Как спестявате в ежедневието?

• 66 425
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 425
Аз мисля да ги писна в парцела при пчелите, но а знам че там има диви животни и не мога да си представя че могат да си живеят по двора без да ги изяде лисица.

# 1 426
  • Между гори и планини
Трябва да има ограда, иначе няма как. И кокошарник е който да спят и снасят. Може да им сложите тунели, които се местят. Но не знам колко защитават от лисици.
пускам ги пролетта в двора при цветята, да ядат яйцата на голите охлюви и вредители.

Иначе това е техният голям двор, дърветата са сливи, круши, ябълки и орехи. И за нас има и за тях.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 13:58 от Доня Дафина Черешова

# 1 427
За съжаление може да ни се наложи да почакаме до пенсия. Има доста диви животни и ще трябва да ги пазя тези кокошчици. За сега ще правим пчеличките.

# 1 428
Поздравления Доня Дафина Черешова!
Дворът ти е прекрасен, райско кътче!

# 1 429
  • Между гори и планини
Благодаря, аз имам три двора. Този е дело на малкият ми син. Аз се грижа за цветя и двор със зеленчуци. Като съм почнала, да ви покажа 😉
Това е поредния двор, посадила дъм над 30 вида рози, храсти, жасмини, люляци и божури...и много други

А това е паст от зеленчуковата ми градина. И за двете се грижа напълно сама. Зеленчуците ни изхранват плътно 12 месеца и дори остават.

Снимките не могат да покажат цялата красота. Ако искате, гледайте в ютуб, като напишете "Къщичка на село" и ще ви изляза 😊

# 1 430
  • София
Аз съм попадала на канала ти, но понеже не се интересувам и разбирам от градини, забелязах едно много красиво колие с перлички.
Joy

Изглежда много уютно местенцето ти.

# 1 431
  • Между гори и планини
Да, приятелите ми се свързват с перли и определен парфюм 😊 Може да съм на село, но си оставам градска кокона 😂

# 1 432
И при нас е голямо, но не е така обработено. Има около 40 дървета и то много грамадни и само около къщата е тераса и асма, но тя пък е навсякъде около къщата. Т.е. пчелите са ни към съседите, те имат овошки или към фермера той сади нивите или ако искат мжое да си намират на полянките под дърветата и там има много цветя. Но има много диви животни икокошките ще са ми много голяма грижа, ще ми се налага да ги пазя много. А ми стана много интересно за кокошки. Даже вчера гледах едно предаване за едно състезание за деца и младежи за отгледано от тях пернато животно. На първо място беше едно момченце с един толко разкошен петел , ама направо красиво нещо. На второ едно друго момченце с едно специални гълъби , кафяво и бяло. Но петела ме върна на идеята за кокошките и яйцата Simple Smile
Аз сега преди да се затопли много гледам да поприключа запаса с тиквите . Т.е. сега чета и правя неща с тикви. Почти не ми се развали тиква тази година.

# 1 433
Да, приятелите ми се свързват с перли и определен парфюм 😊 Може да съм на село, но си оставам градска кокона 😂

Великолепно Доня! Браво за труда, красота!

# 1 434
  • Варна
Доня, страхотна си! Отивам в канала и се абонирам моментално.

# 1 435
Моите са затворени целогодишно. Подписали сме се че няма да са свободни, заради миграцията на птиците и опасност от птичи грип. Макар че имаме съседи, които не спазват това. Заради лисиците и дворчето е затворено отвсякъде след като загубихме всички за една нощ.

# 1 436
  • Между гори и планини
Те къде са били през нощта, че тогава да ги нападне?
Съседите са имали жертви от лисици и тогава залагат капани. На мен един ястреб ми отнесе 2 малки пиленца и уби една кокошка. И са много умни, на другият ден по същото време идва пак. Тогава ги затварям в едно малко дворче над което има голям орех и ястреба не може да ги стигне. Стоят там около седмица, да ги забрави.
На всички съседи кокошките са свободни като моите.

# 1 437
Не мисля че имат право да залагат капани за лисици. 
Аз ако тук заложа капан ще ме сложат в панделата за 0 време.

# 1 438
  • Между гори и планини
Напротив тук и лисици има много и чакали. Те ги залагат в дворовете си. Защото и лисицата е като ястреба, веднъж научи ли се идва пак.
Аз живея до гора и диви животни има всякакви. Има си и ловен сезон, тогава е полето стрелят падпадъци, в гората - глигани и лисици.
Съседа ми е хванал ястреб преди години и дори го дал да му го препарират.

# 1 439
Дори и в България не може който му падне да ловува , да ловува каквото му падне . В това поне съм сигурна , защото имам познати ловци в България. Също мисля , че ястреба е много специална птица за да я ловиш и препарираш. Но вие си знаете.

Общи условия

Активация на акаунт