Как спестявате в ежедневието?

• 66 575
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 095
Има мъжки цветове и женски цветове. Мъжките не дават плод. Обикновено и женските се прореждат и се оставят само няколко, колкото може да изхрани растението.

# 1 096
Преди години в София на един от големите пазари почти на всяка сергия имаше място за наранени зеленчуци. На символична цена имаше клиенти и за тях.
Аз лично само плодове купувам през този сезон. Всички наши  налични са във вид на компоти и сладка. Зеленчуците са замразени и изсушени, праз, цвекло и моркови в градината за ужас на съседите. Вадя и готвя.
Салата имам в парника, цяла не ползвам от всяка бера отделни листенца и та си расте.
Тученицата и глухарчетата ги давам на кокошките, те съответно ми дават яйца.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 12:44 от J_M_M

# 1 097
J_M_M аз повече визирах неща , които по принцип остават от купените от нас зеленчуци. Неща които ние изхвърляме, но в едно или друго ядене може да се ползват , добре нарязани , за зеленчук.

# 1 098
  • София
Гледам трендове, събират всякакви обелки и бухат в плик във фризера, после правят бюльон. Аз не бих, защото нямам достъп до някакво нормално производство.
Правят манджи и от останала храна, на мен това ми е отврат.

Тарт, аз замразена пица никога не бих купила, говоря за пица от читава пицария.
Домашните с всичко му не ми се връзват евтино.

# 1 099
  • София
Вчера правих паста карбонара и сещайки се за темата, реших да измеря - 120гр сурови спагети направиха 2 много стабилни порции. Не знам как трима човека ядат един пакет от 500гр на едно ядене. То ще излезне цяла тенджера.

# 1 100
  • София
У дома от 500 гр. става също една прилична тенджера, ядем 4ма човека, но едното дете яде като врабче. Та остава малко и за другия ден. За трима възрастни е предостатъчно.

# 1 101
Мечтая си да си имам кокошчици. Другото лято съм си обещала да събера много билки за чай, че тази година рано го закъсахме за домашен чай, а купешките са ми безвкусни.

# 1 102
  • София
По моите сметки един пакет паста ще ни стигне за 4бр ядене за двама възрастни. Демек по 0.75 BGN на ядене. Пастата не е проблемът, плънката е.

# 1 103
  • София
И плънката не е чак толкова проблем, колкото бутилката хубаво вино с тях. 😆

# 1 104
Здравейте отново, някой ме беше питал вчера за цената на спагетите. Днес в магазина погледнах цените - има спагети с цени от 1,15 лв -1,25  през 2,79 и по-скъпите 3,50. С грамаж 400 и 500 гр. Български спагети по 1,15 и 1,25 има по 400 гр на две доста популярни български фирми и впрочем аз съм ги пробвала и по нищо не се различават от по-скъпите варианти. Така че , който търси бюджетното, спагетите са доста евтин вариант. Особено при положение, че за една вечеря от 3 души половин пакет е повече от достатъчен.
Аз лично за болонезе ползвам готов сос - днес го погледнах 3,70 , като стига за два пъти.
Лесно и вкусно.

Друго бюджетно меню ми е домашната баница. Правя веднъж в месеца горе-долу. В моето семейство много обичат, някои с айрян, детето с боза. Правя най-често събота вечер, остава и за неделя за закуска.

Напоследък не защото ми се налага, а защото се опитвам да се връщам към по-традиционни здравословни храни, започнах да готвя леща. Малкият пакет го готвя на два пъти пак. Вкусно и полезно е.
Вярно е , че цените са нагоре, но ако човек иска да се храни по-здравословно и не се нахвърля все на вредните неща, може да се направи едно супер разумно по всички параграфи меню.

# 1 105
Абе, домашната баница хич не е бюджетна. Аз я правя с 6 яйца и значително количество сирене...

# 1 106
  • Между гори и планини
Че яйцата са най- евтината от полезно храни. 6 яйца, но правиш цяла тава. Направи с по- малко яйца и газирана вода. Иначе хубавото сирене е скъпо, а аз слагам и масло, не олио.

# 1 107
  • Mediterraneo
Замразена пица и аз не купувам, охладените на Лидл ни харесват.

Днес спестих 4 евро. Имаше намалени тарелки с ломо 2*1, с изтичащ след 2 дни срок. За 4 евро имам кг свински пържоли, които ще приготвя утре.

# 1 108
Абе, домашната баница хич не е бюджетна. Аз я правя с 6 яйца и значително количество сирене...

Аз също слагам 6 яйца и сирене на око, не го щадя. Но от 1 пакет кори винаги си оставям 3-4 кори, за кашкавал увит в кори на фурна.
Освен това трима ядем и имаме и за закуска - тоест две хранения.
Кори 3 лева , 6 яйца  - 3,00 (купуваме от човек, който гледа на село кокошки) , 1 кофичка кисело мляко 1,50 , сирене около 6 лв.  Продукти = 13,50 лв
Две хранения - тоест по 6,75 лв , за трима души - тоест една порция е 2,25 лв.
Какво друго хранене е по 2,25 на човек?

# 1 109
  • Между гори и планини
Днес бях в Ловеч, на центъра голям магазин дрехи втора употреба. И то хубави. Днес уличих промоция - всичко е максимално на 5 лв. И си взех много хубаво яке - 5 лв, хора не мога да повярвам и още дрехи. Огромна торба за без пари! С размери за истински жени, а не анорексични китайки!

Общи условия

Активация на акаунт