Как спестявате в ежедневието?

• 66 575
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 110
Абе, домашната баница хич не е бюджетна. Аз я правя с 6 яйца и значително количество сирене...
Кори 3 лева , 6 яйца  - 3,00 (купуваме от човек, който гледа на село кокошки) , 1 кофичка кисело мляко 1,50 , сирене около 6 лв.  Продукти = 13,50 лв
Две хранения - тоест по 6,75 лв , за трима души - тоест една порция е 2,25 лв.
Какво друго хранене е по 2,25 на човек?
Ами, не ми се намират яйца на такава цена Simple Smile Сиренето също не вярвам да ми излезе толкова малко, там цените са страшни за качествен продукт. И масло ползвам, като Черешата.
Когато трима души вечеряме баница, ни остава 1 порция за закуска. Т.е. 4 порции са за нас, не шест. Иначе понеже питаш кое друго хранене: тава пиле с картофи или с ориз на фурна например е по-евтино. Конкретно от баницата, в моята кухня. При теб може да е различно.

По тая логика и палачинките са по-бюджетна храна: 3 яйца, 1/2 литър мляко, брашното е евтино. Тая вечер ще правя палачинки Simple Smile

# 1 111
Пилето става все по-лошо, хем купувам по-скъпо, от Лидъл, но не на тяхната марка, а там друго едно. Месата са с много по-развален вкус от 🍅.

# 1 112
Ние половин пакет пакет спагети го ядем по веднъж - двама възрастни и едно дете почти на 4г, а за другия ден ни остава една голяма порция спагети, която аз обикновено правя на два омлета и дояждаме с някаква салата - примерно цвекло и моркови или пък задушени зеленчуци - броколи, карфиол...

Днес съм направила една крем-супа от червена леща, ще има и за утре, мъжът ми ще яде яйца с мръвки, останали от вчерашното фрикасе.

Наблюдавам, че е скъпа храната, но да се храниш навън или да взимаш готово е още по-скъпо, няма как да не е.

Една гъркиня иначе ме научи как да правя сладко от обелкимот мандарини, а от баба ми знам как се претопява свинска мас от изрезки от месо. Събирам си в пакетче във фризера и като стане за една тенджера, претопявам. После по Коледа правя локумки Simple Smile

# 1 113
Абе, домашната баница хич не е бюджетна. Аз я правя с 6 яйца и значително количество сирене...
Кори 3 лева , 6 яйца  - 3,00 (купуваме от човек, който гледа на село кокошки) , 1 кофичка кисело мляко 1,50 , сирене около 6 лв.  Продукти = 13,50 лв
Две хранения - тоест по 6,75 лв , за трима души - тоест една порция е 2,25 лв.
Какво друго хранене е по 2,25 на човек?
Ами, не ми се намират яйца на такава цена Simple Smile Сиренето също не вярвам да ми излезе толкова малко, там цените са страшни за качествен продукт. И масло ползвам, като Черешата.
Когато трима души вечеряме баница, ни остава 1 порция за закуска. Т.е. 4 порции са за нас, не шест. Иначе понеже питаш кое друго хранене: тава пиле с картофи или с ориз на фурна например е по-евтино. Конкретно от баницата, в моята кухня. При теб може да е различно.

По тая логика и палачинките са по-бюджетна храна: 3 яйца, 1/2 литър мляко, брашното е евтино. Тая вечер ще правя палачинки Simple Smile
И при нас баницата не е бюджетно хранене.
Яйцата са 7.70 лв. 6 бр., 1/4 от пакет масло 12.50, хубаво сирене, кори Канап 6 лв. Газирана вода, кисело мляко.
И се получава баница за 26 - 30 лв. за 4 порции.
Тази вечер сме на мързеливи сърми - кисела зелка, ориз, домашна кайма.

Готвя, защото обичам да готвя, знам с какво се храня, а и не обичам солена храна - навън почти винаги ми е прекалено солено за вкуса. А и там където работя, ако закуся и обядвам ще ми струва 20 - 30 лв. на ден.

