Как спестявате в ежедневието?

• 66 499
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 305
пък и може да ги слага в бутер тесто за малки банички.

# 1 306
Ако ми останат шунки, сирена и подобни, които трябва да се употребят, веднага забърквам солени мъфини или киш някакъв, или сос за паста.

# 1 307
Храна и аз не хвърлям. Ако е шунка давам на котките, ако е нещо друго, което те не биха яли давам на кучето.

# 1 308
Само да вметна, че човешката храна с подправки не е полезна за кучета и котки.
Аз гледам така да си сметна дните, в които ще си правя сандвич, че да ми стигне опаковката. Ако са по-малко дните, в които съм на работа - търся други алтернативи за носене.
А относно перилните препарати - поръчвам от емаг аз. Има в квартала турски магазин, но вече зареждат само течни препарати, а аз не пера с такива.

# 1 309
  • Mediterraneo
Шунка и кашкавал у нас не остават, нито се хвърлят. Правя сандвичи за училище всяка сутрин. Ако след 3-4 дни все още има парчета в опаковките- солен кекс, мъфини, рапове, омлет, всичко заминава.

# 1 310
Че то в малките магазинчета е доста по.-скъпо.
Понякога ходя рано сутрин в Кауфланд или Лидл.
Масово собственици на кварталните магазинчета влачат към касите и плащат по 2 - 3 колички със стоки от брошура и после чакат за фактура.
Защо да поощрявам търгашите?
Да не споменавам 75 годишните продавачки, за които не се плащат осигуровки и заплатата е подмасова.
Самите помещенийца миришат на спарено, малки са, няма избор на стока. Всяка покупка ми дава бабата-продавачка. Често е с изтекъл срок или преопаковано.
А във веригата се мотам между регалите, избирам си сама, гледам срока на годност.

Такова е и моето мнение. Има и ЛИДЛ и Кауфланд до нас. Редовно пълнят количките до горе и препродават стоките. Няма начин да им пълня гушите. Не разбирам тази подкрепа за малките магазинчета и против веригите. Всеки е господар на парите си, така че не стъпвам в подобни магазини.

# 1 311
А веригите не ги преопаковат ?

# 1 312
Аз правя често гювечета с останали продукти.

# 1 313
За какво точно преопаковане става въпрос?

# 1 314
Aз в гювечета шунка и други месни не понасям, но останалите продукти бих ги сложила вътре. Simple Smile Важно е да са ти останали от някъде 2-3 яйца . А и те не трябва да се заседяват в хладилника.

# 1 315
Какво мислите за протеста на 13-ти февруари, който се изразява в това да не се пазарува от веригите?
Напоследък съм се насочила към малки производители, които имат по-качествени продукти, а в много случаи се оказва, че цените им са по-ниски, затова ще подкрепя протеста.

# 1 316
Аз бих подкрепола протеста най-малкото защото като мина покрай някое бивше софийско кино , а ние ходихме много на кино и във всички кина, и ме е яд ако е превърнато на супермаркет. Поне да беше направено на нещо друго пак свързано с културата.

# 1 317
Ами, хърватите протестираха, хем са къде по-напред от нас, а пък като им гледах цените, от които се оплакват, тук е по-скъпо, но ние нямаме нужда от протести. При тях са свалили големите вериги са свалили цените на някои стоки след протестите.

# 1 318
Като ходя в Германия виждам разликата в цените тук и там. Не знам как е възможно в държава като Германия със заплати като техните, цените да са по-ниски отколкото в България. И не само маслото им е по-евтино, а почти всяка храна, козметика и услуги. 
Гледам една жена, която живее в Италия, обзавеждат жилище за дъщеря й, ами там цените са по-евтини от нашите в България на обзавеждане и материали.
Разбирам и много хора, които пазаруват от веригите, защото има всичко и в много случаи покрай промоции и отстъпки от приложенията, цените на стоките излизат по-евтино от кварталните малки магазинчета.

# 1 319
Аз лично бих се присъединила съм протеста, ако беше изцяло насочен към търговията. Че то кое не е скъпо в момента? В строителните хипермаркети да не би да е евтино? Цените на тока и водата също скочиха драстично. Защо само срещу хранителните  вериги се протестира? Наистина не разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт