Как спестявате в ежедневието?

• 66 509
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 275
Аз съм съгласна, че всичко поскъпва, но не мога да си обясня по-ниските цени на едни и същи продукти тук и в чужбина. Ето, от Амазон купих шампоан за две евро, тук на промоция е 7-8 лева същия, и ред такива.

# 1 276
Аз съм съгласна, че всичко поскъпва, но не мога да си обясня по-ниските цени на едни и същи продукти тук и в чужбина. Ето, от Амазон купих шампоан за две евро, тук на промоция е 7-8 лева същия, и ред такива.
Абсолютно вярно. Гледам днес в голяма верига аптеки, любимият ми душ гел станал 15 лева, а беше около 8-9 лв. Минава им номера, щом хората още купуват, и после си ги прибират в джоба тези разлики.

# 1 277
Аз най-вероятно ще си взема готова храна. Знам че тук повечето са привърженици да си готвят вкъщи (аз също определени рецепти, които обичам), но в София за двама ми излиза даже по-евтино готова храна, отколкото да пазарувам от супермаркет и после да готвя. Вече за повече хора може и да се избие с количество.
Откъде купувате готовата храна?

# 1 278
Аз най-вероятно ще си взема готова храна. Знам че тук повечето са привърженици да си готвят вкъщи (аз също определени рецепти, които обичам), но в София за двама ми излиза даже по-евтино готова храна, отколкото да пазарувам от супермаркет и после да готвя. Вече за повече хора може и да се избие с количество.
Откъде купувате готовата храна?
Хепи, китайски, индийски, суши, Берьозка, Грийн дели, пица, има и местни тип стол с разнообразни готвени храни, има за фитнес хранене, общо взето в София има всичко, включително и пазари като женския. Със сигурност няма да останеш гладен и един месец да не пазаруваш от супермаркет пакет спагети за 5,50 лв или прясно мляко за 3,60 лв примерно, каквито са цените в момента ...

# 1 279
  • София /Абсурдистан
И аз ще подкрепя протеста. То вече не се издържа. Имам усещането, че сякаш ни тестват търпението.

# 1 280
Готова храна, тип обедно меню, вече предлагат и малките кафенета, магазинчета и т.н. Да не е всяко второ такова малко безнесче, но е доста разпространено, живеещите и работещите наоколо обикновено ги знаят. У нас например дроб сарма яде само един и няма смисъл да се приготвя една порция, та като видим във вайбър групата, че има, поръчваме и вземаме.

# 1 281
  • Между гори и планини
При нас всички хотели и ресторанти имат обедно меню. Почти винаги е едно и също, но пък спасява положението когато синът ми се прибира и няма какво да обядва. Все още е много изгодно, защото ястията са между 5-10 лв. Като сложиш пърленка, напитка, та дори и десерт, един човек може да се нахрани доволно в рамките на 10-20 лв. Колко странно, преди 8 години толкова беше за трима...

# 1 282
Че то в малките магазинчета е доста по.-скъпо.
Понякога ходя рано сутрин в Кауфланд или Лидл.
Масово собственици на кварталните магазинчета влачат към касите и плащат по 2 - 3 колички със стоки от брошура и после чакат за фактура.
Защо да поощрявам търгашите?
Да не споменавам 75 годишните продавачки, за които не се плащат осигуровки и заплатата е подмасова.
Самите помещенийца миришат на спарено, малки са, няма избор на стока. Всяка покупка ми дава бабата-продавачка. Често е с изтекъл срок или преопаковано.
А във веригата се мотам между регалите, избирам си сама, гледам срока на Наложи се да се прибера от София в Бургас за около 2 месеца.Ами цените в  малките магазинчета са около 20% по ниски от веригите.Пример -кисело мляко Верея 4.5% на цена 1.45,в Кауфланд редовна цена 1.75 лв.Освен това малките местни производители успяват да си пласират стоката в малките магазинчета, защото големите ги изнудват.

# 1 283
Забелязвате ли как в големите вериги- Кауфланд, Била пържат пилета? Омирисва се ужасно целия магазин и ти заедно с него! Иначе и зависи от малките магазинчета, но повечето наистина са с надценка.

# 1 284
  • София
Какви пилета пържат в Кауфланд и Била?
Според мене пилетата са изпечени на грил.
Във Фантастико също пекат пилета, има и скара с печени мръвки.
Но панираните/пържени храни идват от цеха им за полуфабрикати.
На място само ги позатоплят, а продават и студени.
То и в къщи да го пека пак ще мирише, въпреки абсорбатора.

# 1 285
  • Mediterraneo
Айде пак на нов глас, че храна отвън излиза по- евтино, отколокото да готвиш вкъщи. Това категорично няма как да е вярно, ако наистина умееш да си правиш някаква проста сметка. Без да задълбаваш .

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 16:10 от Тарталета

# 1 286
И при нас е по - скъпо в малките магазинчета и също пазарят от веригите, а тези които продават на зеленчуковия пазар, се редят сутрин във веригите за промоционални плодове и зеленчуци и ги продават двойно. Имаме и местна верига, която долу-горе държи цените по ниски, но няма избор, мръсно е и обслужването е отвратително. От там баща ми е взел скоро някакви сладки със срок на годност март 2024г. Абе и аз предпочитам големите магазини.

# 1 287
  • Между гори и планини
Във Варна знам, че има борса за плодове и зеленчуци и се зареждат от там. В малко хранителни магазини винаги е било по- скъпо.
Сега в малкият град, хората твърдят, че е много скъпо, но в сравнение с Варна е доста по- евтино, а в неделя и тук и в едно село на 25 км от нас има огромни фермерски пазари за всичко което се сетите. Ние ходим веднъж месечно или по - рядко , пълня багажника на колата и повече не го мисля.

# 1 288
Ние пазаруваме от българска верига Слънчеви лъчи се казва, местна е или от Метро. Но всекидневно пазаруваме от Слънчеви лъчи- супермаркет е, не е голям като Кауфланд, но е голям магазин. Месото е много хубаво. Цените са по-високи от Кауфланд или Лидъл, но ми е пред вкъщи. В малки квартални не стъпвам, не съм влизала с години в такива и нямам никакво желание, да го правя.

# 1 289
Малките магазини, от които купувам понякога плодове, определено са по-скъпи, но компенсират с по-добри плодове. Специално плодовете в големите вериги не са стока като цяло (може би без бананите). Но ако искам хубаво грозде без семки, мандарини, портокали и подобни знам къде ще купя скъпо, но хубаво. Но това е по изключение, иначе си харесвам веригите.

Общи условия

Активация на акаунт