Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 33 120
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Аз нямам личен опит и не бих искала да влизам в спор. Само споделям такъв на мои приятелки с по 2 и 3 деца:
Морковът и тиквата не са най-доброто за старт на захранването. Сладки са и след тях е възможно детето да не иска зеленчуци без сладост.

Аз ще стартирам с пъщърнак, картоф...

# 136
Пъщърнакър също е много сладък. Според мен няма значение с кок зеленчук се стартира. Следващият може да се добави и така детето да го яде. Не е нужно да се дава само еднокомпонентно пюре. Аз нямам много успех с картофа и мисля ден да почине и да дам морков, след него тиква и пъщърнак, като слагам и по малко картоф. Следващите по ред зеленчуци не ги помня. Трябва да се разровя в нета. След като въвед тези, ще въвеждам и плодове - ябълка, круша, банан и слива.

# 137
Пъщърнакът е по-сладък от морков. Поне  моите вкусови рецептори това сочат. Аз съм съгласна да се започва с несладки неща. С голямото дете предлагах два зеленчука и един плод на всяко ядене, нарязани на парчета с размер на показалец. Сега с октомврийчето, поне първите две седмици ще махна плода и ще предлагам само по няколко зеленчука. Ако и друг се интересува, може да търси "Veggie led weaning". Едва ли я края на света да се предлага и плод, ама нищо не ни струва да пробвам и без него отначало.

# 138
Аз баткото го започнах с картоф, купен от близкия плод и зеленчук😀. Малкия след около 20тина дни ще започнем с тиква, просто, защото имам домашна такава в случая. Мисля, че ще я хареса, кърмата е сладка, тиквата също.
Аз съм изумена как бебетата се развиват за дни. В перидо около10тина дни малкия започна да седи седнал и да се изтласква щом усети опора на крачетата. След 2 седмици прави 6 месеца и вече не е онова малко бебенце.

# 139
  • София/Севлиево
В темата за захранването много я оплюват тиквата.Една дама живееща в чужбина каза,че там на бебетата не дават тиква и изобщо рядко я консумирали,че често алергизирала и била храна за прасета.Големият наистина имаше алергия към нея,и до днес му се разхлабва много стомаха като хапне.Пащърнак на идея си нямам какво е, защото май не съм яла,но имам две бурканчета от него и ще се пробвам да ги дам.Първо давах само морков,после морков с картоф,днес трябваше да е картоф с тиквичка,но не се хареса и добавих и морков,та явно морковът ще е много на почит...
Моят мързеланчо още на никъде не иска да се обръща.Слагам го по корем, много хубаво се надига на ръце,но не иска да се обърне.В леглото си се върти,но само напреки,май скоро ще вадя обиколника,че все му намирам едната ръка между пръчките...

# 140
Благодаря за мнението за пъщърнака. Изненадах се, че е по - сладък и от моркова. Полезна информация.

Ние също не се обръщаме още. Въртим се само като часовникова стрелка Simple Smile

# 141
Аз също смятам да започна с морков, после морков с картоф, после тиква, сладък картоф, пащърнак и тн. Постепенно ще ги въведа всички. Баткото много харесваше тиква с пуешко месо.

# 142
Здравейте мамита. Няма да пиша по темата за захранването, въпреки че и мен много ме вълнува.
Знам, че в групата има много мами от Пловдив и бих искала да Ви попитам, кои квартали в Пловдив са хубави за живеене? Обмисляме да се преместим там и наистина бих се радвала, ако дадете съвети и препоръки.
Благодаря Ви предварително.

# 143
Здравейте мамита. Няма да пиша по темата за захранването, въпреки че и мен много ме вълнува.
Знам, че в групата има много мами от Пловдив и бих искала да Ви попитам, кои квартали в Пловдив са хубави за живеене? Обмисляме да се преместим там и наистина бих се радвала, ако дадете съвети и препоръки.
Благодаря Ви предварително.
Хилоу!
Ние сме в Смирненски и честно казано на мен ми харесва. Има рейсове до центъра, Гребната е близо, има детски градини и е супер спокойно.

Били сме и в Кичука. Еми... забавно е там 😁, но ми е малко шумно и не много спокойно.

# 144
Първо много зависи с каква сума за жилище ще разполагате. Има страхотни мини райончета в центъра, на минути пеша от Градската градина, но цените станаха доооста солени. Ние живеем в такъв район (от преди поскъпването 😂), всичко ми е близо-главната, градската и тн., но сега ако трябваше да го купим, не зная дали щяхме да успеем. Като цяло трябва да се водите от работното място и бюджета. Трябва да е удобно за придвижване до работа, като цяло в Пловдив винаги има удобна градина и училище във всеки квартал. Насреща съм за повече подробности, като човек мести се 8 пъти все из Пловдив 😂

# 145
  • до най-прекрасния мъж
Тракия - засега все още просторно, удобно, с много паркове, единият доста голям, магазини от всички вериги, няколко търговски центъра+МОЛ, уреден градски транспорт, 4 училища, детски градини и ясли и невероятно деен и амбициозен кмет.

# 146
Благодаря Ви, страхотни сте! Като цяло доста се вдигнаха цените навсякъде, но все се надявам, че до 80 000€  нещо ще намерим 🤷🏻♀.

# 147
Препоръчайте ми нещо работещо за венци, от няколко дни е доста напечено положението денонощно. Само се чеше с каквото намери и нервничи, за лигите да не говорим.

# 148
Препоръчайте ми нещо работещо за венци, от няколко дни е доста напечено положението денонощно. Само се чеше с каквото намери и нервничи, за лигите да не говорим.
Малката ми сестра има брекети и след натягане използва това https://apteka.framar.bg/30003149/%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B8 … B-20-%D0%BC%D0%BB. Казва, че ѝ помага, въпреки че тя е със сериозни болки и е на 16 години почти.

# 149
Има ли и други бебчета, които плачат много силно?
Моят така реве, че после ушите ми кънтят все едно съм била на дискотека. Не се стои в стаята, прекалено ми се струва. Първото дете не е имало такова гласище.
То не че има какво да направя, освен да го успокоявам де Grinning

Общи условия

Активация на акаунт