik! Ориентира ме чудесно! 🙏🍀

# 479
  • Варна
Моят трансфер беше в сряда, акушерките ми сложиха PBMC в неделя

Общи условия

Активация на акаунт