Как спестявате в ежедневието?

• 66 412
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 455
Доня, много хубав двор. И аз се абонирах.
Връща ме много назад, когато бях лятото при баба.

# 1 456
Има голяма разлика между грабливите птици и лисиците. Като цяло и по принцип всякакви ястреби, соколи, орли, сови и прочее са защитени. Лисиците обаче не са в списъка със защитени видове.
https://www.moew.government.bg/bg/priroda/biologichno-raznoobraz … i-vidove/jivotni/
Погледнах сайтове на ловни стопанства - лисици могат да се ловуват целогодишно и няма ограничения.

# 1 457
Черна станция ти ако не провериш Simple Smile Върна ли се от ските ? Какво спести там ?   Значи не е толкова трудно да се провери какво и кога и как е позволено и къде и е добре да се провери за да си знае човек . Че то голям шаш настана в темата от един въпрос. Гледах капаните за лисици и се предлагат такива с 2 вратички, които не ги нараняват. После кой какво прави с животното явно е оставено на съвестта му и се надявам хората по принцип да са добри . Но пък да препарираш ястреба ? Кой знае какво си му направил преди това за да умре.

# 1 458
Не съм, на 50% съм за сега.

# 1 459
  • Между гори и планини
Ей голям въпрос стана за един ястреб хванат докато убива кокошките на съседа, един! Преди поне 20 години!
Около нас есента постоянно се лови нещо, я падпадъци, я глигани, лисици.
Такъв е животът извън градовете и близо до природата, но темата въобще не е за това и съжалявам, че го споделих!

# 1 460
Да споделя, че отново си купих козметика от Амазон на почти 40-50% по-ниска цена от тук. Не всичко е евтино, но ако се следи имат много добри промоции. Например дезодоранти, шампоани, спирали, също и протеин и колаген. При поръчка над 49 евро има и безплатна доставка.

# 1 461
Лишавам се от дребните неща, за да си купя едно по-скъпо. И повтарям.

# 1 462
Доня Дафина Черешова защо толкова лично го прие? Въпроса за отношението към животните около нас изобщо не е излишен. Не очаквах чак толкова лично да се хванеш . И също така въпроса не го повдигна ти, а аз. Както и да е, достатъчно се задълбочи за да е разбрал който е искал. 

.

# 1 463
Не си правя сметките. Пестенето ми се изразява в това да пазарувам често на промоции и дълготрайните в по-големи количества, когато са намалени. Но "спестеното" го пръскам по всевъзможни тъпи начини и хем ме дразни това, хем не спирам.

# 1 464
Нямам положително мнение за лова и препарирането, но практики, за каквито спомена Бела тук или няма, или не работят. Няма кой да те спаси от голяма част от напастите, имам и личен и чужд опит. Голям проблем е това у нас, но не получава нужното внимание.
Днес спестих като пропуснах влизането в любими магазин. Направо се гордея със себе си, не беше лесно.

# 1 465
Аз усилено обмислям и как да получа допълнителен доход, че само с пестене става все по-трудно.

# 1 466
Да, и аз се замислям за допълнителен доход или смяна на работата откакто стана ясно, че по-високи заплати тая година няма да видим, но пусто вече имам планирано пътуване за април. Може би след това. Не искам да си сменям работата, ама почна да ми става трудно да отделям за пътувания и едновременно с това да полагам адекватна грижа за кучето и двете котки.

# 1 467
Ще бойкотирате ли днес? Аз не съм против веригите, а против прекупвачите. За мен веригите са с по- ниските цени. А тези малки магазинчета и родни търговци, поне в нашия град са ужас. И не говоря само за конкуренцията. Примерно зеленчуковия до нас, брат ми им носи понякога плодове за продажба. Ами продават ги със 100% надценка.

# 1 468
  • Между гори и планини
Аз не съм пазарувала от 2 седмици и днес няма да купя нищо. Но в нашия град и без това ги няма големите вериги. Има местни супермаркети, не е евтино, нямат разлика с другите.

# 1 469
Аз във веригите влизам 3-4 пъти годишно и то като отида до офиса на някой от операторите, а живея между Кауфланд и Лидл, единия ми в на 50 метра от входа, другия на 100. Високи цени, ниско качество.

Общи условия

Активация на акаунт