# 1 114
  • София
Какви са тия яйца за по 7лв 6 бр?
Аз за толкова, че и по- малко, взимам 10, и то бели, от свободни кокошки.

# 1 115
Дафина да си ги носиш с кеф. Аз не взимам от такива магазини, защото ми отнема много време в избиране, купувам прекалено много че били евтини и в крайна сметка не ми е добре.
Аз метнах един боб. ... не мога да го изчисля. На мен евтино ми излиза полента и ми е по-лесно от печене на хляб. Само мяткам в кукъра и става. После режа на парченца и нареждам в чиния. Сос за поливане и една салата . Салата гледам винаги да има, там не минавам с разни остатъци . Плато плодове гледам също да има, ако не съм гроги има.

# 1 116
  • Варна
Хлябът и на мен ми бръкна в сърцето и извадих хлебопекарната. Половинът е много доволен.
От храна не мисля, че пестим, но и не пазаруваме като за последно. Той от няколко месеца работи в офис и му прави впечатление разходът му за обяд, та в тази част можем да оптимизираме разходите. За мен е по-важно да редуцираме къде е възможно без да страда полезността.

# 1 117
Едно от малкото хубави неща на това, че работим на 20км от вкъщи и двамата с мъжа ми, в индустриална зона посред нищото, е че ни предлагат обяд безплатно, т.е. не е безплатно, а фирмата го плаща. Това обаче може и да е спестовно, но много усложнява планирането на готвенето и вечерята, защото ми се налага да следя какво аз съм си поръчала за седмицата, какво мъжът ми си е поръчал и какво яде детето в градината, за да не се повтаря храната. Grinning

# 1 118
  • Mediterraneo
Супер икономична съм днес. Буркан боб 80 цента, лук и морков- 20 цента, едно парче чорисо 1,50 евро. Вечеря за трима. Добре, ако сложим и една маруля за 30 цента и 5 репички за толкова, както и 3 хлебчета от по 10 цента, малко качва цената.
Да не каже някой сега какви са тези цени. На пазара 3 марули са евро, връзка репички също толкова. Плодове и зеленчуци правя всичко възможно да купувам само от пазара, в супера са тройни и четворни цените. Глава зеле или карфиол на пазара е 1,50 бройката, в Лидл е около 2 евро килограма.
10 хлебчета са евро, продават ги пакетирани от топлата витрина. Само преди 2-3 месеца струваха 0,6 евро.

# 1 119
  • София
Прясно зеле със свинско днес, зелето във Фантастико е брутално хубаво и вкусно!

Ох, искам и аз по половин пакет спагети да готвя, но няма.

Искам също и да има храна за мъже в чувал - да кажеш 20 кила за едри породи и да се приключи тая.

# 1 120
  • Mediterraneo
Ауу, Горджи, можете с моята сестра да разработите нещо такова. Тя се вижда в чудо, а малкият е едва на 7. Но зет ми и големият племенник нямат изхранване, хора. Количества, които в нашата къща се готвят за 2 седмици, при тях заминават за 4-5 дни.

# 1 121
  • София
Тарт, бия тук Янтра с пълнените чушки, трая си просто! Само казвам две кила кайма.
Няма изхранване…

Доня, толкова си ми…. различна и толкова блага ❤
Ще ти пробвам хляба със сигурност, благодаря сърдечно за рецептата.

# 1 122
Тарталета къде ги тези цени 3 марулки за 1 евро. Беше и при нас , но сега и 1 е над евро.

# 1 123
Как с половин пакет спагети се хранят 4 човека? Ние със същото количество се храним двама и половина и мъжа ми после търси нещо да яде 😂 Тази вечер правих паста с кафява печурка и 500гр сурова паста я няма. Вашите мъже явно малко ядат.

# 1 124
  • Mediterraneo
На селския пазар при нас.

Общи условия

Активация на акаунт