Как спестявате в ежедневието?

• 66 470
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 395
  • Между гори и планини
И аз съм чувала вече от немалко хора, че Варна хич не е райско място откъм цени и някои услуги се конкурират стабилно със столичните.
В София дори е по евтино 😂
Във Варна гледах едностайно жилище, наем 800 евро, това в района на широк център, където ние живеехме. Сега сина ми е на две спирки с метрото до центъра на София, едностайно жилище - 550 лв!

# 1 396
Като съм се прибрала в 18 часа вечерта, просто ям от вчерашното ядене или правя нещо набързо. После, като си почина и пр., докато гледам телевизия, чета, ровя в телефона и пр., готвя за следващия ден. За цяла седмица никога не съм готвила.

# 1 397
  • София /Абсурдистан
Абсурд е да стана раво сутрин по нощите за да готвя, по-скоро няма да готвя изобщо. Аз съм сова и ми е много сложно сутрин.
Имам този кукър на инстант пот, само че е купен на примоция за 450 лв, големият вариант https://instantpot.bg/produkt/instant-pot-pro-crisp-air-fryer-7-6l/
Не е компромис изобщо. Голям е и е за голяма семейство. Но пък голямото събира и малко. Когато го купувахме, нямахме представа, че е толкова голям. После купихме и този https://instantpot.bg/produkt/instant-pot-duo-plus-whisper-quiet/ за да имам и един по-малък. Имам и още един обикновен, без налягане. Тези неща, заедно с робота за миене на прозорци и роботът за пода са най-смислените ми покупки. Пестят страшно много време и усилия.

# 1 398
Ivelina, например днес ще направя: пилешка супа, кюфтета по чирпански, сос с кайма за спагети. Спагетите ще ги сваря преди ядене. Така съм подготвена за 2- 3 дни.

# 1 399
Ползвам само един пот с двата капака, за  неща които не се събират в него ( голяма тава мусака, дробсърма баница пица) ползвам фурна. Дори когато моята се развали не купих печка с фурна, а само фурна, имам един газов котлон, който ползвам ако се наложи, но той е навън. В къщи готвя на пота.
От метро пазарувам със списък и то неща за които съм сигурна че си заслужава. Даже ме е яд че купих малко кафе януари. Сега цената е двойна...

# 1 400
  • Между гори и планини
Аз лятото съм направила много буркани със сосове. За спагети, рагу от зеленчуци два вида, миш маш, паприкаш. Реално - отварям буркан, правя само паста или ориз, може да задуша и месо и яденето е готово. Имам и готови тиквички в буркани за готвене, добавям само картофи, моркови и правя крем супа. Въобще, голямо удобство е това да имаш градина със зеленчуци. Труд е, но поне знам качеството. И съм много независима от магазини и пазари.

# 1 401
  • София
Като съм се прибрала в 18 часа вечерта, просто ям от вчерашното ядене или правя нещо набързо. После, като си почина и пр., докато гледам телевизия, чета, ровя в телефона и пр., готвя за следващия ден. За цяла седмица никога не съм готвила.
И аз така процедирам. Най-много в неделя да сготвя за понеделник-вторник.

# 1 402
Готвим всеки ден, рядко има изключения. От няколко години ползваме Инстант пот про крисп. Препоръчвам ,голямо удобство е!  Спестява време, ел енергия и всичко е много вкусно.Котлон,фурна и скара се пускат няколко пъти в годината. Четиричленно семейство сме. От мин година синът ни е студент в Германия. Взе си малкия 3 литров кукур на инстант пот. Той няма запичащ капак и веднъж в седмицата готви по- голямо количество месо и зеленчуци  във фурната.

# 1 403
Варна е станала голяма гадост, да ме прощават жителите на града. Прекрасен град беше, помня в детството ми колко по-различно беше. Аз живея в малък град близо до Варна, също на морето и забелязвам, че във Варна е непоносимо дори да се отиде на пазар. Ходим често там и направо е лудница от хора. Градът не е изчислен за толкова много народ, а всяко зелено петно вече се застроява с кооперации.

# 1 404
  • Между гори и планини
Аз последната година се задушавах във Варна. Отдавна не е хубав град за живеене. Няма нищо общо от града на моето детство. За цените на фона на ниската средна заплата от 1300 лв да не говорим! За това големият ми син предпочете София. Сега малкият мисли да се върне във Варна, имаме апартамент, но мисля че ще се разочарова и ще отиде при брат си . Аз отивам веднъж годишно, по някаква работа и до два дни си тръгвам.

# 1 405
В София дори е по евтино 😂
Във Варна гледах едностайно жилище, наем 800 евро, това в района на широк център, където ние живеехме. Сега сина ми е на две спирки с метрото до центъра на София, едностайно жилище - 550 лв!

Голям късмет е изкарал. Цените по принцип са двойни на тези 550.

# 1 406
  • Между гори и планини
Имаше доста избор, на около 600-700 лв, не евро. Но търсехме да е до метростанция и на около 30 минути път до работното му място. Не е супер лукс, но на него му харесва, в Банишора е.

# 1 407
Във Варна около Червения цените на двустаен са 900-1200лв, взимат ги по двама студента. Ако мръднеш към Левски, Цветен цената става 700-1000лв.
800EUR съм виждала в Чайка на първа линия НС и то тристаен, наемахме го фирмено за колега в дълга командировка, в цената влиза и подземно ПМ 

# 1 408
  • София
Ако се има предвид буквално едностайно, в тоя район близо до Мария Луиза, могат да се намерят по 600лв, да
Това е последният централен район с подценени цени. Визирам и на жилищата. До 5-10г ще скочат според мен.

Както и да е, да не се отклоняваме прекалено.

# 1 409
  • Между гори и планини
Ние живеехме в локалното на Сливница, зад новата църква. Преди 8 години плащахме 650 лв за чисто нов апартамент, обзаведен, с две спални и гараж. Есента в същия блок, апартамент който го водеха едностаен, но реално беше една голяма стая с кухня, диван и легло, беше 800 евро! Направо припаднах!
П.п, точно до метростанция М. Луиза е. Много приятен квартал.

Общи условия

Активация на акаунт