Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 36

• 26 748
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
Имах една колежка в университета, страшна мацка, прекрасно лице и жестоко тяло.
Казваше се Донка 😑

# 616
Донка пак бива, може да се представя с кратките Дона или Дони. Все стават, а ако беше Труфка, Жечка, Калудка, Пройка, Стойка, Кунка/Гунка, Гичка Head Band...

# 617
  • пак там
Преди време имах колега, който се казваше Ташко Мераков...

# 618
Аз имах колега Ташко, който се представяше за Александър.

# 619
Николена

# 620
  • София
И аз познавам Ташо. Казваше, че е кръстен на остров Тасос.

# 621
Обсъдихме го това положение  в темата за Йордана. Преди едни 60-70 г. всяка е била Гинка, Дочка, Елка, Станимирка и т.н. Тези имена са били нещо съвсем нормално. Сега да кръстиш дете Тонка, защото много уважаваш баба си и да е в един клас с Кристъл, Кая и Стивън, няма да казвам какво е. Тонка спокойно може в 21 в. да е Антоанета или Антония. Има такова разнообразие в българските имена. Защо трябва младо момиче да е Стойка или Стейси, като може да е Стела, Савина или Светлана?
И за да не е спам - една Любомила от мен.

# 622
Цена- млада жена.
Деспа, Миланка.

# 623
  • Пловдив
Ако трябва да избирам между  Кая и Тонка бих избрала Тонка.

# 624
Не виждам смисъл да обременяваш детето си с име, на което то цял живот да търси алтернативи. С баба Донка бих процедирала по следния начин - казвам й да избере между Доротея, Диана и Даниела. Откаже ли и трите, кръщавам Силвия и приключвам въпроса.🤷‍♀️От нас зависи дали ще си ограничим избора на имена. Нито съм фен на Кая, Дая и някои измислени имена като Ивена, Гергиона, Таная и не знам още какви, нито на Тонка, Жечка и подобни. А това някоя баба или дядо да се налага за името, което детето ми цял живот ще носи и ще се представя с него пред света... Значи тази личност ще се меси във всичко като се почне от режим и се стигне до избор на ясла.
Сега новите бисери:
Илица - или някой е искал Елица, ама е объркал една буква, или е на баба Илийца, но са забравили й🤷‍♀️
Белинда
Рокси
Медиана
Спасия
Хрисида
Последните две са ми фаворити.

# 625
Еее, Рокси звучи като име за домашен любимец!

# 626
Медиана ми звучи като меридиан. А Спасия явно е на дядо Спас или баба Спаска. Ако бяха пуснали тема, щях да предложа Спасиана. Познавам жена с това име и винаги ми е било интересно, но Спасия е някаква страшна измишльотина и звучи като "спаси я".

# 627
Медиана ми звучи като меридиан. А Спасия явно е на дядо Спас или баба Спаска. Ако бяха пуснали тема, щях да предложа Спасиана. Познавам жена с това име и винаги ми е било интересно, но Спасия е някаква страшна измишльотина и звучи като "спаси я".

Права си, но според мен Спасия произхожда от дядо Спас и баба Сийка!

Спасиана е красиво,да.

# 628
Atamaga, споделям мнението, обаче като казахме във форума, че им е минало времето на Гинките, Ганките, Ценките и Дочките, и няма нужда да се наказват децата, като може да се осъвременят имената, една дама, чиято племенница е Цана на баба си Цанка, ни окачестви като злобни лелички. Joy Joy
Една Милатиа от мен. Simple Smile Хубав ден, злобарки! Joy Kissing Heart

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 23:30 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 629
Всеки си има своето светоусещане и разбиране за адекватност на името, но... Мисля, че за официално име трябва да дадеш интуитивно, красиво, ясно, адекватно за времето име и все пак по някакъв начин да запазиш традицията и произхода си. А на галено както искаш му викай. Познавам трима Стояновци около 25 годишни. Единият иска да му викаме Стан, другият Тони, третият -  Цочо. В еленския балкан на Стоян викали Цочо и на него му харесва... Знам и един Георги, на който по същата причина му казват Курти. Ама не помня от къде беше...
Както казах в една друга публикация Недю е разпространено име в моя род. Звучи ми топло, свързано с хора, които обичам. Принципно ми харесва, обаче хич не ми звучи адекватно за бебе Grinning А разни измишльотини Недик, Нидимир, Недислав, Неделин и т.н. убиват красотата на името. 

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 13:17 от the_bug_lady

Общи условия

Активация на акаунт