Как спестявате в ежедневието?

• 66 623
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 960
Момичета, отново превъртях играта с подаръците въпреки твърдия бюджет. При мен проблем са книги и играчки...спирка нямам. Трябва да пазарувам САМО онлайн за подаръци...много съм ядосана на себе си...

# 961
И аз съм болна на тема книги.И на всичко, което улеснява живота и спестява време.

# 962
  • София /Абсурдистан
Аз когато пазарувам онлайн, харча много повече, отколкото в реален магазин. Особено пък книжарница. Там съм като луд с картечница. Та гледам да се озаптисвам.

# 963
Само онлайн. Може би, ако пазарувахме във физически магазини, пазара щеше да е по-малък. Душата трябва да е нахранена винаги.

# 964
Аз пък точно онлайн пазарувам по-разумно. Слагам нещата в количката, виждам крайната сума, няма изненади. Мога и да ги оставя да почакат там в повечето случаи и в по-късен момент да реша дали наистина искам да купя всяко едно. А ако съм на място, по-лесно решавам Абе аз сега съм дошла до тук, я да го взема че после ще ме мързи да дойда пак ако реша че го искам Grinning

# 965
Засега Коледата се очертава доста пестелива. Времето беше и все още е лошо - дъжд с вятър, който отвява чадъра. Затова сигурно и нямаше коледари, а ние никъде не отидохме. Магазинът вчера работеше до обяд, днес не работи, а утре е пак до обяд. Аз до обяд не смогвам да отида, мързи ме, така че нищо не пазарувам.

# 966
кукумицинка времето и при нас е същото и коледарите явно бързо приключиха, макар трите кравая, които приготвих. Та днес дори и входната врата не сме отключвали. Едно от децата е с грип и контактите с близки са по телефона...

# 967
Чудя се тези спестявания трупате ги на влог ли, или ги давате после за почивка някъде? Има ли някаква цел това спестяване? Аз спестявах 3 години за апартамент, защото не ми дават заем в никоя банка и се лишавах с тази цел, иначе без причина не спестявам. Ако остане нещо и каквото остане го броя спестяване. Остава понякога, защото съм на възраст, в която не се забелязват пред хубава чанта, обувки или пък не изпадам в депресия, че нямам маникюр.каквото се събере обикновено отива за лечение.

# 968
  • София
Щом само три години са ти трябвали, евала.

Аз лично спестявам за авариен фонд или непредвидени разходи, каквито за съжаление изникнаха няколко пъти.

# 969
О, аз съм си наумила да спестявам. Спестени пари са един вид спасителна мрежа при неочаквана ситуация - непланиран ремонт, инцидент, здравословен проблем, съкращение от работа и т.н.

# 970
Е, аз само допълвах към парите от наследството на родителите ми. Парите, които ми остават са ми нещо като авариен фонд, но трудно се задържат.

# 971
Ами аз лично години наред спестявах, за да изплатят жилището си. Сега спестявам, за да мога да посрещам по-едри, непредвидени разходи, които периодично изскачат. Предстои ми в следващите години да сменям колата, абе, все си има по нещо. По-спокойно ми е да имам заделен лев. Вече, ако случайно се натрупат повече, бих мислила за инвестиция.

# 972
На нас аварийния фонд за щастие ни е запълнен и сега спестяванията отиват за фонд за голям ремонт и инвестиции - акции и ЕТФ. Изплащаме жилище, което даваме под наем, което също е вид инвестиция.

# 973
Повреди ми се лаптопът и трябва да го сменя, ако искам да имам някакви доходи, изобщо не съм на ниво истински спестявания.

# 974
Чудя се тези спестявания трупате ги на влог ли, или ги давате после за почивка някъде? Има ли някаква цел това спестяване? Аз спестявах 3 години за апартамент, защото не ми дават заем в никоя банка и се лишавах с тази цел, иначе без причина не спестявам. Ако остане нещо и каквото остане го броя спестяване. Остава понякога, защото съм на възраст, в която не се забелязват пред хубава чанта, обувки или пък не изпадам в депресия, че нямам маникюр.каквото се събере обикновено отива за лечение.

Еми, ние, например, искаме да инвестираме, имаме и имот, който купихме и ремонтирахме кеш и получаваме наем от него. Аз лично искам да купувам втори апартамент за под наем, още инвестиции и апартаментче на морето. Спестявания ни трябват и за да си изучим децата, например. Изобщо, би ми се искало да имам пасивен доход, който да ми позволява да си живея живота по начин, по който само на моята заплата не мога. Иначе доста трудно спестявам последните година две, да не кажа хич.
И аз сега искам да си направя ремонт на основното ми жилище в София и да си сложа хидрована, но иначе основната ми цел е втори инвестиционен апартамент и за там имах много сериозни и амбициозни планове, но нещо прекалено съм си отпуснала душата, защото имам много нефинансови стресове.

Общи условия

Активация на акаунт