Как спестявате в ежедневието?

• 66 442
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 135
Нашият блок от няколко години е удобрен за саниране уж, но все не стигат до нас. Аз обаче съм санирана и със сменена дограма навсякъде. Определено зимата е по-топло и през деня рядко пускам климатик, само вечер, но и изложението е югоизточно и през повечето време ако има слънце е приятно. Лятото пускам климатик само в най-големите жеги.

# 136
  • София /Абсурдистан
Аз без климатик не мога, не икономисвам нито от отопление, нито от охлаждане. Предпочитам почивка, в която е включена храна, така разходите са предвидими. Ние на почивка също сме си купували от супермаркет, няма нищо срамно в това и като гледам там на място много хора го правят.
Аз имам и много тежка алергия към водата в Гърция и към напитки и някои храни, приготвени с тази вода, заради изключителното високо съдържание на калций във водата. Когато за пръв път отидох там и пих от водата, едвам ме събраха в спешното. Та сега като тръгнем за там, возим си и тубите с вода от тук. Може да е резил, ама няма как. Ако зависеше от мен, хич и нямаше да отида там в тези жеги, ама то с мъж на глава излиза ли се.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 17:39 от The Iron Lady

# 137
Почивки само на олинклузив. Така не мисля за храна и ям колкото и каквото си искам. Икономии от парно не правя, зимния сезон парното навсякъде е на средна степен, пускам го и го забравям. При нас нощем си има парно. Климатици за щастие не са ни необходими.

# 138
  • София
Почивки само на олинклузив. Така не мисля за храна и ям колкото и каквото си искам. Икономии от парно не правя, зимния сезон парното навсякъде е на средна степен, пускам го и го забравям. При нас нощем си има парно. Климатици за щастие не са ни необходими.

И ние така постъпваме, но с изключение на климатика - ползва се и зимно, и лятно време. В 2 от стаите парното е изключено за целия блок и с климатичо излиза 20 - 30 лв/месечно.
Не навсякъде в Герм. спират парното нощем - в моя тамошен блок съседите са се разбрали и е равномерно. Всеки си го реулира с врътките на радиаторите както му е удобно.
На почивка не бих си причинила магазин и готвене. Нали е за няколко дни, все сме събрали пари да си починем качествено. А и да пробваме нови неща не ежедневните  като в София.

# 139
  • София /Абсурдистан
Ако почивката не е с храна, трябва да се яде каквото предлагат в заведенията. На последната ни почивка в населеното място предлагаха само бързо хранене, спагети и морска храна. Аз нищо от това не го ям.  Решила съм повече да не тръгвам така, само с осигурена храна. А за почивка в БГ, няма никакъв проблем, каквото се предлага по заведенията, това.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 01:29 от The Iron Lady

# 140
При нас летните почивки са винаги all inclusive хотел плюс самолет. Докато децата са ни малки и много злояди просто е най- най- добрия вариант за нас. Като правим градски почивки гледаме винаги да има закуска.

За парното - аз съм зиморничава и си надувам парното така че да ми е комфортно във всяка стая, включително и през нощта (при нас не се спира парното през нощта).
Климатик за щастие не ни се налага да имаме през лятото.

# 141
  • София /Абсурдистан
И кой го е измислил това, че през зимата през нощта не трябва да има отопление?

# 142
Ами... на all inclusive не съм била май никога поради простата причина, че обиновено отсядаме или в B&B или в къщи за гости. Най-много да има включена закуска. Но и ние сме по цял ден на някъде, не се заседяваме в стаите, така че си ни е много добре така.
В нашият блок по принцип има парно, но от 24 семейства само 2-3 ползват и дори тръбите не са много топли, та парното не е опция.

# 143
Аз предпочитам all inclusive почивките, понеже имам предвидимост за крайната цена на престоя си. Когато почивам, искам всичко да ми е уредено и да не мисля за нищо. Не желая да се натоварвам през и без това малкото дни в годината, в които имам лукса да не правя абсолютно нищо.

# 144
Не обичам ОИ, защото много се освинваме без да се усетим. Купуваме си хотели само със закуска и после ядем по ресторанти. толкова малко почивка имаме, остава и да пазарувам и готвим.

# 145
Ако трябва да пазарувам и готвя и на почивката по добре никъде да не ходя Simple Smile!
Наемаме хотел или апартамент и обикаляме различни заведения, кръчми, ресторанти, искам като съм на почивка наистина да си почивам, да се наслаждавам на почивните дни Simple Smile и да релаксирам!

# 146
Е, все пак темата е за спестяване и всеки дава своите съвети. Ясно е, че за някого спестяване по време на почивка не е опция, нито пък му е нужно, но мен ме интересува точно това -- как да направя почивката по-бюджетна.

Аз пък за климатик лятно време никога не бих давала пари. Израстнала съм преди да се наложат климатиците, и на мен не са ми нужни, а и ги смятам за вредни. Всякакви ресторанти, заведения, кафенета, обаче, и аз много обичам и за това бих давала пари, ако ги имах. Ама ги нямам. 
За парното и аз не знам кое е най-икономично, дали да се спира, когато е топло и да се пуска само, когато е студено, или пък да се държи на константна температура. Чувала съм изказвания в полза и на двата подхода.
Но пък нашите сметки за ток и парно не са големи, та моят подход си работи за нас.

# 147
Аз също мога да живея без климатик, а пък ММ може да живее без парно. Така че някъде по средата търсим компромис 😜
Климатик нашите сложиха 94та, та съм по-скоро израстнал на климатик. Ела в Пловдив два месеца на 40+ и вечер да не пада под 27-8 пък не давай пари за климатик.

# 148
  • София
В Пловдив е нещо страшно. Една леля там се опитваше да пести по бабешкия начин - запердени прозорци и затворено. Малък ад!
Впрочем, ако има климатик се пести доста и зиме и лете.
AI също си е вид пестене - даваш накуп всичко за почивката и всъщност ти излиза по-евтино, ако обикаляш по ресторанти и всяка вечер сервитьорите те премятат.

# 149
ОИ е всичко друго, но не и пестене.

Общи условия

Активация на акаунт